Energie a Město Zpracovali : Štěpán Filip Matěj Havrlant Matěj Havrlant.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠETŘENÍ ELEKTRICKOU ENERGIÍ
Advertisements

Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Solární systémy pro aktivní topení
DOMY Otázky a odpovědi.
TZ 21 – navrhování otopných soustav
Ekologické stavby Zpracoval: Jan Vojtěchovský.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Klimatizační zařízení
Efektivní užívání energie v budovách
Rozvodná elektrická síť
Tepelné čerpadlo 1.
Pasivní dům Marek Švestka.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Tepelné čerpadlo 3.
Použití v rezidenčních budovách Co se posuzovalo: Obytný dům a zimní zahrada Orientace na jihozápad Data nastavena pro teplý region Pasov / Německo Typy.
Nerezový ocelový profil Warm Edge - Izolační skla GPD 2003.
VÝSLEDKY STUDIE ZALOŽENÉ NA POROVNÁNÍ ENERGETICKÝCH BILANCÍ PŘI POUŽITÍ IZOLAČNÍCH DVOJSKEL S ODLIŠNÝMI HODNOTAMI Ug (1,0 resp. 1,1 W/(m2.K) ) a SF ( 50.
Alternativní energie Úspora energie Lenka Janouchová (asistentka)
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Šetříme energií v domácnosti
Název školy: Základní škola Lanškroun, nám. A. Jiráska 140 Autor: Mgr. Jiří Vávra Datum: Název: VY_32_INOVACE_05_F8 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Jaké jsou technické prostředky ke snižování vlivu dopravy na životní prostředí - Jaká auta budeme používat? Patrik Macháček ZŠ Vítězná, Litovel 1250.
Tepelný akumulátor.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Úspora elektrické energie
JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM
Inovace systémů vytápění Možnosti úspor při vytápění a přípravě teplé vody TRONIC CONTROL® s.r.o. Ing. Vít Mráz.
Výukový materiál zpracovaný v rámci "EU peníze školám" Projekt: Škola pro život Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: C.
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
Rozdělení ekologických domů Znaky ekologických domů Zjišťování úniku tepla Zateplování domů.
Chytré sítě Smart grids.
Sub-projekt BRIE Potštát 12. října Praktické využití obnovitelných zdrojů energie v rodinných domech Ing. Libor Lenža Regionální energetické centrum,
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Vytápění Literatura: Jelínek V., Kabele K.: Technická zařízení budov 20, 2001 Brož K.: Vytápění, 1995 Normy ČSN.
Spotřeba a využití energie
POROVNÁNÍ VYBRANÝCH SYSTÉMŮ KLIMATIZACE A VĚTRÁNÍ Z POHLEDU SPOTŘEBY ENERGIE A NÁVRATNOSTI 2VV s.r.o. 8/08.
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Úspory energie a regenerace
Tepelné čerpadlo 2.
Přirozený způsob vedení vzduchu potrubím. Proč kruhové? spolehlivé jednoduché ekonomické.
Program Zelená úsporám KBI/OZP Nikola Bílá. Kjótský protokol a emisní kredity  Kjótský protokol nás zavázal snížit v ročním průměru za období 2008 –
Příklady integrace úspor a obnovitelných zdrojů na úrovni domácnosti Eva Fraňková Horní Mlýn, Křtiny u Brna.
Autor: MIROSLAV MAJCHER
Tepelná čerpadla a solární systémy pro bytové domy
Centrum pro obnovitelné zdroje a úspory energie... l pobočka Liberec
Confidential Modernizace 1 › Řada ROBUST › Nízký vývin tepla › Vysoké rychlosti › Materiály › Použití speciálních ocelí (SHX, EP) a keramických materiálů.
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
NAČ SPOTŘEBUJEME NEJVÍCE ENERGIE? Seminární práce z fyziky.
PRODUKTY BIOSUNTEC – DOTACE NZÚ SAMOSTATNÝ OHŘEV VODY FOTOVOLTAIKOU I. (VEŠKERÉ CENY U VŠECH PŘÍKLADŮ JSOU VČETNĚ DPH) INSTALOVANÝ VÝKON:1,5 kW.
Adaptace sídel Základní škola SEVER Lužická 1208, Hradec Králové.
Energie III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Elektrárny Zbožíznalství 1. ročník Elektrárny - rozeznáváme: 1. tepelné elektrárny 2. vodní elektrárny 3. jaderné elektrárny.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
Energetické přeměny Zbožíznalství 1. ročník Energetické přeměny - energii z přírodních zdrojů je nutné přeměnit na formy vhodnější pro dopravu i k použití.
Pasivní a nízkoenergetické domy (modely) Ekologické praktikum 9. ročník 2013.
TECHNOLOGICKÝ VÝVOJ VE VŠECH ODVĚTVÍCH průměrné auto vs. šetrné auto spotřeba 6,5 l/100km spotřeba 1,5 l/100km, příp. 6,5 kWh/100km.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Tepelné čerpadlo.
Tepelné čerpadlo 2.
Operační program životní prostředí
Základy chemických technologií
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Tepelné čerpadlo.
Transkript prezentace:

Energie a Město Zpracovali : Štěpán Filip Matěj Havrlant Matěj Havrlant

Obsah Úspora energie jako energetický zdroj : Energetická bilance v domácnostech, Stav zdánlivého vypnutí a pohotovostní provoz (stand – by) Úspora energie jako energetický zdroj : Energetická bilance v domácnostech, Stav zdánlivého vypnutí a pohotovostní provoz (stand – by) Tepelná izolace a ekologická architektura : Dům s nízkou spotřebou energie Tepelná izolace a ekologická architektura : Dům s nízkou spotřebou energie Tepelná čerpadla využívající teplo prostředí : Princip tepelného čerpadla Tepelná čerpadla využívající teplo prostředí : Princip tepelného čerpadla Závěr Závěr Seznam literatury Seznam literatury

Úvod Porovnání spotřeby energie mezi Prahou a Příborem: Porovnání spotřeby energie mezi Prahou a Příborem: Praha – větší spotřeba energie = častější výpadky proudu Praha – větší spotřeba energie = častější výpadky proudu Příbor – menší spotřeba energie = omezenější výpadky proudu Příbor – menší spotřeba energie = omezenější výpadky proudu Dále vám nabízíme spotřebu a další okolnosti energie ve městě :: Dále vám nabízíme spotřebu a další okolnosti energie ve městě ::

Stať Úspora energie jako energetický zdroj Energetická bilance v domácnostech Energetická bilance v domácnostech V ČR se ročně spotřebuje celkem asi 5,7MWh na obyvatele. Domácnosti spotřebují přibližně 20% z celkové spotřeby energie. V ČR se ročně spotřebuje celkem asi 5,7MWh na obyvatele. Domácnosti spotřebují přibližně 20% z celkové spotřeby energie. Dnes již neexistuje žádný produkt, který by nebyl zpracován pomocí elektrické, chemické nebo tepelné energie dříve, než se nám dostane do rukou. Takto nepřímá spotřeba energie domácnostmi činí celkem asi 6 exajoulů. Dnes již neexistuje žádný produkt, který by nebyl zpracován pomocí elektrické, chemické nebo tepelné energie dříve, než se nám dostane do rukou. Takto nepřímá spotřeba energie domácnostmi činí celkem asi 6 exajoulů.

Stav zdánlivého vypnutí a pohotovostní provoz (stand – by) Stav zdánlivého vypnutí a pohotovostní provoz (stand – by) Výzkumy dokázali že, například počítač během běžného pracovního dne využije ke své práci jen 30% energie odebrané ze sítě a 70% nečinně promarní. Výzkumy dokázali že, například počítač během běžného pracovního dne využije ke své práci jen 30% energie odebrané ze sítě a 70% nečinně promarní.

Tepelná izolace a ekologická architektura Tepelná izolace a ekologická architektura použití materiálu s nízkou tepelnou vodivostí použití materiálu s nízkou tepelnou vodivostí kompaktní provedení stavby s minimem venkovních ploch kompaktní provedení stavby s minimem venkovních ploch orientace oken a dveří na jih orientace oken a dveří na jih efektivní vytápění vnitřního prostoru. efektivní vytápění vnitřního prostoru.

Dům s nízkou spotřebou energie Ke snížení výdaje tepla se nabízí několik možností : Ke snížení výdaje tepla se nabízí několik možností : Zlepšení tepelné izolace stěn Zlepšení tepelné izolace stěn Použití izolačního skla z vícevrstevných tabulí Použití izolačního skla z vícevrstevných tabulí

Další obrázky zateplení

Tepelná čerpadla využívající teplo prostředí Princip tepelného čerpadla. Princip tepelného čerpadla. Do země se pokládají trubky, kterými protéká chladící prostředek. Je zvolena taková kapalina, aby její teplota varu byla nižší než teplota půdy. Proto se tato kapalina odpařuje, když protéká potrubním systémem v půdě.Čerpadlo přepravuje odpařený chladící prostředek potrubím dovnitř domu. Do země se pokládají trubky, kterými protéká chladící prostředek. Je zvolena taková kapalina, aby její teplota varu byla nižší než teplota půdy. Proto se tato kapalina odpařuje, když protéká potrubním systémem v půdě.Čerpadlo přepravuje odpařený chladící prostředek potrubím dovnitř domu.

Závěr Ve městě si nedokážeme představit náš život bez jakékoliv energie např.: elektřina, plyn, voda,protože jsme už tak zvyklí např. ráno si uvařit kávu a nebo sednout do tramvaje, nebo se osprchovat…. Ve městě si nedokážeme představit náš život bez jakékoliv energie např.: elektřina, plyn, voda,protože jsme už tak zvyklí např. ráno si uvařit kávu a nebo sednout do tramvaje, nebo se osprchovat…. Měli by jsme šetřit jakoukoliv energií protože,veškeré surovina na jejich výrobu pomalu ale jistě docházejí Měli by jsme šetřit jakoukoliv energií protože,veškeré surovina na jejich výrobu pomalu ale jistě docházejí

Seznam literatury Fotky:Matějův barák z jeho fotoaparátu a některé z Fotky:Matějův barák z jeho fotoaparátu a některé z A text z knihy paní ředitelky A text z knihy paní ředitelky