Odbor kultury a památkové péče 2006 V Jihomoravském kraji se nachází 5068 nemovitých kulturních památek Koncepce památkové péče v JMK přijata roku 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Památky Unesco Česká republika.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Digitalizační pracoviště MKP SDRUK sekce IT, Olomouc února 2007.
Založení restaurace La Veranda
Cesta k vyhlášení architektonické soutěže prosinec 2004: NK předložila MK ČR investiční záměr na novou budovu 20. prosince 2004: NK a Rada hl.m. Prahy.
Možnosti práce u dlouhodobých uživatelů psychiatrické péče Uživatelé zaměstnávájí uživatele o.s.KOLUMBUS.
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
Prevence korupce z hlediska příjemce dotace Ing. Martin Puš starosta města Jičín.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Valná hromada MAS Šluknovsko Společenský klub Střelnice Varnsdorf 19. října 2013.
generální ředitel a předseda představenstva
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
Expozice muzea v památkově chráněném objektu čp. 1.
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Revitalizace panelových domů Porovnání spotřeby tepla.
1 Střední škola technická a gastronomická Blansko škola moderních technologií 65 roků od založení školy.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Víceúčelové kulturní centrum Jan Kučera Odbor strategického rozvoje 4. června 2008.
Bohdana Stoklasová Národní knihovna ČR
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Slezské zemské muzeum Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU 5.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Dotační projekty Vysokého Mýta
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Rozpočtový vývoj roku 2011 Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
 Významný pokles počtu žáků na základních školách  Dlouhodobější demografické trendy  Zvýšené nároky na rozpočet města při financování provozu škol.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Oddělení kultury a památkové péče. 2 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  vykonává zřizovatelské funkce k šesti příspěvkovým organizacím: - Východočeské.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
statutární náměstkyně hejtmana
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
pro památky v IROP Zhodnocení výzev Rostislav Mazal
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování OE
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Účastníkům konference ČES v Kroměříži předkládá PhDr. Pavla Dvořáková
Transkript prezentace:

Odbor kultury a památkové péče 2006 V Jihomoravském kraji se nachází 5068 nemovitých kulturních památek Koncepce památkové péče v JMK přijata roku zkoumán stav 970 nemovitých památek - z toho dle klasifikační stupnice stavu 1 – 5 - stav 3 mezní …………………… 328 památek - stav 4 a 5 kritický…………… památek ohrožených Seznam nejohroženějších a nevyužívaných nemovitých památek v ČR zpracovaný NPÚ a publikovaný r na území JMK ……………..…… 22 památek ohrožených Zámek Uherčice

Odbor kultury a památkové péče 2006 Některé významné ohrožené památky v JMK Klášter Louka, Znojmo

Odbor kultury a památkové péče 2007 Zámek Jaroslavice Některé významné ohrožené památky v JMK

Odbor kultury a památkové péče 2006 Zámek Moravský Krumlov Některé významné ohrožené památky v JMK

Odbor kultury a památkové péče 2006 Hrad Veveří Některé významné ohrožené památky v JMK

Odbor kultury a památkové péče 2006 Zámek Veselí nad Moravou Některé významné ohrožené památky v JMK

Odbor kultury a památkové péče 2006 Pokus o postupnou revitalizaci kláštera - založen knížetem Břetislavem I. roku barokní přestavba započata roku 1721 (návrh Giovanni Santini-Aichl) ukončena roku chrám vysvěcen - násilné zrušení opatství a obsazení armádou duben klášter vrácen benediktinskému řádu restituce 1990 Benediktinský klášter Rajhrad

Odbor kultury a památkové péče 2006 Benediktinský klášter Rajhrad Stav restituovaného kláštera v roce 1990

Odbor kultury a památkové péče 2006 Benediktinský klášter Rajhrad Stav restituovaného kláštera v roce 1990

Odbor kultury a památkové péče 2006 Benediktinský klášter Rajhrad Pokus o postupnou revitalizaci kláštera Záměr zřízení Památníku moravského písemnictví - z roku 1985 (doc. Kubíček - MZK, dr. Hájek - MZM) Nabídka převora na využití kláštera - dopis hejtmanovi Jihomoravského kraje z 4. března 2003 Záměr umístění expozic Národního zemědělského muzea v Praze - z června roku 2003 Schválení záměru Radou JMK záměr zřídit Památník písemnictví na Moravě jako pobočku Muzea Brněnska Schválení 19. února 2004 Zastupitelstvem JMK

Odbor kultury a památkové péče 2006 Benediktinský klášter Rajhrad Pokus o postupnou revitalizaci kláštera Rok 2004 – převedení státních financí na kraje - - dotace na obnovu památek v krajích - cca 150 mil. Kč - Jihomoravskému kraji připadlo cca 16 mil. Kč Financování Památníku písemnictví z rozpočtu kraje uzavření nájemní smlouvy na 49 let 2004 předplacený nájem tis. Kč 2005 vybavení a zajištění provozu pobočky tis. Kč zabezpečovací systém tis. Kč vybudování depozitářů 600 tis. Kč expozice 800 tis. Kč v průběhu let 2004 – 2005 celkem tis. Kč

Odbor kultury a památkové péče 2006 Památník písemnictví na Moravě architektura umocněná působením slova Otevření pobočky Muzea Brněnska Památník písemnictví na Moravě Památník písemnictví na Moravě 1. července července 2005 S Stálá expozice historie písemnictví na Moravě I. etapa 19. – 20. století Zájem veřejnosti Zájem veřejnosti Muzejní noc květen 2004 Muzejní noc květen 2004 návštěva asi 1500 lidí návštěva asi 1500 lidí

Odbor kultury a památkové péče 2006 Památník písemnictví na Moravě Památník písemnictví na Moravě pobočka Muzea Brněnska další činnosti: další činnosti: - zpřístupněna klášterní knihovna - umístěny depozitáře muzea - umístěny depozitáře muzea - konání přechodných výstav a kulturních akcí - konání přechodných výstav a kulturních akcí - otevřeny nové muzejní expozice - otevřeny nové muzejní expozice - příprava záměru žádosti o dotaci z „Norských fondů“ - příprava záměru žádosti o dotaci z „Norských fondů“

Odbor kultury a památkové péče 2006 Památník písemnictví na Moravě Schválena žádost o dotaci z tzv. Norských fondů – podzim 2006 Celkové náklady projektu II. etapa Památníku písemnictví na stavební práce…… tis. Kč výše grantu ………… EUR (cca 8,9 mil. Kč) Návštěva delegace zástupců donorů FM EHP/Norského království v Rajhradě – velvyslanec, zástupci ministerstev, norského památkového ústavu ( ) Velvyslanec Norska J.E. Peter Raeder:„Uvědomujeme si, že náš příspěvek je jako kapka v moři“ Velvyslanec Norska J.E. Peter Raeder: „Uvědomujeme si, že náš příspěvek je jako kapka v moři“ Převor kláštera P. Augustin Gazda OSB: „Já už 11 let nedělám nic jiného, než sbírám kapky.Vznikne Převor kláštera P. Augustin Gazda OSB: „Já už 11 let nedělám nic jiného, než sbírám kapky.Vznikne z nich krásné moře“ z nich krásné moře“ Benediktinský klášter Rajhrad a

Odbor kultury a památkové péče 2006 Benediktinský klášter Rajhrad Památník písemnictví na Moravě & kapitulní síň kostel expozice Památníku písemnictví vstup do expozic fara nevyužívané prostory klášterní knihovna studovna prelatura depozitáře farní centrum II. etapa Památníku písemnictví klášterní taverna

Odbor kultury a památkové péče 2006 Informace o klášteře a památníku Plánované otevření II. etapy Památníku písemnictví na Moravě září 2008 Rajhrad Cyklostezky v Jihomoravském kraji