Jakub Nagy ODSTŘELOVAČ. Odstřelovač je střelec, který se specializuje na přesnou střelbu na střední a dlouhou vzdálenost. Obvykle ke svým akcím používá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Měření na mapách.
Advertisements

Speciální Jednotka Armády České republiky
Bitva u Verdunu Německo vz. Francie
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
III. fáze 2. světové války:
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.

Ing. Monika Šimková. Máme-li data reprezentovat v databázi, jak vybereme jejich strukturu na konceptuální úrovni? Konceptuální modelování analyzuje požadavky.
Zaměstnaní Učitele ZŠ Základní škola.
Armáda Autor: Tomáš Kašpar.
Rozvázání kontaktu s nepřítelem
Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci Jan 13,1b: „Miloval své, kteří byli na světě, a miloval je až do konce.“ Jan 13,35: „Podle toho všichni poznají,
Každý může potřebovat pomoc aneb K čemu je sociální práce?
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
STRATEGIE KOMORY PODNIKŮ KOMERČNÍ BEZPEČNOSTI ČR 2014/2015.
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
se silnějším protivníkem
Mapy podle měřítka mapy velkých měřítek - 1: nebo 1:
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Schopnosti, nadání a talent
„Tajná superzbraň“.  Německá bojová doktrína  Používaná během druhé světové války  Původem vynalezena Brity a užívaná SSSR.
Obrana proti působení stresu a budování vlastního sebevědomí
Systematika fotbalu.
Prezentace na téma : Harddisk Tvůrce : Micinaua Swarzkopf (Michal Holata) Dne :
Učitel. Náplň práce  Kvalitní učitel by měl napomáhat zlepšování prostředí, ve kterém se odehrává vzdělávací a výchovný proces. Měl by předávat své zkušenosti,
Oficiální nábor Specnaz GRU 2008
EURES – vaše práce v Evropě
Členství v SSK Louny. Máte zájem střílet z pistole či revolveru? A nevíte jak a kde? Zájemcům o tuto střelbu nabízíme členství ve Sportovním střeleckém.
NOVÉ ZBRANĚ I. SVĚTOVÉ VÁLKY
JAK ZDŮRAZNÍME GESTIKULACÍ SVÁ SLOVA? A KTERÁ GESTA BYCHOM POUŽÍVAT NEMĚLI.
III/2 XV B
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
AKADEMIE – situace a okruhy témat Roman Vašek. Kvalifikace profesionálních tanečníků v ČR (rok 2011)
Počátky fašismu v ČSR.
Technika 1. světové války
Organizace zdravotnické služby v armádě
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Tlumočník. Náplň práce překlad materiálů z cizího jazyka překlad materiálů do cizího jazyka vyhledávání odborných materiálů a konzultace s odborníky překlad.
TROJČLENKA.
Otázky pro skupinový koučink PhDr. Milada Blažková 2014
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
18.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Propozice volné střelecké soutěže
… jak jsem na tom ve srovnání s ostatními?
Místo a úloha AZ ve struktuře AČR ( možná varianta) Seminář k aktivním zálohám – brigádní generál Ing. Miroslav Žižka.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
MINISTERSTVO OBRANY ČR. Sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací  Praha,
Nastavení serverů OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Geopolitika a geostrategie Úvod do kurzu Definice pojmů apod.
OSN.
Místní demokracie a participace na veřejném životě
Metodika náborových akcí
Francouzská revoluce a napoleonské války
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
FORMOVÁNÍ SPOJENECKÉ KOALICE
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Digitální učební materiál:
Anotace Žák se seznámí s problematikou vzniku, historií a fungováním Severoatlantické aliance a jejím významem pro obranyschopnost České republiky Autor.
ČESKOSLOVENSKÉ LEGIE VE FRANCII A ITÁLII.
Zbraně 1. světové války.
Otázky pro skupinový koučink PhDr. Milada Blažková Únor 2013
Příprava občanů k obraně státu …
Transkript prezentace:

Jakub Nagy ODSTŘELOVAČ

Odstřelovač je střelec, který se specializuje na přesnou střelbu na střední a dlouhou vzdálenost. Obvykle ke svým akcím používá speciální dalekonosné zbraně

ZAMĚSTNAVATEL Zaměstnává vás Armáda České Republiky

KVALIFIKACE Kvalifikace je taková: Musíte být aspoň 3 roky v armádě Musíte mít hodnost aspoň podporučík Musíte být plavec Nesmíte mít zdravotní problémy z očima Nesmíte mít zdravotní problémy z ostatními důležitými orgány

PODMÍNKY Jestliže chcete být odstřelovač musíte splňovat několik podmínek

Samozřejmost je dobré střelecké umění, možná je to slabé slovo.Na to aby jste se mohli stát odstřelovačem v ČR musíte dosáhnout takovýchto procent zásahů – na terče ve vzdálenosti od 100 m do 500 m které se samy vysouvají v jedné ze vzdáleností a zůstávají vysunuty jen omezený čas se musíte trefit následujícími procenty výstřelů : Aby jste se kvalifikovali jako odborný střelec se musíte trefit min. 90% výstřelů. Aby jste se kvalifikovali jako ostrostřelec se musíte trefit min. 70% výstřelů. Aby jste se kvalifikovali jako střelec se musíte trefit min. 60% výstřelů. Střílí se ze všech 3 postojů (pořadí určuje komise) Podle těchto výsledků se dále odvíjí další požadavky

ZDRAVOTNÍ STAV Základním předpokladem je vynikající zdravotní stav, který musí být lepší než u základních vojáků.Na nasazení jako odstřelovač vyžaduje dlouhodobý pobyt v bojové zóně, kdy jste vystaven všem přírodním vlivům a musíte být odolní proti všem možným nástrahám a musíte je umět překonávat – k tomu vám musí pomáhat váš zdravotní stav – nasazení odstřelovačů je provázeno extrémní soustředěností po dlouhou dobu. Tyto zkoušky jsou simulovány (např. Prales, poušť atd.) Při výjimečných případech jsou odstřelovači dováženi přímo do místa např. Francie (prales)

Dobré smysly, pozorovací schopnosti, odhad situace, znalost meteorologie a topografie ale i odhad typu zbraně podle zvuku a stavení přístřešků jsou taky schopnosti které musíte umět

Divili byste se ale odstřelovač musí umět i šít. Musí si umět ušít takzvaného hejkala, což je maskovací oblek, který je používán speciálními jednotkami a odstřelovači. Zhruba až 1,5 km od nepřátelské linie si odstřelovač zaklekne a sbírá místní podrost a trávu a našívá si je na svého hejkala (ne jako ve filmech kde letí do džungle z Ameriky v hejkalovi)

POČET LIDÍ (V %) KTEŘÍ SE POKUSILI O PRÁCI ODSTŘELOVAČE

NÁPLŇ PRÁCE Odstřelovač má náplň práce rozdělenou do 3 skupin Obrana Útok Přesun

V OBRANĚ krytí přístupových cest palbou průzkum ničení průzkumu nepřítele umlčování určených cílů (nejdřív klíčových a pak všech ostatních) zpomalování postupu nepřítele krytí ústupu vlastních sil přehrazování ústupových tras nepřítele při protiútoku

V ÚTOKU průzkum (pro dělostřelectvo apod.) umlčování klíčových cílů izolování jednotek nepřítele přehrazování ústupových tras dočišťování

PŘI PŘESUNU průzkum (včasná výstraha čelní/boční pochodové záštity) léčky na stopující jednotky zabezpečení míst, kterými půjdou hlavní síly

MÍSTO VÝKONU PRÁCE A DOJÍŽDĚNÍ Místa výkonu práce jsou 2 a ) výcvikové středisko (Vyškov, Prostějov) b ) celý svět (když jste v akci) Dojíždění je vlakem a pak zůstáváte na nějakou dobu.

KONEC Zdroje: wikipedia, odstrelovaci-armada.webnode.cz, moje knihy,můj strejda