Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci Jan 13,1b: „Miloval své, kteří byli na světě, a miloval je až do konce.“ Jan 13,35: „Podle toho všichni poznají,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci Jan 13,1b: „Miloval své, kteří byli na světě, a miloval je až do konce.“ Jan 13,35: „Podle toho všichni poznají,"— Transkript prezentace:

1 Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci Jan 13,1b: „Miloval své, kteří byli na světě, a miloval je až do konce.“ Jan 13,35: „Podle toho všichni poznají, že jste moji učedníci, když budete mít lásku jedni k druhým.“ Jan 15,13: „Nikdo nemá větší lásku než tu, aby položil život za své přátele.“

2 Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci I – Přátelská láska Jak projevit druhým lásku?  Pět jazyků lásky: 1. Čas 2. Slovo (mluvené nebo psané) 3. Dotek 4. Skutek 5. Dárek Jak vypadá církev, kde se lidé milují? Jak vypadá církev, kde se lidé milují? Skup.:

3 Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci II – Láska k lidem, kteří jsou nám nesympatičtí Je nesympatie hřích? Je nesympatie hřích? Jak v takové situaci zvítězit?  Fp 2,3: „Nic nedělejte pod vlivem ctižádosti nebo ješitnosti, ale v pokoře pokládejte jedni druhé za přednější než sami sebe.“ Skup.:

4 Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci III – Láska k nepřátelům Mt 5,43-48: „Slyšeli jste, že bylo řečeno: ‘Budeš milovat svého bližního a nenávidět svého nepřítele.’ Já však vám říkám: Milujte své nepřátele! Žehnejte těm, kdo vás proklínají, konejte dobro těm, kdo vás nenávidí, a modlete se za ty, kdo vás pomlouvají a pronásledují, abyste byli synové svého Otce, který je v nebesích. (…)“ „Staneš-li se svému bližnímu nepřítelem, stane se Bůh nepřítelem tobě.“ (P. Kosorin)

5 Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci „Neztrácejte čas úvahami, zda svého bližního ‘milujete’ nebo ne; jednejte, jako byste ho milovali.“ (C. S. Lewis) Jako křesťané máme milovat v Bohu, tj. čerpat sílu od Otce, ne ze sebe! Mít Boží pohled na druhé, ne pohled svýma očima. „Miluj hlava nehlava!!“ (L. Malinová)


Stáhnout ppt "Postoj lásky k druhým lidem v každé situaci Jan 13,1b: „Miloval své, kteří byli na světě, a miloval je až do konce.“ Jan 13,35: „Podle toho všichni poznají,"

Podobné prezentace


Reklamy Google