VODNÍ NÁDRŽ PLUMLOV -AKTUÁLNÍ STAV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
- Nachází se v obci Tábor v Jižních Čechách na toku Košínského potoka.
Advertisements

Investiční akce v roce 2011, opravy a dary po povodních, ostatní dotace Vypracoval Jiří Rýdl.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Vytvořila Beata Duchková
REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí
Stavební akce 2013 Města Benešov nad Ploučnicí stav k
Projekt rekonstrukce sportovního zázemí TJ Janovice Prezentace pro zastupitelstvo obce Janovice dne
REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí
Provoz a údržba vodních toků
Povodně 2002.
Vodní nádrž Šance.
Obnova a revitalizace pražských nádrží. Odbahnění vodního díla Džbán -kompletní odbahnění včetně odvozu (celkem cca m3 bahna) bylo provedeno pouze.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Vypracovala Darina Krajská
VODO HOSPODÁŘSKÉ A VODNÍ STAVBY  Tento obor zahrnuje veškeré stavby, které nějakým způsobem souvisejí s vodou. Voda je pro nás v běžném životě naprostou.
Technické zhodnocení domu
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Seminář V rámci projektu „Čisté povodí Svratky“ - Problematika zatížení vodních nádrží fosforem, zkušenosti s odstraňováním fosforu, možnosti.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Novinka „HELUZ FAMILY 2in1
Sokolovna pár let po výstavbě roku Dobová fotografie z interiéru sokolovny.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_597_VyOv6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
RYBNÍK BARBORA HODNOCENÍ EKOSYSTÉMU Diplomová práce
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – vodstvo na pevninách autor VM:Ondřej.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Městské lesy Hradec Králové a.s.
Odbahnění vodní nádrže Hostivař
 Větrná energie jakou součást obnovitelných zdrojů energie nabízí jedno z možných východisek při řešení globálních klimatických změn a mizejících ložisek.
Česká republika: Přehrady Hospodářský zeměpis
Průzkum organizovaný pro členské firmy SPS - květen 2012 Podle činnosti firmy Inženýrské stavby Pozemní stavitelství Ostatní.
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejbližším okolím města.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
ředitel závodu Terezín
Vodní nádrže.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Základní informace VD a PVE Dalešice
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Kde všude najdeme na pevnině vodu?
Před nedávnem jsem dostal od přítele pěknou prezentaci, „Muzeum voskových figurín ve Vídni.“ Při promítání prezentace jsem si zase zavzpomínal, jak jsem.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,222-0,840“ Tento projekt byl financován výhradně z prostředků obce Investor: Obec Mosty u Jablunkova.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Rotary Club Karlovy Vary Předkládá: Petr BENEŠ, prezident RC Karlovy Vary 2011/2012 Vybudování zahradního pavilonu - DOP – HC s.r.o., Dolní Rychnov.
VODNÍ ELEKTRÁRNY V povodí Ohře. Martin Motlík 12 let, 7.B Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_16_22_VODSTVO EVROPY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
Rybníky: -největší rybník-Nesyt -nejstarší dochované rybniční soustavy na Moravě - Lednické rybníky, pocházející už z 15. století. -rybníky, které původně.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Dotační nabídka Fondu kinematografie
VY_32_INOVACE_278_Jezera, bažiny, umělé nádrže
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
ÚSTAV VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ KRAJINY
Investice a neinvestiční opravy na krajské silniční síti v r. 2018
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Novomlýnské nádrže Lucie Korvasová IX.A 2017/18.
VIII. ročník Konference Moravské dopravní fórum
Pracovní skupina Předškolní vzdělávání II.
Transkript prezentace:

VODNÍ NÁDRŽ PLUMLOV -AKTUÁLNÍ STAV

Základní informace Přehradní nádrž byla budována v letech 1913-14, následně v letech 1921-32. Vodní dílo vzniklo na ploše několika původních středověkých rybníků. Největší z nich se jmenoval Zlechov. Dnešní rozloha Plumlovské přehrady činí 68 ha. ÚČEL NÁDRŽE: protipovodňová ochrana Prostějova, nouzová zásobárna pitné vody, rekreace, rybolov a výroba el. energie

HISTORICKÝ OKAMŽIK PLUMLOVSKÁ A LUHAČOVICKÁ NÁDRŽ JSOU PRVNÍ VODNÍ DÍLA V ČESKU, KTERÁ SE ČISTÍ TÍMTO ZPŮSOBEM. ČEŠTÍ VODOHOSPODÁŘI ČEKAJÍ NA NOVÉ ZKUŠENOSTI.

MILNÍKY ČIŠTĚNÍ PLUMLOVSKÉ NÁDRŽE 14. září 2009 se začíná s vypouštěním vody 10. května 2010 je nádrž vypuštěná Prosinec 2010 začíná těžba sedimentů Červen 2011 předpokládaný konec těžby nánosů

Aktuální stav Odtěženo je cca 130 tisíc m3 sedimentů Zbývá odtěžit 70 tisíc m3 sedimentů Komplikace v místech, kde se vytvořily laguny („Bagr“ a místo pod hrází) – dodavatel zajistí těžbu části sedimentů sacími obojživelnými „kráčejícími“ bagry

Aktuální stav Odtěženo je cca 130 tisíc m3 sedimentů Zbývá odtěžit 70 tisíc m3 sedimentů Komplikace v místech, kde se vytvořily laguny („Bagr“ a místo pod hrází) – dodavatel zajistí těžbu části sedimentů sacími obojživelnými „kráčejícími“ bagry 10. března 2010

Aktuální stav Odtěženo je cca 130 tisíc m3 sedimentů Zbývá odtěžit 70 tisíc m3 sedimentů Komplikace v místech, kde se vytvořily laguny („Bagr“ a místo pod hrází) – dodavatel zajistí těžbu části sedimentů sacími obojživelnými „kráčejícími“ bagry Foceno 10. března 2010 10. března 2010

OPRAVENÍ HRÁZE Po měsících jednání o financování oprava hráze může začít ještě letos. Cílem Povodí Moravy je začít napouštět nádrž do konce roku 2012

OPRAVENÍ HRÁZE Proč nyní? Unikátní možnost spojení opravy hráze s vypuštěním přehrady. Vodní dílo získá moderní bezpečnostní parametry Hráz je stará téměř osmdesát let. Je tedy pravděpodobné, že by za několik let byla oprava nutná z bezpečnostního hlediska. Přehrada by se musela znovu vypustit Koruna hráze je ve špatném technickém stavu. Lidé se tak dočkají nové silnice, osvětlení, mostu, zábradlí …

Děkujeme za trpělivost Vyčištění Podhradského rybníka

Vyčištění Podhradského rybníka Konec března 2011 – ukončení výběrového řízení Začátek května 2011 – předpokládaný termín zahájení těžby Konec roku 2011 – předpokládaný začátek napouštění

Vyčištění podhradského rybníka Cena díla: 23 mil. Kč Akce zahrnuje například: vytěžení 59 tisíc m3 nánosů, rekonstrukci výpustného objektu, loviště a kádiště, obnovení odvodňovacích příkopů Sedimenty z rybníku pomohou k rekultivaci plumlovské skládky

Omlouváme se za komplikace spojené se stavbou. Děkujeme za trpělivost