Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Porada tajemníků úřadů obcí III. a II. 28.3.2013 Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Statutární město Karlovy Vary
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Výzva OPPK Operační program Praha Konkurenceschopnost
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Část VI. – Technologické centrum kraje Setkání se zástupci ORP KÚ SK.
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Krajský rok informatiky Ústí nad Labem.
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM Jůzl2 Základní informace o DMVS  DMVS zajišťuje  garantovaná, jednotná data pro konzistentní.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Realizační tým ICZ duben 2005
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
Krajský úřad Libereckého kraje
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Digitalizace a ukládání Zpracoval: Jiří Hošek Datum:
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Základní registry ve veřejné správě
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Seminární práce z předmětu SIPOL
E-Government Moravskoslezského kraje (II. – VI. část výzvy) Projekt Vnitřní integrace úřadu Odbory informatiky, kancelář ředitele, investiční a majetkový,
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Portál územního plánování v praxi
Interaktivní personální portál
PRAHA Technologické centrum Kraje Vysočina.
Zahájení úvodní slova představení projektu etapy projektu představení projektového týmu Národní digitální archiv.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Transkript prezentace:

Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Porada tajemníků úřadů obcí III. a II Praha

Integrovaný operační program MV Prioritní osa / oblast podpory: Zavádění ICT v územní veřejné správě Dotace: 85% celkových způsobilých výdajů Spolufinancování: 15% způsobilých výdajů Aktuálně do Doba udržitelnosti: 60 měsíců Rozpočet projektu: 135 MKč

Část I. Elektronická spisová služba Část II. Digitální mapa veřejné správy Část III. Digitalizace a ukládání Část IV. Vnitřní integrace úřadu a integrace s ISVS Část V. Datové sklady, MIS a nástroje BI Část VI. Zřízení technologického centra kraje

Část I. – ELEKTRONICKÁ SPISOVÁ SLUŽBA Stav Upgrade ESS -upgrade skenovacího pracoviště podatelny, -upgrade napojení eSpSl ….. Hostovaná ESS –pořízení multilicence hostované spisové služby včetně pořízení dalších licencí, nezbytných pro řádné plnění funkcí eSpSl, –dodávka a implementace centrální elektronické spisové služby v technologickém centru kraje, která bude dále formou hostingu poskytnuta k užívání právnickým osobám zřizovaným či zakládaným krajem a obcím I. a II. typu na území Středočeského kraje.

Část II. –DMVS STŘEDOČESKÉHO KRAJE Stav VYTVOŘENÍ ÚKM (účelová katastrální mapa) -pořízení ÚKM na územích, která nejsou ke dni vyhlášení vítěze soutěže pokryta DKM (digitální katastrální mapa), KMD (katastrální mapa digitalizovaná) nebo KM-D, nebo ke dni vyhlášení vítěze soutěže nebude zahájeno jejich zpracování ČÚZK, -provedení dalších úprav a jejich začlenění do ÚKM („aktualizace“) minimálně 2x ročně, do doby převzetí ÚKM do správy RÚIAN, dle změn v území NÁSTROJE PRO TVORBU A ÚDRŽBU ÚAP -vybudování komplexního informačního systému portálového řešení tvorby a údržby územně analytických podkladů (zahrnuje nástroje automatizace procesů evidence, správy, publikace a poskytování dat).

Část III. – DIGITALIZACE A UKLÁDÁNÍ Stav –Dílčí plnění č. 1 - digitalizace knih, tedy fondů, zahrnujících knižní monografie a periodika, které mají historickou hodnotu a které vyžadují zpracování metadat podle knihovních standardů. –Dílčí plnění č. 2 - digitalizace jiných než knižních dokumentů. (mapy, stavební plány, aj. do velikosti A0).

Dodávka a implementace krajské digitální spisovny (KDS) Dodávka KDS a poskytnutí licence, včetně pořízení dalších licencí potřebných pro provoz, implementace, údržba … Dodávka a implementace krajského digitálního úložiště (KDÚ) Dodávka KDU a poskytnutí licence včetně pořízení dalších licencí potřebných pro provoz, implementace, údržba …

Část IV. – PROVEDENÍ VNITŘNÍ INTEGRACE ÚŘADU A INTEGRACE S ISVS Stav provedení vnitřní integrace Krajského úřadu Středočeského kraje spočívající v dodávce a implementaci vnitřního informačního systému úřadu a jeho nasazení do rutinního provozu, Např.: Analýza současného stavu řízení úřadu Implementace ERP Autorizace, identifikace a autentizace (Krajský Identity Management) –zajištění autorizace, identifikace a autentizace konkrétního uživatele Informačního systému (úředník, externí subjekt) a vytvoření Centrální evidence uživatelů Informačního systému, včetně jejich rolí s vazbou na Registr práv a povinností; integrace dodávaného Informačního systému s ostatními systémy integrace Informačního systému se základními registry převod všech stávajících dat ze všech databází ekonomických, majetkových a jiných agend ….

Část V. – DATOVÉ SKLADY, MIS A NÁSTROJE BI Stav Dodávka a implementace datového skladu kraje, realizace datového skladu, který bude sloužit jako centrální sdílené úložiště a zahrnuje i dodávku BI a aplikace typu MIS Např.: –Prováděcí analýza. –Dodání základního datového skladu kraje –Naplnění datového skladu daty a vytvoření datových tržišť s pravidelnou aktualizací prostřednictvím datových pump –Dodávka a implementace základního softwaru –Prezentační vrstva a další nástroje BI - pokročilé nástroje –Dodávka a implementace dalšího softwaru (zejména operační systém, rozšíření operačního systému pro web, analytický portál CAL a extra CAL)

Část VI. –TECHNOLOGICKÉ CENTRUM KRAJE Stav Zřízení technologického centra Středočeského kraje, pořízení HW, SW, jeho implementace a proškolení obsluhy. Technologické centrum Středočeského kraje bude rozděleno do dvou lokalit, tj. na primární a záložní datové centrum. Bude umístěno v budovách v majetku Středočeského kraje. Technologické centrum bude poskytovat nutnou infrastrukturu a zázemí pro další centrální i typové projekty v oblasti eGovernmentu a ihned od jeho realizace bude nabízet garantované i negarantované úložiště dat (pro krajský úřad, organizace kraje a obce s rozšířenou působností)….

Projektový tým Sponzor projektu/zástupce: Řihák, Štětina Řídící výbor projektu: Štětina, Jetenský, Georgiev, Štefek, Staňková Vedoucí projektu: Pejchal Garanti jednotlivých oblastí Urbanová, Vomočil, Málková, Nováková, Drnovský Tým: Libánský, Línková, Kačírková, Kupšovský, Kubica, Lázničková, Kropáček, Cyprián, Truhlář, Kotva Implementační tým Lidské zdroje 5,5/8 Projektový web interní

Spolupráce s obcemi Dnes 7 obcí (studie proveditelnosti) Jde o monitorovaný parametr Externí web Publicita

Stav projektu Přesun na MMR 3. Etapy Současná časová mapa Ostatní kraje

Dotazy ? Děkuji, kontaktujte nás Vedoucí projektu Jan Pejchal urad/odbory/odbor-kancelar-reditele/Informace-z- odboru/projekt-rozvoj-egovernmentu-ve-stredoceskem- kraji.htm