Stav skladu ? K datu ?.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ing. Květoslava Plechatá
Advertisements

Příprava Řízení zásob na nový rok Co vše je třeba udělat před převodem na nový rok? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Užitečné drobnosti v řízení zásob Autor: Martin Schlosser Skalský Dvůr
ing. Květoslava Plechatá
Vážní deník Renata Štěpničková Skalský Dvůr
Daňová evidence příjmů a výdajů
Evidence a inventury majetku
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Zásoby vlastní výroby Výukový text o účtování o zásobách vlastní výroby v rámci společnosti GAP Education střední škola.
Oceňování zásob Střední odborná škola Otrokovice
Riziko a významnost v auditu
MARBES CONSULTING s.r.o. - komplexní řešení informačních systémů
Operativní a analytická evidence zásob
Účtování zásob „16“.
Analýza peněžních toků – cash flow
Prodejní ceny Možnosti cenové politiky v Řízení zásob Autor: Ing.Robert Naar Skalský Dvůr
Skalský Dvůr Servisní protokol Renata Štěpničková.
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
INVENTARIZACE MAJETKU k
Daňová evidence Michal Radvan
nedokončená výroba a polotovary výrobky zvířata zboží
Účtování dlouhodobého majetku „14“
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Finanční účetnictví 1 účtování dlouhodobého majetku – osnova přednášky
Účetní doklady Autor: Ing. Martin Svoboda, DiS.
Prvotní doklady a jejich zaúčtování
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Účetní zápisy a účetní knihy
Základy účetnictví 4. přednáška.
Materiálové zásoby Didaktický rozbor pro 1. koncentrický okruh
Oceňování zásob při vyskladnění
Novinky a speciální nastavení v ŘZ Autor: Martin Schlosser Skalský Dvůr
zpracovaný v rámci projektu
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Evidence DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Kontroly Zásoby x Účetnictví Autor: Mgr. Jana Urbanová Skalský Dvůr,
Doklady.
Základy účetnictví 3. přednáška.
Pojem a význam řízení Cash Flow ve firmě
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Skladová evidence, příjem na sklad s přenosem údajů do jiné.
01.14 Inventarizace majetku
8. tématický okruh: Zásoby
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_565 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Skladní karta zásob-příklad.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1283Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Průměrné ceny zásob. FIFO.
Název projektu: ICT ve výuce
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1284Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Průměrné ceny zásob - VAP.
EVIDENCE ZÁSOB.
Základy účetnictví 2. přednáška zimní semestr 07/08.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_566 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Téma: Skladní karta zásob-příklad Jméno autora:
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
[ 1 ] MVDr. Vratislav Krupka © 2013 Státní ústav kontrolu léčiv.
Oblast Katalogu Majetku, evidence a pořizování - prap. Dlask PROVIANTNÍ SLUŽBA.
Demus dokumentace a evidence muzejních sbírek Představení modulu Demus01 Archeologie Užší autorský tým Pavlína Kalábková, Pavla Jankovičová, Zdeněk Lenhart.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_248_TÉMA_ Vyskladnění zásob Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
AGENDA DOPRAVA Skalský Dvůr AGENDA DOPRAVA K čemu slouží ? k vedení deníku jízd nebo puťovky k evidenci strojů k plánování jízd k evidenci a přehledu.
Autor bakalářské práce:Zdeňka Nováková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Lukáš Polanecký Oponent bakalářské práce:Ing. Jana Strádalová České Budějovice, červen.
Řízení zásob novinky, upozornění, doporučení
Novinky a časté dotazy Ing. Andrea Pollaková
Účtování zásob účtová tř. 1
Skalský Dvůr 2015 Zásoby 2015.
Evidence aplikací a jejich dokumentace
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
IAS 2 ZÁSOBY.
IAS 2 ZÁSOBY.
Vyplnění CBA analýzy v modulu CBA
MAJETEK V PODNIKU A ZDROJE FINANCOVÁNÍ
Transkript prezentace:

Stav skladu ? K datu ?

Metoda evidence skladu Průměry, FIFO – popis vzhledem k HIQ při realizaci příjmu přepočet průměru pro výdej (průměry) při výdeji ze dvou fifo zásob jedna prům.cena (FIFO) odpis ze skladu vždy z aktuální zásoby (přehled jednotkových cen) Druhy pohybů – příjem /storno příjmu, výdej /storno výdeje, výdej v evidenční ceně „Porovnání“ Průměry - odepisuji „jakoby“ více FIFO - při chybě neodepisuji hned za „špatný průměr“ obecně FIFO přehlednější ? Konstanty - Kontrola storna příjmu Na jednotkovou cenu storna Na celkový stav skladu Porovnání metod – každý si musí najít to svoje…

Realizace, Stav skladu 1/2 Datum realizace, Datum skutečné realizace Datum realizace je na dokladu (TabDokladyZbozi) a počítá se podle něho stav skladu k datu (hodnoty Evid.množství a Evid.cena). Bere se aktuální datum stanice, je ošetřeno při zpětném datování, aby byl daný pohyb realizován jako poslední (na úrovni milisekund). Datum skutečné realizace je na položce (TabPohybyZbozi) a bere se datum serveru. Evidenční (skladové) ceny, Dokladové ceny Evidenční ceny se počítají při realizaci dokladu. Dokladové ceny jsou vyplněny uživatelem, při realizaci druhu pohybu „výdej v evidenční ceně“ se evidenční ceny kopírují do dokladových (uživatel nic na doklad nevypisuje). Změna stavu skladu, odpis z „aktuální“ zásoby… I když antidatuji z hlediska data realizace doklad, nepřepočtou se historické pohyby a odepisuje se z aktuální ceny (přehled jednotkových cen, datum pořízení) Finanční stav, Jednotkové ceny. Jednotková cena je výsledek výpočtu, Datum pořízení, Datum změny Datum pořízení se bere aktuální systémové datum serveru a jedná se o vznik záznamu Datum změny se bere aktuální systémové datum serveru a jedná se o zápis o poslední „manipulaci“

Realizace, Stav skladu 2/2 Množství, Množství realizace, různé MJ Množství realizace je kontrolní prvek v případě vztahů mezi měrnými jednotkami Storno příjmu, výdeje – CC evid.požad. Storna přepočítají hodnotu „Vypočtený průměr“ Chybová hlášení Nulová cena příjem / výdej (vždy musí být nákupní cena a vždy musí být z čeho vydávat, nelze výdej do záporného stavu skladu) „Řada“, „Poř.číslo“ …Nedostatek množství na stavu skladu na JC – nelze realizovat „Řada“, „Poř.číslo“ …K vybranému datu nebyl množství na skladě (položka „název1“)

Stav skladu k datu Stav skladu k datu vs TabPohybyZbozi Evid.množství, Evid.cena – správné atributy V přehledu stav skladu k datu nemají údaje z pohybů a stavu skladu smysl ! Chyby skladové evidence Nesoulad mezi „sumačními“ a „jednotkovými“ údaji (test, aktualizace) Zvýšení – Snížení = Stav skladu Návaznost údajů Evid.množství a Evid.cena po jednotlivých pohybech Záporná čísla Evid.množství Stav skladu – nulové Množství nenulový Finanční stav nebo obráceně Pohyby zásob Kontroly Účto vs Sklad - obraty, zůstatky …