Rozvoj a zkvalitňování odborného vzdělávání na středních školách a vyšších odborných školách Moravskoslezského kraje s důrazem na odbornou praxi Tento.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Advertisements

Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.04 SOU Obořiště
autor Mgr. Alena Marková
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
Ekocentrum Paleta – Zdraví na talíři. Vazba na strategické dokumenty města – Akční plán strategie města – opatření „Rozvoj programů péče o zdraví obyvatel“
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Moje budoucnost.
autor Mgr. Alena Marková
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
PRŮZKUM POTŘEB A POPTÁVKY PEDAGOGŮ PO ODBORNÉM PROFESNĚ ORIENTOVANÉM VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ (DVPP)
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
Didaktické prostředky
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, HLEDISKA PRO SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
POTRAVINY A VÝŽIVA 2. ročník učebního oboru KUCHAŘ, ČÍŠNÍK třída K2
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.07 SOU Obořiště
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.02 SOU Obořiště
Představujeme vám LP catering & events s.r.o. moderní, dynamickou, stále rostoucí společnost působící na gastronomickém trhu nejen po celém Moravskoslezském.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.03 SOU Obořiště
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.06 SOU Obořiště
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Studené předkrmy Střední odborná škola Otrokovice
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.08 SOU Obořiště
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Studené pokrmy.
Ivana Francová, SOU LIběchov
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna Rekvalifikace a dílčí kvalifikace ; Monika Pokorná.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Didaktické prostředky
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Speciální technologie 3. ročník obor kuchař
SOŠ a SOU Blansko škola moderních technologií
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Centrum kolegiální podpory CKP
Transkript prezentace:

Rozvoj a zkvalitňování odborného vzdělávání na středních školách a vyšších odborných školách Moravskoslezského kraje s důrazem na odbornou praxi Tento projekt je realizován v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů priorita 3 Rozvoj celoživotního učení

Střední škola společného stravování, Ostrava – Hrabůvka, příspěvková organizace pracovala v projektu spolu s dalšími sedmi organizacemi jako partner Moravskoslezského kraje.

Z celkového počtu bylo proškoleno 172 žen, Střední škola společného stravování realizovala šest odborných kurzů, ve kterých bylo proškoleno celkem 245 zájemců. Z celkového počtu bylo proškoleno 172 žen, 128 pedagogických pracovníků, 117 proškolených bylo vesměs z řad pracovníků v oblasti gastronomie. Pochoutky z moří a rybníků Moderní slavnostní hostiny Souznění vína a pokrmů Moderní technologie v přípravě pokrmů Příprava pokrmů studené kuchyně Dietní stravování

Kurzy realizované v roce 2006 Pochoutky z moří a rybníků Kurzy realizované v roce 2006 Souznění vína a pokrmů Moderní slavnostní hostiny

Využití moderních technologií v restauračních provozech Lektor, pan Lubomír Brázda, šéfkuchař firmy Montycon, zhodnotil současný stav kuchyní. Využití moderních technologií v restauračních provozech (leden – únor 2007) Nastínil řešení existujících problémů pomocí nových technologických zařízení.

Připravil s účastníky vhodné recepty. Seznámil frekventanty se současnou nabídkou na poli gastronomické techniky.

Během dvoudenního praktického nácviku v Kuchařském studiu Montycon vysvětlil posluchačům správné využití této techniky.

Příprava pokrmů studené kuchyně Lektorem kurzu byl pan Zdeněk Voznica, bývalý šéfkuchař Grandhotelu Pupp v Karlových Varech a Hotelu Atom. Příprava pokrmů studené kuchyně (duben 2007) V teoretické části účastníkům nastínil celou škálu výrobků připravovaných za studena.

Nezapomněl na popis aranžmá studených předkrmů a dekorace slavnostních mís. Plné dva dny pak mohli účastníci věnovat aplikacím nabytých vědomostí v praxi.

A tady máme výsledek…

Dietní stravování (říjen 2007) Kurz připravila a vedla nutriční terapeutka paní Anna Komoňová . Dietní stravování (říjen 2007)

Účastníci kurzu se seznámili s významem potravin v životě člověka, správnou výživou, nutriční hodnotou stravy. Lektorka jim představila dietní systém, charakteristikou diet a jejich léčebné účinky.

V praktické části semináře se všichni mohli na vlastní kůži, přesvědčit, že dietní pokrm nemusí být strašák.

Další výstupy projektu Inovace učebních dokumentů počátečního vzdělávání Manuál soutěží

Poznatky z odborných kurzů byly zakomponovány do učebních dokumentů oboru Kuchař

Příprava pokrmů studené kuchyně Charakteristika výrobků studené kuchyně. Základní výrobky - majonéza, saláty, rosoly, pěny. Předkrmy - plněná vejce, zelenina, ovoce, sýry, výrobky z těsta, chuťovky, kaviár. Studené pokrmy - chlebíčky. obložená vejce, různě upravené ryby. Galantiny, pudinky, huspeniny. Mísy - druhy, úprava mís, doplňky a zdobení.

Pochoutky z moří a rybníků Současné trendy v přípravě pokrmů z ryb, plodů moře a obojživelníků. Předběžná příprava při jejich zpracování. Vhodné postupy tepelného zpracování. Suroviny a doplňky. Způsoby podávání. Trh s rybími výrobky – nové druhy ryb a mořských plodů. Příklady pokrmů z ryb. Zpracování masa obojživelníků.

Moderní technologie v gastronomii Moderní zařízení pro přípravu pokrmů. Moderní trendy   v technologických úpravách. Moderní suroviny a jejich zpracování. Moderní úpravy a způsoby podávání pokrmů. Současné trendy v gastronomii. Současné trendy z hlediska kuchaře. Současné trendy z hlediska obsluhujících. Současné trendy z hlediska zákazníka. Odborné názvosloví.

Dietní stravování Vhodné a nevhodné suroviny pro přípravu dietní stravy. Dietní pokrmy. Základní diety. Diferencovaná strava. Rozdíly v tepelné úpravě a technologických postupech při přípravě dietní stravy. Příklady úprav některých dietních pokrmů.

Manuál soutěží Cíl soutěží Technicko-organizační zajištění přípravy odborných soutěží Plán základních cílů technicko-organizačního zajištění odborné soutěže Harmonogram technicko-organizačního zajištění odborné soutěže rozpočet nákladů na organizaci soutěže zajištění sponzorů sestavení organizačního týmu - výběr spolupracovníků Průběh odborné soutěže Zhodnocení přínosu soutěže Vyhodnocení přínosů a negativních jevů Zpracování opatření pro přípravu a realizaci další soutěže

Možnosti dalšího využití výstupů a výsledků projektu Výuka žáků a studentů v počátečním vzdělávání Výuka zájemců v dalším vzdělávání Kurzy pro zájemce z řad pracovníků v gastronomii Pořádání soutěží

Dotazníkové šetření Impuls pro přihlášení na kurz ? Vhodnost zvoleného tématu ? Splnění představ frekventanta ? Vyváženost teoretické a praktické části kurzu ? Podněty pro úpravu plánů kurzů ? Celkové hodnocení kurzů ?

Moderní slavnostní hostiny

Souznění vína a pokrmů

Příprava pokrmů studené kuchyně

Moderní technologie v gastronomii

Pochoutky z moří a rybníků

Dietní stravování

Mgr. Ivana Matulová