Indikativní seznam projektů vyjednaný v jednotlivých krajích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Památky Unesco Česká republika.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Integrovaný projekt Plasy – město 21. století Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
Konice je výchozí bod pro Vaše kroky v našem regionu.
FOTODOKUMENTACE ZPRACOVALA: ING.ŘEHÁKOVÁ, VOŠ MĚLNÍK
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Komunitní centrum Římskokatolické farnosti Olešnice
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Město Brno.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Podpora kulturních památek z evropských a národních zdrojů v gesci Ministerstva pro místní rozvoj PRAHA.
Distribuce umění a kulturního dědictví. Faktory ovlivňující distribuci Místo, budova, sídlo organizace Odvětví nebo hlavní předmět činnosti organizace.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
STATUTÁRNÍ MĚSTO HRADEC KRÁLOVÉ, ČESKOSLOVENSKÉ ARMÁDY 408, HRADEC KRÁLOVÉ KRALOVE.ORG LIDSKÉ TĚLO – DOKONALÝ STROJ? (Centrum přírodovědného.
Integrovaný operační program Oblast intervence 5
Muzeum Josefa Hyláka v radnicích
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
pro památky v IROP Zhodnocení výzev Rostislav Mazal
Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Nemovité kulturní památky na území obcí Jihomoravského kraje
Národní podpora využití potenciálu kulturního bohatství - možnosti spolupráce MK ČR a Svazu měst a obcí
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Transkript prezentace:

Indikativní seznam projektů vyjednaný v jednotlivých krajích Oblast intervence 5.1 Ministerstvo kultury zprostředkující subjekt pro Integrovaný operační program 2007 – 2013 Indikativní seznam projektů vyjednaný v jednotlivých krajích

Podporované aktivity IOP 5.1 budování a zefektivnění tématicky specializovaných národních center pro identifikaci, dokumentaci, uchování, užívání a prezentaci kulturního dědictví realizace vzorových projektů obnovy a využití nejvýznamnějších součástí nemovitého památkového fondu České republiky zdokonalení infrastruktury pro moderní kulturní služby s vyšší přidanou hodnotou

Příjemci podpory organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace nestátní neziskové organizace (NNO), včetně církví obce a jimi zřizované organizace (část aktivity b) svazky obcí (část aktivity b) zájmová sdružení právnických osob (aktivita b, část aktivity c)

Podmínky k sestavení indikativního seznamu vhodnost objektu z hlediska jeho charakteru stav objektu absorpční schopnost prostřednictvím IOP využitelnost objektu z hlediska zaměření oblasti intervence IOP (přidaná hodnota) projednání s hejtmany a ROPy v průběhu programovacího období bude možno indikativní seznam rozšiřovat o další projekty přihlášené na základě výzev

Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli Litomyšl místo realizace: zámecký areál, piaristický kostel, piaristická kolej, zámecký park, předzámčí a zámecká zahrada, hospodářské budovy, Panský dům a podhradí (všechny objekty včetně venkovních ploch na území městské památkové rezervace, většina pak na seznamu UNESCO) cíl: multifunkčním využitím areálu přilákat různorodou škálu návštěvníků, podpořit vzájemnou stimulaci aktivit a flexibilitu jejich struktur a synergický efekt ze sdružení aktivit realizace: rekultivace venkovních prostor, restaurování, obnova a kultivace jednotlivých objektů přidaná hodnota: historické expozice včetně specializovaných expozice současného výtvarného umění hudební festivaly, koncerty historické divadlo vzdělávání dětí i dospělých, studijní a tvůrčí pobyty kongresy a konference společenské a reprezentační akce ubytování včetně občerstvení a stravování informační a organizační služby

Obnova Národního hřebčína Kladruby nad Labem Kladruby, Slatiňany místo realizace: stáje Františkov, Josefov, Padock, historická stodola, Kladruby nad Labem (vše NKP) cíl: obnova rozsáhlého areálu, kde se již více než čtyři staletí udržuje chov ušlechtilého plemene starokladrubských koní (NKP) realizace: obnova nemovitostí, sítě, povrchy, vybavení, fasády, zřízení muzea, ohrady, venkovní jízdárny apod. přidaná hodnota: zlepšení podmínek pro chov koní vytvoření sociálního zázemí pro zaměstnance i návštěvníky zřízení moderního muzea objekty a prostory pro prezentaci a kurzy řemesel naučné stezky vzdělávání pro školy s praktickými ukázkami turistické aktivity budou financovány z ROP Severovýchod

Plasy: město 21. století: Centrum stavitelského dědictví Plasy místo realizace: bývalý mlýn, pivovar, dům sládka, barokní sýpka v areálu NKP kláštera Plasy cíl: spojení dvou nevyužitých význačných celků kulturního dědictví za účelem jejich zpřístupnění veřejnosti a aktivního využití zejména pro oblasti výzkumu, primárního i dalšího vzdělávání přidaná hodnota: národní centrum historie architektury a stavitelství (Národní technické muzeum) centrum výzkumu a interaktivního vzdělání v oblasti architektury a památkové péče efektivní prezentace kulturních památek Kláštera Plasy

Klášter Kladruby: Památkový objekt a živá kultura Kladruby u Stříbra místo realizace: barokní konvent, přilehlé budovy a klášterní zahrady v areálu NKP kláštera Kladruby cíl: propojení budovy nového konventu, přírodního divadla a zahrad v areálu kláštera Kladruby realizace: obnova a restaurování interiérů, přírodní divadlo, technické zázemí, zahradní úpravy, komunikace přidaná hodnota: pořádání open-air produkcí s mezinárodní účastí (opera, balet, činohra, koncerty) multifunkční kulturní zařízení nadregionálního významu tvůrčí rezidence pro soudobé formy umění centrum pro místní kulturní aktivity vzdělávací a lektorská činnost

Ústav pro studium totalitních režimů Terezín Terezín místo realizace: klasicistní objekt Hannoverských kasáren v Terezíně cíl: naplnění usnesení vlády ze dne 25. července 2007, které uložilo ministru kultury vytvořit podmínky pro rekonstrukci objektu Hannoverská kasárna pro potřebu Archivu bezpečnostních složek (Ústavu pro studium totalitních režimů) s využitím prostředků IOP přidaná hodnota: vytvoření odborného centra pro zkoumání historie vzdělávací aktivity tvorba analýz a stanovisek naplnění zákona č. 181/2007 Sb. digitalizační pracoviště, spolupráce s Národním Muzeem

Reanimace pivovaru a jezuitské koleje - národní centrum fotografie Jindřichův Hradec místo realizace: bývalý zámecký pivovar, jezuitská kolej s kaplí sv. Máří Magdalény, jezuitský seminář s kaplí sv. Víta cíl: zřídit centrum zachování unikátních uměleckých technologií přidaná hodnota: dobudování národního centra fotografie – 3. a 4. NP v objektu bývalé jezuitské koleje (nové výstavní prostory, pracovní místnosti, archív fotografií,seminární místnosti) zachování unikátních řemeslných technologií zřízením dílny tapisérií v objektu bývalého zámeckého pivovaru, stálá expozice tapisérií Muzea Jindřichohradecka - rekonstrukce Muzea Jindřichohradecka umístěného v bývalém jezuitském semináři s bohatou sbírkou (Krýzovy jesličky, gotické plastiky, terčové zbraně) a síní Emy Destinnové,prostory pro workshopy

Centrum pro kulturu, vzdělání a památkovou péči Telč místo realizace: objekty v historickém jádru zapsaném na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO cíl: vybudovat modelové centrum služeb pro zlepšení kulturního života města, vzdělávací činnosti a záchranu kulturního dědictví přidaná hodnota: vytvoření synergie mezi Masarykovou univerzitou Brno, ČVUT Praha, městem Telč, NPÚ, Římskokatolickou farností Telč, a Akademií věd ČR centrum péče o řemeslné památky, aktivity univerzit, AVČR a Akademie Telč, akce a semináře NPÚ dendrologická a krajinářská revitalizace parku kulturní a vzdělávací aktivity partnerů projektu

Národní metodické centrum péče o historické parky a zahrady Kroměříž místo realizace: objekty Správy státního zámku - Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži (Květná a Podzámecká zahrada v Kroměříži, které jsou zapsané v UNESCO) cíl: vybudovat metodické centrum péče o parky a zahrady, zřídit knihovnu a živé muzeum přidaná hodnota: zrestaurování a obnovení zahrad a jejich budoucí stálá údržba provozování odborné, veřejně přístupné knihovny výstavy o zahradách a o vývoji zahradní kultury v českých zemích shromažďování artefaktů dokumentujících vývoj zahradní kultury metodická, lektorská a vzdělávací činnost vybudování vzorového zámeckého, historického zahradnictví - živé muzeum

Zámecké jízdárny v Lednici - multifunkční centrum Lednicko-Valtický areál místo realizace: jízdárny zámku Lednice a přilehlé prostory a objekty cíl: vybudování vzdělávacího a prezentačního centra světového významu zaměřeného na problematiku kulturní krajiny přidaná hodnota: vzdělávací centrum (Zahrada Evropy) návštěvnické centrum - Centrum UNESCO kulturní centrum sídlo site-managera LVA sídlo BR Dolní Morava výstavní prostor zaměřený na děti a mládež zemědělská expozice

Metodické centrum konzervace a centrální depozitáře Brno místo realizace: areál bývalých kasáren Armády ČR (z 50. let 20. století), který Technické muzeum získalo převodem od Ministerstva obrany ČR cíl: konsolidace a rozšíření působnosti jednotlivých pracovišť Metodického centra konzervace přidaná hodnota: rekonstrukce a dostavba budov ve vlastnictví muzea v areálu bývalých kasáren Brno – Řečkovice zřízení pracovišť pro jednotlivá oddělení centrální depozitáře pro Technické muzeum v Brně záchytné depozitáře pro případ ohrožení sbírek jiných institucí

Středoevropské forum Olomouc místo realizace: objekt muzea a přilehlá proluka v centru města cíl: vznik nové kulturní destinace ve střední Evropě obklopené tradičními uměleckými centry realizace: rekonstrukce objektu Muzea moderního umění a dostavba Středoevropského fora, která vznikne částečnou zástavbou proluky v uliční části přidaná hodnota: výstavní činnost (stálá expozice a krátkodobé výstavy) trienále středoevropského umění nový centrální depozitář uměleckých děl mezinárodní badatelské centrum se středoevropskou působností multifunkční sál pro cca 200 diváků edukační (lektorská) činnost

Zpřístupnění a nové využití Národní kulturní památky VÍTKOVICE Ostrava - Vítkovice místo realizace: národní kulturní památka VÍTKOVICE cíl: obnova a využití památkových objektů pro odbornou i laickou veřejnost včetně konferenčních a výukových možností přidaná hodnota: vyčlenění areálu NKP z výrobní zóny Dolní oblasti vytvoření návštěvní prohlídkové trasy zapojení území do městské struktury v podobě pulzujícího městského prostoru (vazba na plánovaný univerzitní kampus a nové městské centrum Karolina) přebudování nefunkčního industriálního celku v živé univerzitní centrum

Kuks - Granátové jablko Kuks místo realizace: Hospital Kuks cíl: revitalizace Hospitalu jako součásti jediného dochovaného barokního lázeňského komplexu v ČR a jeho využití jako společensko – kulturního centra Královéhradeckého kraje přidaná hodnota: barokní lékárna a farmaceutické muzeum studijní knihovna sporckovská expozice s modelem Kuksu arch. Brixe institut barokních studií refektář: konference, výstavy, koncerty, umělecké workshopy centrum trojrozměrné digitalizace

Revitalizace židovských památek v ČR Mikulovsko, Haná, Vysočina, Podřipsko, Polabí, Pošumaví a Karlovarsko místo realizace: střední Čechy, Plzeňsko, Prácheňsko, severní Čechy, severovýchodní Čechy, Vysočina, jižní Morava, Slezsko cíl: vybudování vzájemně propojené sítě center židovské kultury ve významných židovských památkových objektech na území jednotlivých regionů ČR přidaná hodnota: identifikace místních součástí židovské kultury, jejich dokumentace, zachování, propagaci a využití stálé historické expozice přednášky a workshopy výstavní projekty filmové a video projekce koncerty, performance divadelní a taneční představení

Založení Centra exteriérového divadla a revitalizace Minoritského kláštera v Českém Krumlově Český Krumlov místo realizace: areál bývalého Minoritského kláštera, zámecká zahrada a její okolí cíl: obnovit areál kláštera pro poskytování kulturních služeb pro odbornou a laickou veřejnost a využít jeho části pro zázemí nově založeného Národního centra exteriérového divadla přidaná hodnota: regenerace areálu bývalého Minoritského kláštera (sídlo „Centra exteriérového divadla“) poskytování odborných služby v oblastech scénografie, herectví pro exteriérové divadlo apod. vybudování otáčivého hlediště, které by nahradilo stávající a sloužilo z části jako experimentální scéna centra exteriérového divadla

Veltrusy - okrasný statek Dolního Povltaví, projekt revitalizace areálu státního zámku Veltrusy místo realizace: státní zámek a park Veltrusy cíl: propojit oblasti péče o památky a ochrany přírody, v oblasti zdravého životního stylu navázat na vůbec první světový veletrh vytvořením tradice trhu bio-produktů a bio-potravin s ambicí stát se pravidelným místem setkávání příznivců udržitelného přístupu k životu

www.kultura-evropa.eu portál pro podporu přípravy a realizace projektů

samostatné oddělení metodické Děkuji za pozornost Ing. Martin Hiršal samostatné oddělení metodické Ministerstvo kultury