14/1/2010. Lead partner projektu RERA a.s., Regionální rozvojová agentura jižních Čech Realizované mezinárodní projekty - Z jižních ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Advertisements

Kongresová turistika pro Pardubický kraj Chrudim Spolkový dům Záměr vzniku.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Nabídka Klubu českých turistů na roky 2008 a 2009 EUROBEDS.
Nadace Jihočeské cyklostezky Aktivity Nadace Jihočeské cyklostezky Seminář: Rozvoj cykloturistiky v jižních Čechách, Třeboň,
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Zelené stezky Greenways
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
Jak podnikat v cestovním ruchu ?
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Tématické stezky zaměřené na cestovní ruch Stezka řemesel v Livradois-Forez v oblasti Auvergne.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Nakladatelství CzechTourism Organizace cestovního ruchu v ČR Plánované aktivity 2012 Fórum cestovního ruchu listopadu 2011 Pardubice.

OBLAST 5: KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH A UDRŽITELNÝ ROZVOJ KULTURY Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA.
JÍZDA ZA POKLADEM HANÉ aneb „HANÁCKÉ CESTOVATEL“
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Prezentace turistické oblasti
Marketingové aktivity ke zvýšení povědomí o domácím cestovním ruchu.
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Regionální konference v MSK
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
2. setkání pracovní skupiny projektu Destinační management turistických lokalit Hranicko a Dolina Małej Panwi Michaela Randáčková Hranická rozvojová agentura,
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Regionální rozvojová agentura jižních Čech Informační seminář k programu INTERREG EUROPE Zkušenosti z implementace projektů.
 založeno v r jako sdružení měst a obcí  31 členských obcí + 4 nově přistupující  zajišťuje tzv. DESTINAČNÍ MANAGEMENT turistické oblasti OCR.
Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Spolupráce moravských krajů v oblasti cestovního ruchu Holešov 2011
Dětský svět v regionu Dunaj -Vltava Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí České Budějovice.
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
ADONIS – ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu , Dolní Kounice.
1 Spolupráce Klubu českých turistů se subjekty cestovního ruchu.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
statutární náměstkyně hejtmana
Zažijte autentický jihočeský venkov
Krajské fórum cestovního ruchu České Budějovice
Marketingová strategie 2018 Jižní Čechy Pohodové
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
turistická oblast v srdci Čech
Závěrečná konference projektu
Aktuální informace o činnosti CCRJM
„Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země“
Transkript prezentace:

14/1/2010

Lead partner projektu RERA a.s., Regionální rozvojová agentura jižních Čech Realizované mezinárodní projekty - Z jižních ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA - po stopách poselstva krále Jiřího z Poděbrad v 15. století - Lipensko – Mühlviertel - rozvoj příhraničního regionu v oblasti cestovního ruchu - Mateo - podpora transferu technologií a inovací - I4W - podpora v oblasti welfare a inovací 14/1/2010

Vize projektu - Na základech dlouholeté spolupráce jihočeských a hornorakouských subjektů obnovit historicky významnou Zemskou cestu od Malše k Dunaji a vytvořit tak kompexní produkt cestovního ruchu nadregionálního významu. Cíle projektu - Podpořit rozvoj cestovního ruchu na jih od Českých Budějovic až do Horního Rakouska - Podpořit rodinnou, skupinovou a zájmovou pěší a cyklo turistiku po hradech a tvrzích, od Malše k Dunaji 14/1/2010

Realizátoři projektu RERA a.s., Regionální rozvojová agentura jižních Čech Hrady na Malši, občanské sdružení Regionalmanagement Oberösterreich Verband Mühlviertler Alm Termín realizace projektu - předložení projektu: březen zahájení fyzických prací a aktivit: listopad /1/2010

Hlavní aktivity projektu - nové vyznačení Zemské cesty po hradech a tvrzích od Malše k Dunaji - vytvoření map, průvodců a dalších marketingových materiálů s historickým příběhem o dění na hradech a tvrzích - práce na bezpečnostní stabilizaci hradu Pořešín - vytvoření objektu společné expozice - instalace informačních panelů a doplňkového vybavení pro turisty 14/1/2010

Hlavní aktivity projektu - pořádání kulturních, společenských a populárně odborných akcí - vytvoření společných webových stránek s programem dění na jednotlivých hradech a tvrzích se společnými prvky rakousko-české historie - vytvoření příběhu pro děti, soutěží, sbírání razítek a turistických známek hradů - prázdninové putování - podpora zapojení podnikatelů do projektu

Pořešín 14/1/2010

Pořešín 14/1/2010

Bad Kreuzen 14/1/2010

Calm 14/1/2010

Greinburg 14/1/2010

Shrnutí Projekt Zemská cesta od Malše k Dunaji je originální, lákavý i trochu tajemný příběh, který je blízko své realizaci. Stojí za ním nejen historická fakta zajímavá pro odborníky, ale i příběhy takřka pohádkové, zajímavé především pro děti. Těšíme se, že dlouholetá příprava projektu nadšenými jihočeskými i hornorakouskými partnery vyvrcholí skutečnou procházkou po Zemské cestě, podél vodních toků, ve stínu hradů a hlubokých lesů. 14/1/2010

Děkuji za pozornost PhDr. Jiří Vlach RERA a.s. 14/1/2010