Sdružená/komunitní škola brno

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola Sluníčko Hradec Králové,Třebeš
Advertisements

Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Montessori Vlašim – cesta pro děti i jejich dospělé
Cíle vzdělávání Význam zvažování a stanovení cílů vzdělávání
Poslání, principy a metoda skautingu
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Ve školním roce 2010/2011 byly otevřeny dvě přípravné třídy. Přípravné třídy naší školy byly zapojeny do projektu "Společně to dokážeme". Je to program.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9 MOST MEZI ŠKOLKOU A ŠKOLOU.
KONCEPCE ŠKOLSTVÍ ÚJEZD NAD LESY MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY V Újezdě nad Lesy.
Různé role zástupce ředitele školy
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
PEDAGOGIKA MARIE MONTESSORI.
Konference Jihlava mluví o vzd ě lávání a Montessori pedagogice 2014 Montessori na 1. stupni ZŠ – zkušenosti z praxe.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Základní škola a Mateřská škola Soběšovice, příspěvková organizace.
Projekt Asistentky v předškolní péči Marcela Machačková Osobní výpověď o absolvování kurzu a praxi v obecních MŠ.
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
 Pro hodnocení není žádný jednoznačný předpis či návod, žádná kuchařka.  Existují principy, metody, formy a prostředky a také specifické podmínky školy.
DĚTI S NADÁNÍM. NADÁNÍ  pohybové (sportovní, taneční),  umělecké (hudební, výtvarné, literárně-dramatické),  praktické (manuální, sociální),  intelektové.
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
„Umět a znát, abychom si v životě věděli rady“
Komunikace mezi generacemi
Zdravá škola.
Dolní Břežany dětí v mateřské škole - 80 dětí v základní škole (ve věku 6-15) - 20 zaměstnanců dětí v mateřské škole - 9 dětí v základní.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Prima A setkání s rodiči 18.června 2007 aula školy.
Buchtová Eva, Staňková Barbora. „Pomoz mi, abych to dokázalo samo“ děti mají rozdílné učební schopnosti a nadání.
MATEŘSKÁ ŠKOLA OLOMOUC Blanická 16. Charakteristika školy Jedná se o předškolní zařízení, jeho nosným programem a účelem je poskytování výchovy a vzdělání.
ANGAŽOVANÉ UČENÍ Hana Horká.
MÁ VAŠE DÍTĚ PROBLÉMY S ŘEČÍ?  Mateřská škola RADOST, ul.5.května 1701 v Rožnově p.R. opět od září 2013 otevírá logopedickou třídu.  Dětem je věnována.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Předškolní vzdělávání v Evropských školách PhDr. Dana Musilová Inspektorka pro předškolní a primární cyklus Evropských škol
Teorie a metodika výchovy Lekce 3: Alternativní školství
Reformní hnutí a jeho odkaz dnešku Reformní hnutí a jeho odkaz dnešku Hnutí kritizovalo zejména to, že: Školy připravovaly ukázněného občana Ve vzdělávání.
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Výchova jako proces zpracovala: Kateryna Foinetská.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Odloučené pracoviště NAD PLOVÁRNOU Statutární zástupce školy Mgr. Božena Suchánková Vedoucí učitelka Věra Kopečná.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
 program „Začít spolu“ (Step by Step) je realizován ve více než 30 zemích  v ČR od 1994 v MŠ, 1996 v ZŠ  pedagogický přístup orientovaný na dítě 
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA CHOTÝŠANY „KAŽDÝ JE JEDINEČNÝ“
Školní stravování Mgr. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje tel.:
Osobnostní rozvoj Znalost a aplikace principů M.M. Pravidla Komunikace a zdvořilostní formy chování Mravní hodnoty Já rodina okolí Zralá osobnost dítěte.
M ĚSTSKÉ JESLE C HOTĚBOŘ. Naše zařízení poskytuje péči o děti ve věku od 0 zpravidla 3 let. Naším úkolem je vést děti ke zdravému, krásnému a čistému.
Reforma školství, kurikula a systém kurikulárních dokumentů Lukáš Wodecki
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
PROFESE UČITELE Radek Šír.
Terapeutické komunity
Teorie a metodika výchovy Lekce 2: Alternativní školství
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Teorie a metodika výchovy Lekce 3: Alternativní školství
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Cíle, obsah a prostředky polytechnického vzdělávání
Digitální učební materiál
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Sdružená/komunitní škola brno Projekt zahájení provozu sdružené / komunitní školy v Brně, pro děti v režimu „domácí vzdělávání“.

Ne-výuka :o) Vzdělávání probíhající projektovým způsobem, tedy v blocích, vzbuzující zájem dítěte a probouzející jeho vnitřní motivaci Bez časového ohraničení, bez známkování, bez stresu, se slovním ohodnocením a důrazem na sebereflexi Začlenění AJ do tvořivé práce (výtvarná, hudební výchova) Program v „terénu“ v maximální možné míře (příroda, exkurze, muzea, výstavy)

Jak chceme předávat? Vycházíme z principů metodiky „Respektovat a být respektován“ Klademe důraz na kooperativní výuku a práci s komunitním kruhem Využíváme prvky Montessori metodiky s heslem: „pomoz mi, abych to dokázal sám“.

Kolektiv a komunita Malé smíšené skupinky dětí, max. 12 - v počátku 1.+ 2. třída, postupně 3. – 5. třída Vzájemná pomoc dětí, učení se od sebe navzájem, spolupráce, kompetence, respekt Zapojení rodičů do vzdělávacího programu i do procesu učení

Naše přání a cíle Získání znalostí a vědomostí dítěte v souladu s potřebami pro vstup do vyššího stupně školství Klidné a podnětné prostředí pro rozvoj osobností dětí, s plným respektem k jejich tempu, zájmům a vnitřní motivaci Rozvoj vlastní sebeúcty, morálních hodnot a lásky k přírodě Vytvoření rodinného prostředí, ve kterém se děti budou „učit“ s radostí, nadšením a vzájemnou úctou

Předpokládané podmínky Provoz na základě Živnostenského, nikoli Školského, zákona Školné v rozmezí 3.000,- až 4.000,- Kč měsíčně Stravování formou dovozu z bio-restaurace Spolupráce s volnočasovými institucemi / družina Provoz výuky od 8:30 (9:00)

Kontakty Eliška Pavelková mail: eliska@kaderavek.cz telefon: 777 868 202 Vlasta Sládečková mail: vlasta.sladeckova@seznam.cz telefon: 777 629 920