Rozkazovací způsob pro 5. ročník ZŠ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: PaedDr. Hana Mikolajková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
Advertisements

Slovesa a mluvnické kategorie
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Přídavná jména přivlastňovací
Zájmena přivlastňovací a ukazovací
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova Vyjmenovaná slova po S VY_32_INOVACE_11 Sada 15 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Hraní s písmeny a se slovy VY_32_INOVACE_03 Sada 3 Základní.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Přemyslovci ( st.n.l.) pro 4. ročník ZŠ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Slovesný.
SLOVESA Slovesný způsob a čas 6. ročník.
VY_32_INOVACE_32_ČESKÝ JAZYK_5.ROČNÍK_SLOVESA_ROZKAZOVA- CÍ ZPŮSOB – vytvoření a ověření VM Výukové materiály slouží k procvičení sloves - rozkazovacího.
Slovesný způsob Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_134, 7. sada, ČJ2
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dagmar Andrysová Datum: Název: VY_22_INOVACE_1_2_21.
Pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_138 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
Pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_139 květen 2011Mgr. Hana Patschová.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Druhy vět VY_32_INOVACE_06 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka,
Věta.
Člověk a jeho svět – Člověk a jeho zdraví – Trávicí soustava
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Určeno pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Lidé a čas – Novější dějiny ČR – Národní obrození VY_32_INOVACE_150 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_30_CJL_M Ročník: III. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český - 1. stupeň Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_05_15.
Druhy číslovek VY_32_INOVACE_135 pro 5. ročník ZŠ
TÉMA: VYJMENOVANÁ SLOVA PO L Vytvořila: Mgr
Přídavná jména - procvičování
Pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková výchova – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova – Tvarosloví VY_32_INOVACE_137 duben 2011 Mgr. Hana Patschová.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Živé organizmy - Rostliny
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věta – slovo 1 VY_32_INOVACE_09 Sada 3 Základní škola T. G.
85.1 Slovesný způsob Mlč! mlčel bych….. Mlčme! mlčel bys… mlčím…
TVARY OZNAMOVACÍHO A ROZKAZOVACÍHO ZPŮSOBU
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věta – slovo 3 VY_32_INOVACE_17 Sada 3 Základní škola T. G.
Z ÁJMENA pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_131 únor 2011Mgr. Hana Patschová.
Podstatná jména rodu ženského
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Souhlásky tvrdé, měkké, obojetné VY_32_INOVACE_13 Sada 22.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s mluvnickými kategoriemi sloves.
Osobní zájmena pro 5. ročník ZŠ
Podstatná jména rodu mužského - vzory
Skloňování základních číslovek
Podstatná jména rodu středního
Přídavná jména - úvod pro 5. ročník ZŠ
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Poznáš věty? VY_32_INOVACE_05 Sada 22 Základní škola T. G.
Houby VY_52_INOVACE_22 pro 4. ročník ZŠ
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Sousední státy ČR
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty přací VY_32_INOVACE_04 Sada 22 Základní škola T. G. Masaryka,
Název materiálu:VY_32_INOVACE_CJ2r0113 Název sady:Morfologie pro 2. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:Český jazyk a.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Živočichové na jaře
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_12_INOVACE_ČJL1.40 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
VY_32_INOVACE_03-11 Ročník: 6., 7. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Tvarosloví.
Zájmeno jenž skloňování. Budeme si pamatovat! zájmeno jenž (jež, jež) má ve všech pádech (kromě 1.) stejné tvary jako zájmeno on (ona, ono) – navíc má.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace.Český.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Štěpánka Vaňková Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_II.JZ_ČTENÍHŠ_HLÁSKA.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Skloňování přídavných jmen měkkých
Slovesa = slova, která vyjadřují děj, stav nebo změnu stavu
ZÁPIS ČÍSEL POMOCÍ MOCNIN
Anotace: prezentace slouží k seznámení s druhy vět
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
AUTOR: Mgr. Kateřina Palečková NÁZEV: VY_32_INOVACE_5C_13
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen 2012 Ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Slovesný způsob Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
SLOVESA – SLOVESNÉ KATEGORIE
Transkript prezentace:

Rozkazovací způsob pro 5. ročník ZŠ VY_32_INOVACE_140 Rozkazovací způsob pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví květen 2011 Mgr. Hana Patschová

Prezentace slouží k doplnění výkladu a upevnění učiva.

vyjadřuje rozkaz, zákaz, výzvu nebo přání tvary rozkazovacího způsobu vyjadřují osobu, číslo, ale nevyjadřují čas

2. os. č.j. 1. os. č. mn. 2. os. č. mn. --- me - te vstaň vstaňme vstaňte 2. os. č. j. 1. os. č. mn. 2. os. č. mn. i - ěme (-eme) - ěte (-ete) jdi jděme jděte 2. os. č. j. 1. os. č. mn. 2. os. č. mn. ej ejme -ejte počítej počítejme počítejte

Pamatuj!!! sněz dojez infinitiv sníst najez se pověz infinitiv povědět pověs infinitiv pověsit

Napiš věty v rozkazovacím způsobu: Uklidil jsem si v pokoji. Vynesu odpadkový koš. Budeme pomáhat starým lidem.