Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Z ÁJMENA pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_131 únor 2011Mgr. Hana Patschová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Z ÁJMENA pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_131 únor 2011Mgr. Hana Patschová."— Transkript prezentace:

1 Z ÁJMENA pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_131 únor 2011Mgr. Hana Patschová

2 Prezentace je určena k doplnění výkladu a závěrečné cvičení ke shrnutí a upevnění učiva. Cvičení obsahuje správné řešení.

3 Z ÁJMENA Zastupují podstatná a přídavná jména nebo na ně ukazují. ten legrační pes Podle významu rozeznáváme různé druhy zájmen. U zájmen určujeme pád, číslo a druh.

4 Maminka šla s dětmi na výlet. Ona šla s nimi na výlet. Martin je Pavlův spolužák. On je jeho spolužák. V chalupě už lidé nebydleli. Už v ní nikdo nebydlel.

5 P ODTRHNI ZÁJMENA : Ta lepenková krabice je ve skříni. Těší mě, že jsem ji našla. Ona obsahuje ty drobné poklady, které přežily moje záchvaty uklízení, které mě občas popadnou. Kdyby se do ní podíval zloděj, nic by si nevzal – za nic z toho by nedostal ani pětník.

6 Řešení:


Stáhnout ppt "Z ÁJMENA pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_131 únor 2011Mgr. Hana Patschová."

Podobné prezentace


Reklamy Google