Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
IS Datových Schránek Zákon a jeho důsledky 26. listopadu 2009
Informační Systém Datových Schránek IS Datových Schránek 9. října 2009 Webseminář na téma ISDS Jiří Pejčoch Zákon a jeho důsledky.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Dotazníkový průzkum E-SSL a TC Jana Třísková
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Statutární město Karlovy Vary
Informace k IOP a záměrům MV v zavádění eGovernmentu odbor informatiky KrÚ kraje Vysočina Leden 2009 RK , př. 2 počet stran: 13.
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Výzva OPPK Operační program Praha Konkurenceschopnost
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Moderní eGovernment, moderní dokument, moderní bezpečnost Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Datové schránky a autorizovaná konverze dokumentů Zákon č.300/2008 Sb
DRMS Forum září 2009 GORDIC řešení datových schránek organizace Bc. Pavel Prchal Ing. Vladislav Korecký.
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Spisová služba „light“
e-GOVERNMENT DRMS Forum
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Komerční využití systému ISDS
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Příprava na dopad zákona č. 300/2008 Sb. na KÚ MSK Jana Třísková
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Špička v každém směru IT 3 Od elektronické podatelny k řešení problému elektronického podání Ing. Martin Vimr obchodní ředitel.
Implementace spisové služby v prostředí městských úřadů
Elektronická publikace
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
Krajský úřad Libereckého kraje
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Cisco Informační systém pro město a jeho organizace Mgr. Tomáš Lechner.
Digitalizace a ukládání Zpracoval: Jiří Hošek Datum:
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
Úvod do eGovernmentu 1 Počet proškolených Seminář k informačnímu systému datových schránek počet termínů prezenčního školení pro zaměstnance KÚ11 počet.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Interaktivní personální portál
Pardubice Zákony  Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů publikován ve Sbírce zákonů ,
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Městský úřad Nový Bydžov Ondřej NEUMAN, 1. června 2011 Spisová služba, Spisová služba, TC ORP a eGON centrum ORP Nový Bydžov.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Informace ze sociální oblasti
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Elektronické skartační řízení z pohledu menších původců
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Mikroregion Bystřicko - CSS
Transkript prezentace:

Datové schránky CzechPOINT

Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace zřizované, nebo většinově vlastněné Plzeňským krajem – cca. 120 Školy Nemocnice Údržba silnic Ústavy sociální péče Muzea a galerie

Příprava na datové schránky Snažili jsme se aktivně přistupovat k problematice Neřešili jsme jen krajský úřad, ale i organizace kraje a obce na území kraje Problémy jsme viděli hlavně u malých obcí Roli Plzeňského kraje (samosprávnou) v zavádění datových schránek projednala a schválila Rada kraje Zpracovali jsme analýzu dopadů zák. 300/2008 Sb. a následně i Typové postupy

Role vedení kraje Dopisem hejtmanky byly informovány všechny obce v kraji o: –jejich povinnostech vyplývajících ze zákona –typových postupech pro jednotlivé obce –nabídce využití IS VIRTUOS – s důrazem na spisovou službu –Možnostech dalších konzultací s krajským úřadem

Nástroj pro obce na řešení elektronické komunikace s občany

Co má obec ve VIRTUOS k dispozici Elektronickou spisovou službu Elektronické formuláře SMS platby Elektronickou podatelnu Elektronickou úřední desku Rezervace času úředníka/přepážky Vše samozřejmě v souladu s platnou legislativou

Mám otevřeno 24 hodin denně a 7dní v týdnu Mám zabezpečenu komunikaci s datovou schránkou Splňuji všechny zákonné povinnosti Neztratí se mi na úřadě žádný dopis Umožňuji SMS platby městům a obcím

Zřizované organizace RPK Schválila v červenci návrh společného postupu – dopis hejtmanky –Všechny organizace schránku povinně používat –Proškoleni budou všichni zaměstnanci organizací, kteří to pro svoji práci potřebují (již proškolena cca. 150 zaměsnanců) –Organizacím byla nabídnuta hostovaná elektronická spisová služby z VIRTUOS (2.000,- Kč implementace, 1.000,- Kč – provoz)

Krajský úřad Převzetí dopisu a nastavení schránky – Nastaveny 3 administrátoři a 3 pověřené osoby Hromadné školení na rozdíly oproti současnému stavu Elearningové školení (zatím 100 zaměstnanců) 750 došlých datových zpráv, 2425 odeslaných

Krajský úřad Aktivace datové schránky – – zdrženo kvůli ws pro napojení SSL syst.cert. Elektronické podpisy všem s právem podpisu dle podpisového řádu Cca. 150 el. podpisů Spojeno s funkcionalitou el. podpisu v oběhu finančních dokladů Postupovali jsme dle zpracovaného typového postupu

Datové schránky na krajském úřadě Plzeňského kraje AthenA

Podatelna

Závěr Využívání u organizací kde jsme zřizovatel, nebo vlastník, nám snižuje provozní náklady. Zaměstnanci úřadu si na nový způsob musí zvyknout, zatím nemáme žádné kontrolní mechanizmy na dodržování povinnosti komunikovat elektronicky. V rámci projektu Technologického centra připravujeme garantované dokumentové úložiště.

Závěr Některé věci nejsou ještě v praxi dořešeny, hlavně v souvislosti s novelou archivního zákona (např. nahlížení do spisu v el. podobě)

Děkuji za pozornost