Milana Reichlová. 1)co znamená myslet logicky 2)test 3)tipy, jak se zdokonalit 4) použité zdroje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návod k použití Je dobré vědět dvě věci... Jen dvě věci! A jdeme na to!...abyste se dozvěděli z dokumentů, které definují základní pojmy, co nejvíc. Dřív.
Advertisements

Následující hra je složena ze 4 otázek, které nám dovolí vás kvalifikovat jako "profesionála". Otázky nejsou příliš obtížné, proto se nesnažte podvádět.
Jak na to, aniž bychom se zničili
Modelování jako prostředek vytváření předmatematických představ
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako doplňující výukový materiál pro žáky 3. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
1 Týmová práce TYMP 2/ C3 Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Registrace v systému INDARES. Vyplňte si své osobní údaje, toto je jenom příklad!!!
Umělá inteligence. Prvotní výzkum zpracovávání informace byl zaměřen na: a) počítačové simulace b) optimální metody řešení problémů.
Digitální učební materiál
Formální stránka práce
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhElektrický obvod.
O třech jazykových neznámých…
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Stephen Law: Filozofická gymnastika, str. 85 obrázek ze StarTreku DOKOŘÁN, 2007.
Oceňování, vděčnost a zákon rozšíření a zákon rozšíření (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
Psychologie Mgr. Milan Šimek
Schopnosti. Schopnost Je psychická vlastnost, která umožňuje člověku naučit se určitým činnostem a úspěšně je vykonávat. Utváří se na podkladě biologické.
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Stěžejním motivem je představení netradičních a inovativních výukových.
Učte se anglicky 4krát rychleji Úvod Dr. Arkady Zilberman *US Patent 6,341,958.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_101.
aneb výběr budoucího povolání zábavnou formou
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Úvod do managementu1 Rozhodování Kreativita. Úvod do managementu seminář Manažerské rozhodování, Deming, Juran, Pareto, Osborne proces rozhodování.
M YŠLENÍ =sociálně podmíněný psychický proces, při kterém jsou zpracovávány a využívány informace =nejsložitější kognitivní proces =vnitřní mentální děj.
Milana Reichlová. 1) co je konflikt 2) nesprávné chápání pojmu 3) konflikt je „ normální „ 4) druhy konfliktů 5) dvojí rovina konfliktu 6) typy chování.
 1. Autor zprávy : Původcem zprávy a tím, kdo ji předává druhým, jste vy sami. Způsob, jakým ji předáváte dál, může být ovlivněn například :  Postoj.
Microsoft Excel Téma: Vkládání grafů Krok 1 Nejprve otevřete nebo udělejte tabulku, pro kterou budete graf vytvářet.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Rozhodování Vypracoval : Ing. Adéla Hrabcová Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Schopnosti Milana Reichlová.
(komentovaný přehled)
Aplikovaná psychologie
Artificial Intelligence (AI).  „Úloha patří do oblasti umělé inteligence, jestliže řešení, které najde člověk považujeme za projev jeho inteligence.
J AK ZVLÁDAT STRES Milana Reichlová. O BSAH 1) Jak se stresu bránit preventivně 2) První pomoc při akutním stresu a) v místnosti b) venku 3) Seznam použitých.
Kterou hemisférou myslíte ?
Sebeuvědomění a sebekontrola
Umělá inteligence Minského definice: UI je věda o vytváření strojů nebo systémů, které budou při řešení určitého úkolu užívat takového postupu, který –
Programování – klíčová kompetence pro 21. století
LÉČIVÉ KOUPELE Přidejte se a začněte prodávat. Jak to funguje??? Koupíte produkty za zlomek ceny, prodáte je za vyšší cenu. (samozřejmě dostanete informace)
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES INCLUDE. 2 PŘÍKAZ INCLUDE SLOUŽÍ K VLOŽENÍ SOUBORU DOVNITŘ PHP SKRIPTU. PŘÍKAZ INCLUDE PŘEDSTAVTE SI TŘEBA, ŽE.
DAŇOVÁ EVIDENCE – ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
ÚVOD DO PSYCHOLOGIE Milana Reichlová.
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Michaela Ožanová Adéla Gajdečková
1 Cvičení č. 3 1.Uplatnění „zdravého rozumu“ v OM.
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Být leader může být vyčerpávající, zvlášť, když pořád šlapete na plyn.
Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
KOUČOVACÍ PŘÍSTUP Mgr. Jana Kazíková Mgr. Andrea Baumannová.
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Soňa Váňová. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_14.
Základy marketingu část 4. Ing. Monika Dobešová Univerzita Pardubice FEI Letní semestr 2012/2013.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
METODY PSYCHOLOGIE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Následující hra je složena ze 4 otázek, které nám dovolí vás kvalifikovat jako "profesionála". Otázky nejsou příliš obtížné, proto se nesnažte podvádět.
Inteligence,tvořivost, paměť
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Šachový kroužek DDM Větrník
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_04_TRIDENI_ZELENINY Název materiálu:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Časový řád. VY_32_INOVACE_18
Název školicí prezentace
Následující hra je složena ze 4 otázek, které nám dovolí vás kvalifikovat jako "profesionála". Otázky nejsou příliš obtížné, proto se nesnažte podvádět.
Následující hra je složena ze 4 otázek, které nám dovolí vás kvalifikovat jako "profesionála". Otázky nejsou příliš obtížné, proto se nesnažte podvádět.
Transkript prezentace:

Milana Reichlová

1)co znamená myslet logicky 2)test 3)tipy, jak se zdokonalit 4) použité zdroje

Schopnost vytvářet a představovat si na základě přijímaných informací souvislosti mezi jevy Je to schopnost řešení problémů

Při řešení jakýchkoliv situací sledujeme sérii na sebe navazujících myšlenek, které nás vedou k žádoucímu výsledku. K rozvíjení těchto myšlenek po logických krocích nás vede rozum.

S použitím pracovního listu si vyzkoušejte, jak jste na tom s logickým myšlením vy

Představte si, že si chcete předělat pokoj. Sestavte si seznam činností, které a v jakém pořadí máte v úmyslu provést. Jednotlivé kroky si zdůvodněte. Co byste například začali malovat jako první – zdi, nebo strop ? Kdy byste pokládali koberec ?

Kupte si věc, kterou je nutné smontovat. Pokuste se vymyslet, jak a v jakém pořadí jednotlivé části sestavit. Udělejte to samozřejmě předtím, než začnete číst návod Nakonec se podívejte do manuálu, abyste zjistili, zda byl váš postup správný.

GORDON, Claire. Jste výjimeční?: přes 150 testů, které vám pomohou objevit a rozvinout vaši přirozenou inteligenci. 1. vyd. Praha: Fortuna Print, 2003, 192 s. ISBN