Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Advertisements

Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
65-51-E/02 Práce ve stravování
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt: E/02 Práce ve stravování
VY_32_INOVACE_11_GAS_613_Per
Projekt: E/02 Práce ve stravování
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
65-51-E/02 Práce ve stravování
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
POKRMY Z VNITŘNOSTÍ Bc. Daniel Vančura.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
ZADĚLÁVÁNÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130104
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Frankfurtská hovězí pečeně
Guláše z jatečného masa
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Teplé omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_125_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Hnědé polévky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_114_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Lasaně zapečené se zeleninou
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Polévky Tec 1 / str
Omáčky.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_517 Ročník: 2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 12 Název školy: Střední průmyslová.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Příprava pokrmů ze skopového masa
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava hovězích plátků
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Příprava drůbeže vařením, dušením
Přílohy z rýže a dalších obilovin
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
Transkript prezentace:

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných a odborných předmětů Název sady: Technologické postupy 1 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_14 Název DUMu: Bílé polévky 1 Pro obor vzdělávání: E/01, E/02 Předmět: Technologie Ročník: 1. Autor: Renata Navrátilová Datum:

Střední škola Oselce Bílé polévky zahuštěné zásmažkou (jíškou) základ polévek tvoří vývar B, C, rybí, zeleninový... připravenou jíšku zalijeme vývarem, provaříme minut podle připravované polévky doplníme vložkou, dochutíme, případně zjemníme mlékem, smetanou, máslem, žloutkem

Střední škola Oselce Vývar B - opakování vepřové kosti omyjeme, rozsekáme a spaříme vložíme do studené vody, přidáme celý pepř, sůl, omytou cibuli ve slupce a vaříme velmi mírným varem (táhnutím) 2-3 hodiny půl hodiny před koncem vaření přidáme očištěnou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) a uvaříme doměkka hotový vývar přecedíme přes hustý cedník, použijeme k přípravě bílých polévek a omáček vepřová žebra

Střední škola Oselce Vývar C - opakování drůbeží kosti omyjeme, rozsekáme a spaříme výrobní postup je dále stejný jako u vývaru B, ale vaříme pouze 1-2 hodiny použijeme k přípravě hnědých a bílých drůbežích polévek kuřecí skelet

Střední škola Oselce Příprava jíšky 1.Světlá jíška – rozehřátý tuk (máslo, olej) a hladkou mouku krátce osmažíme. 2.Cibulová jíška – na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, pak přidáme hladkou mouku a krátce osmažíme. 3.Cibulopapriková jíška - na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, osmažíme, nakonec přisypeme červenou papriku (v tuku uvolňuje barvivo) a krátce osmahneme, aby nezhořkla.

Střední škola Oselce Příprava světlé jíšky

Střední škola Oselce Příprava cibulové jíšky

Střední škola Oselce Příprava cibulo-paprikové jíšky Osmažit cibuli Přidat hladkou mouku Přidat červenou papriku Promíchat a orestovat

Střední škola Oselce Bílé polévky zahuštěné jíškou Zeleninová polévka – očištěnou, nakrájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel, hrášek a květák) uvaříme se solí doměkka. Připravíme si cibulovou jíšku, kterou zalijeme vývarem B a vývarem ze zeleniny. Provaříme minut, přidáme uvařenou zeleninu, dochutíme solí, zjemníme máslem a zdobíme nasekanou zelenou natí.

Střední škola Oselce Bílé polévky zahuštěné jíškou Květáková polévka – květák očistíme, rozdělíme na menší růžičky a propláchneme vodou. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do poloměkka. Připravíme si světlou jíšku, do které nastrouháme muškátový oříšek, zalijeme vývarem B a vývarem z květáku, provaříme minut. Pak přidáme nakrájený vařený květák, mléko a krátce povaříme. Dochutíme solí, zjemníme máslem a přidáme nasekanou zelenou nať. Vaření květáku Zjemňování polévky smetanou

Střední škola Oselce Bílé polévky zahuštěné jíškou Brokolicová polévka – připravujeme stejně jako polévku květákovou. Brokolicová polévka Vaření brokolice v osolené vodě Uvařená brokolice Mixování

Střední škola Oselce Bílá polévka zahuštěná cibulovou jíškou Bramborová polévka – očištěné, oloupané brambory nakrájíme na kostičky a vaříme se solí a kmínem doměkka. Připravíme si cibulovou jíšku, kterou zalijeme vývarem B a vývarem z brambor. Provaříme minut, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), sůl, pepř, majoránku a uvaříme doměkka. Pak přidáme vařené brambory, dochutíme česnekem utřeným se solí a krátce povaříme. Zdobíme petrželovou natí.

Střední škola Oselce Příprava bramborové polévky Cibulová jíška Vývar B brambory Česnek utřený se solí Majoránka Kmín Hotová bramborová polévka Kořenová zelenina

Střední škola Oselce Bílá polévka zahuštěná cibulo- paprikovou jíškou Gulášová polévka – očištěné, oloupané brambory nakrájíme na kostičky a vaříme se solí a kmínem doměkka. Připravíme si cibulo-paprikovou jíšku, kterou zalijeme vývarem B a vývarem z brambor. Provaříme minut, nakonec přidáme nakrájené vařené brambory, vařené maso, majoránku, pepř a krátce provaříme. Dochutíme česnekem utřeným se solí. Zdobíme zelenou petrželkou.

Střední škola Oselce Vyber správné odpovědi Jíšku v polévce provařujeme: minut minut 5-10 minut neprovařujeme

Střední škola Oselce Vyber kořenovou zeleninu květák mrkev celer brokolice cibule petržel česnek brambory

Střední škola Oselce Vyber správné odpovědi Bílé polévky zaléváme vývarem: A - hovězím B - vepřovým z brambor C - drůbežím zeleninovým

Střední škola Oselce Zdroj materiálů: Šindelková, Alena. Kuchařské práce: Technologie 1.díl. Praha: Parta, s.r.o., 2006, ISBN X. polevka_l.jpg Vep%C5%99ov%C3%A1%20%C5%BEebra.png Ku%C5%99ec%C3%AD%20skelet.png Není-li uvedeno jinak, je autorem tohoto materiálu a všech jeho částí, autor uvedený na titulním snímku.