P ROJEKT C OMENIUS Naše škola získala finanční prostředky pro realizaci projektu Partnerství škol Comenius s názvem: „Sur les pas de Robert Desnos“ (Po.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Advertisements

Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Reg. č. CZ.1.07/1.2.00/ od do
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Projektem k rozvoji sociálního partnerství Karviná Listopad 2002.
Projekt An Apple Pavla Sedlářová.
Zpráva o aktivitách a výsledcích projektu Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Liberec Šamánkova 500/8 Ing. Ludmila Krabsová.
Evropská jazyková cena Socrates LABEL 2007 PORTFOLIO A FILMOVÉ PLÁTNO Portfolio et l´écran Gymnázium Boženy Němcové Hradec Králové
Stop rasové nenávisti a extremismu
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
Interaktivní Evropa děti pro děti
Vítězslav Nezval (1900 – 1958).
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
PROJEKT COMENIUS MEETING POINT OF DIFFERENT CULTURES meeting point of different cultures.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost projekt POSTA PODPORA STÁŽÍ A ODBORNÝCH AKTIVIT PŘI INOVACI OBLASTI TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DFJP A FEI UNIVERZITY.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Čtvrtek Středozemní moře & historie holocaustu v českých zemích.
motto: Ruština je v kurzu
Exkurze v Jeseníkách (Dlouhé Stráně) 6. – 10. října 2014 Projekt „Přírodní vědy pro každého a bez překážek“
Projekt partnerství škol Comenius Comenius School Partnership Mezinárodní projekt spolupráce mateřských škol „Okno do světa“
Comenius – Projekt partnerství škol - Bilaterální projekt (2 země):  koordinátor  partner - Srpen 2008 – červenec 2010.
O GALERII CHODBA ● na Katolické gymnázium Třebíč působí od roku 2000 ● založena s cílem vzdělávat a kultivovat studenty školy ● výstavy českých i zahraničních.
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
NÁŠ POBYT V NEAPOLI PROSINCE SETKÁNÍ ŠKOL PROGRAM COMENIUS.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PRO SPOLUPRÁCI SE ZAHRANIČÍM DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Zuzana ČERMÁKOVÁ
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Knihovna města Olomouce se v loňském roce, jako jediná knihovna v České republice, zapojila do knihovnického projektu, dotovaného z fondů EU, s názvem.
SFSN 2014 závěrečná konference Podprojekt „So far – so near – Jsme si tak blízko, a přesto se neznáme.“ je realizován v rámci projektu Městské části Praha.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: 18. května 2012 Název: VY_32_INOVACE_4.1.9.
Weidenberg I tento rok se naše škola ve spolupráci s gymnáziem v Saarbrücken zúčastnila semináře v německém Weidenbergu, na téma.
Boiové a Fergunna. Kdo jsme? Boiové a Fergunna je občanské sdružení vzniklé z dvou skupin lidí zabývajících se experimentální archeologií a rekonstrukcí.
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Moje vlast, moje bydliště Vlajky VY_32_INOVACE_04 Sada 9
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
BEDŘICH SMETANA (hudební skladatel).
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ KA2 Exkurze se zpracováním výstupů Základy společenských věd a historie v realitě Terezín 29.
Terezín.
KTERÉMU STÁTU PATŘÍ VLAJKA 1.FRANCII 2.ŠPANĚLSKU 3.ITÁLII.
„Je to hezký umět česky!“ Čeština v německých projektech
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.6 Karel Poláček Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Dotazník – třída Celkový počet respondentů: 135 J.A.Komenského: 90 žáků T.G.Masaryka: 45 žáků 13 let – 13x 14 let – 64x 15 let – 43x 16 let – 1x.
Naše škola se do programu COMENIUS zařadila na podzim 2004, kdy jsme spolu s kolegy z Polska, Itálie a Španělska začali připravovat společný projekt pod.
statutární náměstkyně hejtmana
VY_32_Inovace_ Arnošt Lustig Český jazyk 9. ročník
Česko-slovenský mechanický betlém Horní Lideč
Karel Čapek - cestopisy
Mezinárodní spolupráce
1.1 a Urban – Rural Relations
Bilingválna slovensko-francúzska sekcia
Spisovatelé dětské literatury
„Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země“
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Surrealismus v malířství Autor: Mgr.
Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 08 Dějepis _9.ročník_16
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

P ROJEKT C OMENIUS Naše škola získala finanční prostředky pro realizaci projektu Partnerství škol Comenius s názvem: „Sur les pas de Robert Desnos“ (Po stopách Roberta Desnose) Číslo projektu: COM-MP Partneři: Slovanské gymnázium, Olomouc, Česká republika Collège Guillaume Cale, Nanteuil le Haudouin, Francie Gymnázium J. G. Tajovského, Banská Bystrica, Slovensko Trvání projektu: –

O PROJEKTU projekt „Po stopách Roberta Desnose“ spolupráce českých, francouzských a slovenských studentů Robert Desnos - jeho dílo - inspirace pro vlastní literární tvorbu natáčení dokumentárního filmu

REALIZOVANÉ AKTIVITY tvorba vlastních básní inspirovaných Desnosovou poezií, ilustrace natáčení úvodního filmu (představení naší třídy) výměnný pobyt francouzských studentů v České republice návštěva Prahy a Terezína pobyt českých studentů ve Francii (Nanteuil-le-Haudouin) pracovní setkání studentů na Slovensku (Banská Bystrica)

PRAHA - TEREZÍN návštěva koncentračního tábora v Terezíně místo úmrtí Roberta Desnose prohlídka muzea

VÝMĚNNÝ POBYT VE FRANCII návštěva památníku deportace v Royallieu, Compiègne.

VÝMĚNNÝ POBYT VE FRANCII beseda s M Fraenkelem a Mme Dumas svědectví o životě Roberta Desnose

VÝMĚNNÝ POBYT VE FRANCII rozhovor s André Bessièrem jeden z posledních přeživších z tohoto tábora

VÝMĚNNÝ POBYT VE FRANCII Park Square Blomet v Paříži socha „L‘Oiseau lunaire“ od Joana Miró

VÝMĚNNÝ POBYT VE FRANCII ulice Mazarine v Paříži kavárna „Le Balto“

NÁVŠTĚVA SLOVENSKA Muzeum SNP v Banské Bystrici

NÁVŠTĚVA SLOVENSKA obec Nemecká vesnice Kalište