Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Studená kuchyně Číslo DUM: VY_52_INOVACE_104_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Příprava jednoduchých pokrmů a nápojů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Saláty, chuťovky, chlebíčky, obložené mísy Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 5. srpna 2013 Soubory DUM: http://www.skolasd.eu/ Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, 737 01 Český Těšín
STUDENÁ KUCHYNĚ
Obložené chlebíčky plátky veky (bílé, tmavé) salát nebo pomazánka uzenina (šunka, salám) na ozdobu vejce, okurka, sýr,…
Chuťovky plátky rohlíku (bílý,tmavý) pomazánka (sýr,česnek,…) plátek klobásky, sýra,… na ozdobu olivy,okurka,… spojujeme párátkem
Saláty z různých surovin krájíme kostičky, nudličky, plátky,.. spojujeme dresinky nebo majonézou používáme na chlebíčky, k plnění zeleniny nebo jako přílohu
Obložené mísy různé druhy uzenin různé druhy sýrů plněná masa zelenina vařená vejce
Úkoly pro žáky Vyhledej pomocí internetu obrázky obložených mís a pojmenuj použité suroviny. Pojmenuj pomůcky používané v kuchyni.
Děkuji za pozornost!