RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Systém kurikulárních dokumentů
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Finanční gramotnost v počátečním vzdělávání
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Koncepce DVPP pro Českou republiku. Obsah prezentace Cíle koncepce a rámec její tvorby Obsah koncepce Priority státní vzdělávací politiky Poradní sbor.
PERUN Péče Rozvoj a Uplatnění Nadání Návrh systémových opatření a verifikace základních prvků národního systému provyhledávání, rozvoj a uplatnění nadaných.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Poradenství v kontextu inkluzivního vzdělávání
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Rozvoj poradenských služeb pro mimořádně nadané žáky SŠ se speciálními vzdělávacími potřebami Realizace projektu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Minimální preventivní program školy
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Výzvy PO1 Téma výzvySpecifický cíl Žadatel Alokace na výzvu Předpokládaný termín vyhlášení Strategické řízení VaVaI na národní úrovni specifický cíl 4.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKU.
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
Cíl a identifikace výzvy
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Plán vzdělávacích aktivit
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Plánování prvních kroků
Nadaní na gymnáziích Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 1.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Statutární město Ostrava
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Individuální projekt OPVVV Implementace KAP I.
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Vítejte na třetí místní konferenci
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Komunitární program PROGRESS
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Školní speciální pedagog Mgr
Transkript prezentace:

RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008 Metodická podpora vzdělávání nadaných žáků RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008

www.rvp.cz

Vzdělávání nadaných žáků v kontextu kurikulární reformy Nové výzvy pro pedagogy Tvorba ŠVP Vytváření podmínek pro rozvoj nadání všech Včas zachytit projevy nadání Individualizovaná a vnitřně diferencovaná výuka nadaných Metody a formy práce Efektivní spolupráce všech zainteresovaných

Dvoustupňové kurikulum Vzdělávání mimořádně nadaných žáků v Rámcových vzdělávacích programech – státní úroveň Zabezpečení výuky mimořádně nadaných žáků ve školních vzdělávacích programech – školní úroveň Role ČŠI

Metodická podpora tvorby ŠVP Velké systémové projekty podporované z ESF Hodina Pilot Z Pilot G/GP Metodika Koordinátor Start realizace na ZŠ 1.9.2007

individuální vzdělávací plán podpora účasti na soutěžích, olympiádách individuální pomoc a rada pedagogů zapojení žáků do SOČ speciální semináře pro nadané žáky volitelnost skupin podle pokročilosti i napříč ročníkům vhodné formy a metody práce spolupráce s ped.-psych. poradnou respektování osobnosti mimořádně nadaných spolupráce s univerzitami možnost studia v zahraničí zapojení do předávání vědomostí spolužákům DVPP pro identifikaci talentovaného žáka spolupráce na mezinárodních projektech přístup na Internet mimoškolní aktivity spolupráce všech vyučujících pomoc při začleňování do kolektivu korespondenční semináře vypracovaný management času prospěchové stipendium spolupráce s organizací Mensa vlastní psycholog spolupráce s rodinou

Diagnostika Institut pedagogicko psychologického poradenství – koordinace a metodické vedení Krajští koordinátoři péče o nadané -síť Nástroje diagnostiky Další organizace zabývající se podporou vzdělávání nadaných

Nadaní žáci a žáci mimořádně nadaní Nadaný žák se učit může a chce. Mimořádně nadaný žák se učit musí.

Metodická podpora mimořádně nadaných žáků Rozvoj nadání všech žáků Vzdělávání nadaných/mimořádně nadaných žáků Metodický portál www.rvp.cz

Průzkum na pilotních gymnáziích

na adresu autori@rvp.cz. Rádi Vás přivítáme v týmu našich autorů. Kontakty na garanty vzdělávacích stupňů naleznete na www.rvp.cz nebo pište na adresu autori@rvp.cz. Svým příspěvkem můžete podpořit své kolegy a aktivně přispět k zlepšení vzdělávání nadaných. Za své autorské texty budete finančně ohodnoceni. Máte možnost zviditelnit svoji práci a Vaši instituci.

Kontakty na nás: zelendova@vuppraha.cz tomek@vuppraha.cz Děkujeme Vám za pozornost a zájem.