STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/51.00079 Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnost Bipartitní dialog v odvětvích.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ECVET v Programu celoživotního učení
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Možnosti uplatnění Age Managementu v ČR
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Age Management v české republice
Age Management v České republice
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
ČINNOST A PRIORITY AIVD ČR
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Tomáš Langer AIVD ČR, o.s.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Monitoring dalšího vzdělávání
Cesta k modernímu vzdělávání
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Podnikatelský institut PYRAMIDA s.r.o.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Age Management v České republice
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Monitorování a prognózování trhu práce: Švédskou cestou? Konference, Projekt ”Aktivní matching: Strategická podpora poradenství na pracovním.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Ing. Josef Zrůst PEF MZLU v Brně Ústav managementu
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Age management jako součást aktivit csr
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Společenská odpovědnost a školy
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Transkript prezentace:

STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.

OBSAH Identifikace projektu Cíle Klíčové aktivity Výstupy projektu Aktivní přístup k životu i k práci, věk nerozhoduje…

IDENTIFIKACE PROJEKTU Identifikace: OP LZZ, 5.1 Mezinárodní spolupráce Doba realizace: – Realizátor: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Partneři:Masarykova univerzita Univerzita Palackého v Olomouci Úřad práce České republiky, Krajská pobočka v Brně Zahraniční partner: Finnish Institute of Occupational Health (FIOH),

FINSKÉ ZKUŠENOSTI 1981 – 2009 Dlouhodobé studie FIOH zaměřené na stárnoucí pracovníky. Sledování stejných osob po 7, 16 a 28 letech FinnAge – Program FIOH „Respekt ke stárnutí“ 1996Kabinetní komise: Stárnoucí zaměstnanci v pracovním procesu Finský národní program pro stárnoucí pracovníky Nové národní programy různých ministerstev Důchodová reforma 2006 – 2010 Téma „Běh života a práce“ na FIOH 2011Ustanovení skupiny zabývající se kariérními změnami a diverzitou na FIOH

AGE MANAGEMENT Řízení s ohledem na věk a schopnosti zaměstnanců  každý má mít možnost využít svůj potenciál a nebýt znevýhodněn kvůli věku Má za cíl podporovat komplexní přístup k řešení demografické situace a demografických změn na pracovišti Hlavní zásady: dobré znalosti o věkovém složení firmy spravedlivé postoje ke stárnutí pochopení pro individualitu a rozmanitost uplatňování strategického myšlení

Přenos inovativních nástrojů k řešení problematiky cílové skupiny 50+ na trhu práce Aplikace principů Age Managementu v České republice Široká publicita Age Managementu a jeho vizí v České republice HLAVNÍ CÍLE PROJEKTU

PŘENOS NOVÝCH PRODUKTŮ 1.Age Management Training prostředí na pracovišti bude v blízké budoucnosti faktorem nejdůležitějších změn 2.Koncept Work Ability pracovní schopnost výsledkem vzájemného působení pracovníka a jeho práce rovnováha mezi dispozicemi pracovníka a pracovními nároky 3.Work Ability Index s ebeposuzovací dotazník faktorů ovlivňujících pracovní schopnost přeložen již do 29 jazyků

ODBORNÉ KLÍČOVÉ AKTIVITY I. Návštěva členů expertního týmu na FIOH  Seznámení s činností a realizovanými výzkumy  Získání podkladů pro komparativní analýzu Realizace školení „Age Management Training“ pro české experty  45 proškolených účastníků Zpracování Komparativní analýzy 

ODBORNÉ KLÍČOVÉ AKTIVITY II. Samostatná sekce v rámci Festivalu vzdělávání AEDUCA 2011 v Olomouci  Andragogika č: 3, září 2011 Realizace školení pro cílovou skupinu 50+  Pilotní ověření Indexu pracovní schopnosti u 72 osob Závěrečná konference  v Praze  Metodická příručka pro práci s cílovou skupinou

INFORMACE O PROJEKTU Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Karlovo náměstí 14/292 | Praha 2 Mgr. Ilona Štorová tel: Děkuji Vám za pozornost!