Audit IT procesů ve FNOL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
Systémová integrace Ing. Roman Danel, Ph.D.
Základní koncepty systémové integrace
Nabídka personálních služeb
S OFTWARE PRO AUDIT PC Dostál David. OCS I NVENTORY Software pro automatický asset management pro PC a k němu připojené zařízení. Dimenzované na velkou.
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Informační systémy podnikové systémy CRM
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Zvýšení kvality řízení - Workshop A2, A4, A5 6. –
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
Geo-informační systémy
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Projekt zavádění jednotné bezpečnostní politiky v prostředí VZP ČR
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Předmět: Řízení podniku 1
IBM Information Technology Services © Copyright IBM Corporation 2006 Zpracování dokumentace a podpora řízení Integrovaného bezpečnostního centra v Ostravě.
Zavádění a údržba informačních systémů
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Informačnípodpora řízení kvality ve firmě Informační podpora řízení kvality ve firmě CRM Ekonomický systém Personalistika Datová pumpa Akord Software Datový.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Využití procesního řízení při správě nemocničního informačního systému ve VFN Všeobecná fakultní nemocnice Jiří Haase 20. května 2003.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Projekt z PA104 Richard Benkovský (139912, Jan Horák (143443, Miroslav Ligas (139542, Tomáš.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
AKORD SOFTWARE s.r.o. Ing. Věra Kovářová Softwarové nástroje pro sledování a vyhodnocování kvality řízení Případová studie Parlament České republiky.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Stalo se … příběh jednoho „průšvihu“ Ing.Tomáš Boubelík PhDr.Iva Moravcová Mgr.Oldřich Smola.
Mezinárodní konference ICT Fórum PERSONALIS 2006 Procesní řízení informační bezpečnosti ve státní správě Ing. Jindřich KODL, CSc. Praha
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Systém managementu jakosti
Marketingový plán podniku
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ANALÝZA MARKETINGOVÉHO MIXU VYBRANÉHO SUBJEKTU (Obhajoba bakalářské práce) Autor práce: Libuša.
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Informační systémy podnikové systémy CRM
Česka spořitelna je členem Erste Group
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

Audit IT procesů ve FNOL Ing. Pavel Gartner Ing. Štěpán Macura

Program Stav ICT ve FNOL Crux ITIL audit Seznámení s programem semináře…

FN Olomouc 3

Stav ICT ve FN Olomouc úroveň ICT odpovídající současným trendům technologicky významné projekty PACS, datové sítě (infrastruktura), Klinický informační systém (klientské stanice) v letech 2004 - 2008 od roku 2004 nová strategie budování ICT – spolupráce se systémovým integrátorem rozpočet IT oddělení cca 35+30 mil. ročně (2 % z obratu) počet uživatelů/stanic 2300/1800 počet pracovníků IT oddělení 21 (vč. vedení)

Aktuální problémy z pohledu IT oddělení vytíženost pracovníků IT oddělení nespokojenost (částečně oprávněná) s fungováním informatiky ze strany uživatelů nespokojenost pracovníků IT oddělení s postavením informatiky v organizaci

Analýza problémů chybějící specifikace role IT oddělení v organizaci (informatika řeší vše co souvisí s pojmem informace) není definováno které služby uživatel od IT očekává , za jakých podmínek a za jakou cenu IT oddělení tyto službu poskytuje, pozice informatiky v organizaci (rozpočet, informovanost informatiky o nových záměrech organizace) personální audit – tlak na snížení počtu pracovníků v IT oddělení velká fluktuace pracovníků IT oddělení (náročné a dlouhé zapracování nových pracovníků, nepopsané procesy, zastupitelnost)

Implementace ITIL, spolupráce s firmou Crux IT Řešení? rozhodnutí celého IT oddělení řešit uvedené problémy orientace na existující standardy řešení ve spolupráci s externí firmou vzhledem k vytíženosti pracovníků IT preferovat postupné řešení Implementace ITIL, spolupráce s firmou Crux IT Dosavadní postřehy z implementace velmi dobrá spolupráce s firmou Crux IT nutnost SW nástroje

Crux ITIL audit

Účel auditu Seznámit se s prostředím zákazníka a srovnat ho s „ideálním stavem“ Zaznamenat výchozí stav pro návrh změn Obeznámit s principy ITIL Stanovit si cíl a postupné kroky k cíli

Vstupní analýza Uspořádání společnosti Vztahy IT oddělení s okolím Směrnice, standardy, politiky IT infrastruktura Administrativa IT oddělení Akceptační kritéria Požadavky a omezení Hlavní vnímané problémy

Crux ITIL audit Úvodní školení o ITILu 3-4 workshopy

1. workshop Katalog služeb Service Level Management Řízení dodavatelů Finanční řízení

2. workshop Správa událostí Uživatelská podpora Správa problémů Evidence IT zařízení Správa a řízení změn Nasazování změn

3. workshop Správa znalostí Řízení dostupnosti Řízení IT kapacit Havarijní plánování Řízení přístupů Bezpečnostní politika Zlepšování služeb

Dotazníkový výzkum Sada otázek Skupiny respondentů Email a webový formulář Vyhodnocení dotazníku

Závěrečná zpráva Vnímané problémy Skutečnosti zjištěné auditem Hrubý koncept Etapy projektu Časový rámec

Crux ITIL audit Časová náročnost 3-4 měsíce Nutná spolupráce

Kontakt Crux information technology, s.r.o. Mlýnská 2353/12 702 00 Ostrava e-mail: info@cruxit.com, macura@cruxit.com