Netradiční formy práce nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Služby péče o dítě – diferenciace péče
CZ.1.04/3.4.04/ Rodina a práce: PROČ NE?
Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.
Analýza Centra ProEquality
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Management Ing. Jan Pivoňka.
Slaďování osobního/rodinného a pracovního života v ČR
Služba péče o děti v dětské skupině
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
Závěrečná mezinárodní konference projektu MOPPS Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem Sociologický výzkum – mnohopřípadová studie Martin Pobořil Daniel Topinka.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Konference rodinných a mateřských center , Vsetín Možnosti personální politiky organizací Aktivity AERV v rámci projektu - koordinátor pro práci.
Sla ďování pracovního a osobního života : nástroje a přínosy pro zaměstnavatele Mgr. Nina Bosničová, Ph.D. Gender Studies, o.p.s.
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Předmět: Řízení podniku 1
Chůvička Brno Agentura na hlídání dětí v Brně a okolí
Dětský domov Jesenské – Projekt Česko-slovenská výměna zkušeností v oblasti práce a sociálních věcí CZ.1.04/5.1.01/ Tento projekt.
Implementace flexicurity v ČR Projekt "Implementace přístupů k flexicurity v malých a středních podnicích (MSP) v podmínkách ČR s využitím zahraniční spolupráce",
Eko-info centrum Ostrava občanské sdružení založeno v roce 1999 Hlavní cíle v oblasti: ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje sociálního poradenství.
Mistrovství Armády České republiky v letním přírodním víceboji Vyškov 2004.
Rozpočet domácnosti Název školy
Moderní personalistika DS 2009/ Flexibilní formy zaměstnávání flexibilita jako heslo dne minimalizace mzdových nákladů rozpor mezi požadavkem.
Netradiční formy práce nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem.
Oblasti úpravy pracovního práva 1. Volný pohyb osob (pracovníků) 2. Rovné zacházení a boj s diskriminací 3. Pracovní podmínky 4. Ochrana zaměstnanců 5.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
Dětský domov Na Vizině 28, Slezská Ostrava
Nepřehledná zákoutí zákoníku práce Petr Hůrka. Předmět a účel pracovního práva umožnit zaměstnavateli, aby prostřednictvím pracovní síly zaměstnance realizoval.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
VÝPOČTY O PRACOVNÍCÍCH
Téma 8 Mzdový systém podniku a jeho tvorba
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
1 Tisková konference MPSV „Čtyři opatření rodinné politiky“ 10. září 2015 ve 12:30 hod.
Dobrovolnictví na Praze 14. Lucius Annaeus Seneca, římský filozof „Člověk je zrozen k vzájemné pomoci “ Setkání s NNO 2016.
Flexibilní formy práce Aktivní politika zaměstnanosti – modul Ia.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Naše vize: Domov, ve kterém je o seniory postaráno tak, jak bychom chtěli, aby se jednou někdo staral o nás….
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20_01_náhradní rodinná péče Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
OB 21 – OBN NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE. ÚKOL ● ZKUSTE VLASTNÍMI SLOVY VYSVĚTLIT POJEM NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Způsoby slaďování rodinného a pracovního života v zahraničí
M_ANIMA radí – Sama sobě vedoucí
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
SOS dětské vesničky.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji
Bezradný rodič? Bezradný zaměstnavatel? Hledejme společnou řeč…
Rodinná politika Libereckého kraje
VY_32_INOVACE_49_V pracovním poměru I
Rodinná politika v Olomouci
HLEDÁME KOLEGY DO SVÝCH ŘAD
Kontaktní pracoviště v Mostě
Pracovní setkání IKAP, Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I – Učíme se ze života pro život Ing. Zvolánková Adéla Bc. Rabasová.
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Velká rodina z pohledu rodinné politiky aneb
Transkript prezentace:

Netradiční formy práce nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem

2 Domácnost = pracovní místo s těmito požadavky: plánování koordinace kontrola chování vyžadující komplexní řešení problémů schopnost rozhodovat se schopnost komunikovat a navazovat kontakty nekonfliktní / integrující chování schopnost rozdělovat úkoly osobní kompetentnost a schopnost úkolovat sám sebe pedagogické dovednosti schopnost snášet zátěž atd…

3 Příklady alternativních forem práce zkrácený pracovní úvazek práce z domova pružná pracovní doba sdílení pracovního místa sdílených více zaměstnanci (job sharing) stlačený pracovní týden

4 Příklady alternativních forem práce pokračování I flexibilní čerpání náhradního volna možnost čerpání neplaceného volna pracovní místa s možností neplaceného volna v době prázdnin přednostní nárok osob s dětmi na dovolenou v letních měsících

5 Příklady alternativních forem práce pokračování II možnost 1 denního pracovního volna v měsíci smluvní volný pracovní poměr zavedení dětských koutků s pečovatelkou privatizace MŠ

6

7 Další užitečné informace:

8 Děkujeme za pozornost