Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

TyfloCentrum Brno, o.p.s. se představuje
PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Zelené stezky Greenways
Okresní hospodářská komora Louny Datum vzniku:
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Celostátní síť pro venkov
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Tisková konference Knihovny v pavučině spolupráce Jindřichův Hradec Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu DEMA, a.
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Projekt: Klidnější život s dobrým rodinným rozpočtem „Jak se starat o rodinné finance“ InHelp, o.p.s. 5.Května 3, Milovice.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Komunitní a otevřená škola
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Fungující knihovna v obci přepych nebo výhoda ?. Knihovna poskytuje veřejné služby v oblasti : kultury celoživotního vzdělávání informací.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
POČET OBSLUHOVANÝCH KNIHOVEN POČET METODIKŮ 25,78 (PK: 23,18) 25,46 (PK: 22,06) 24,53 (PK 21,53) Počet metodických návštěv 936 (1,35;
Organizační struktura Zakladatel o.p.s. Správní rada Ředitel o.p.s. Dozorčí rada.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Lenka Herčíková,
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
PROJEKT "START" - speciální nabídka pro podnikatele
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Kraje pro bezpečný internet 26. 9
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
GO a REGIONTOUR 2019 Veletrhy cestovního ruchu
Sociálně aktivizační služby
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT

Komu je projekt určen? Seniorům (občanům nad 55 let) Cca 3,5 milionu obyvatel ČR Partnerům – státní správě a samosprávám Důvěryhodný partner Partnerům – organizacím pro seniory Zkušenosti v sociální oblasti Partnerům – komerční sféře Cílená propagace na konkrétní skupinu

Cíle projektu Vytvoření sítě kontaktních míst Zapojení do aktivního způsobu života, odstraňování sociálního vyloučení Podpora a rozvoj volnočasových aktivit Poskytování informací ze sociální, kulturní a společenské oblasti Možnost zapojení se do projektu Senior pas

Přínosy projektu pro seniory Možnost aktivně trávit volný čas Rozvoj komunikace mezi samosprávou a seniory srozumitelnou a jasnou formou Možnost vzdělávání se v oblasti finanční gramotnosti, bezpečnosti, zdravotnictví Navázaní nových kontaktů v zájmové činnosti

Přínosy projektu pro samosprávu Spolupráce při rozvoji aktivit pro seniory Zajištění a distribuce informačních a propagačních materiálů pro seniory Zvýšení sociální odpovědnosti Realizace a zajištění jednotné komunikační platformy pro seniory

Přínosy projektu pro partnery Propagace aktivit a produktů pro seniory Spoluorganizace programu pro seniory Rozvoj sociální odpovědnosti Zvýšení atraktivity služeb Mediální propagace

Náplň Senior Pointu Proškolená obsluha poskytuje pomoc a rady, připravuje program pro seniory (kurzy, školení,…) Senioři získají ucelené informace z oblastí: zdravotnictví, bezpečnost, volnočasové aktivity,… Pomoc při vyhledávání informací na internetu Projekt Senior Pas: registrace, obnovy, novinky Součástí každého Senior Pointu je KLAS – klub aktivních seniorů – setkávání, besedy, přednášky,…

Aktuální stav projektu V současné době je otevřeno 7 poboček: Brno, Blansko, Břeclav, Hodonín, Tišnov, Vyškov a Znojmo V průběhu letošního roku plánujeme otevřít kontaktní místa Senior Point v dalších 2 krajích

Statistika Od spuštění projektu jsme pomohli již cca 3400 seniorům Nejčastější dotazy jsou z oblasti bytové problematiky, podomního prodeje, nabídky sociálních služeb, volnočasových aktivit a dalšího uplatnění seniorů v běžném životě

Kontakty Kontaktní centrum projektu Senior Point Mendlovo náměstí 1a, 603 00 Brno Ing. Lukáš Vaculík, ředitel projektu Tel.: +420 543 212 870 E-mail: info@spolecne.info