DOTACE 2008 – SOCIÁLNÍ SLUŽBY tabulky + grafy. POUŽITÉ HORNÍ - REFERENČNÍ HODNOTY PRO NÁVRH VÝŠE DOTACE SLUŽBY SOC.PREVENCE azylové domy7000lůžko/měsíc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Přinášíme světlo do života potřebným
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
předsedkyně 7. senátu Nejvyššího správního soudu
Vznik, vývoj a zánik Sluneční soustavy
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě za období 2005 až 2012 VÝROBA za uvedené období celkem: ks vozidel PRODEJE za uvedené období celkem:
Aktuální informace o vyšetřování c-erb-2 genu v referenční laboratoři a návrh změny v indikačních kritériích Hajdúch M., Petráková K., Kolář Z., Trojanec.
Věk (v letech) skupina: kontrolní pacienti průměr 41,08 51,67 sm.odch.
ANALÝZA mzdové, věkové a vzdělanostní struktury pracovníků knihoven v ČR 2003 – signály Zlata Houšková Celostátní porada vysokoškolských knihoven.
Hlavní město Praha „Zdravé město Praha 2010“ Krajské oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mgr. Nina Janyšková.
Protidrogová politika HMP Krajské oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mgr. Nina Janyšková.
Centrum celoživotního vzdělávání
Zápis čísla v desítkové soustavě
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Dělitelnost přirozených čísel
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
1 Litice 3.– Informace o službách sociální prevence v Libereckém kraji.
Zábavná matematika.
V rámci všech serverů společnosti Aliaweb, spol. s r.o. oslovíte přes uživatelů Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a.
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Zelená úsporám Aktuální stav programu Mgr. Leo Steiner Náměstek úseku projektové přípravy a kontroly.
1 Dobrovolnictví v sociálních službách Mgr. Jindřiška Návarová.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Standardy VKIS v praxi jihomoravských knihoven Regionální funkce knihoven Pardubice 4. –
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Násobení přirozených čísel 5. ročník
19. Kongres ODS Výsledky voleb a vliv členské základny na ně Clarion Congress Hotel, 6. prosince 2008.
KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY Obr. 1 ÚVODNÍ ČÁST.
Analýza knihovnických standardů za rok 2006 knihovny Jmk Provozní doba Nákup knihovního fondu Kč na 1 obyvatele Roční přírůstek Počet studijních míst Veřejně.
Konference Financování protidrogových služeb LK Kateřina Gruntová, DiS. Krajská protidrogová koordinátorka.
Zdravotní stav obyvatel v Ústeckém kraji RNDr. Jiří Skorkovský
OKÉNKO DO PŘÍRODY.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Predikce chemických posunů
KONTROLNÍ PRÁCE.
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Další vývoj transformace v Česku Milan Šveřepa Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji“
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Jednání MT KP Ostrava Domov na Liščině od 9:00.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 OSV JMK.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová. Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení – sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným,
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Setkání členů RZK a představitelů KUZK se starosty měst a obcí Zlínského kraje 6. dubna 2017, Vsetín Sociální oblast Michaela Blahová radní Zlínského.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: rehabilitační a fyzikální medicíny (FBLR) 2007–2016 NZIS REPORT č. K/22 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: zdravotnická dopravní služba 2007–2016 NZIS REPORT č. K/32 (08/2017)
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Dotační program „Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji 2019“
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Vyjmenuj tři kraje ČR podle velikosti VY_32_INOVACE_03
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Transkript prezentace:

DOTACE 2008 – SOCIÁLNÍ SLUŽBY tabulky + grafy

POUŽITÉ HORNÍ - REFERENČNÍ HODNOTY PRO NÁVRH VÝŠE DOTACE SLUŽBY SOC.PREVENCE azylové domy7000lůžko/měsíc domy na půl cesty8000lůžko/měsíc Kontaktní centra200uživatel/měsíc nízkoprahová denní centra150uživatel/měsíc úvazek pracovníka v přímé péči/rok NZDM200uživatel/měsíc úvazek pracovníka v přímé péči/rok noclehárny4000lůžko/měsíc raná péče500uživatel/měsíc úvazek pracovníka v přímé péči/rok služby následné péče300uživatel/měsíc úvazek pracovníka v přímé péči/rok SAS pro rodiny s dětmi100uživatel/měsíc úvazek pracovníka v přímé péči/rok SAS pro seniory a osoby se ZP100uživatel/měsíc úvazek pracovníka v přímé péči/rok sociálně terapeutické dílny200uživatel/měsíc úvazek pracovníka v přímé péči/rok sociální rehabilitace200uživatel/měsíc úvazek pracovníka v přímé péči/rok sociální rehabilitace(p)7000lůžko/měsíc terapeutické komunity8000lůžko/měsíc terénní programy150uživatel/měsíc úvazek pracovníka v přímé péči/rok sociální poradenství30intervence/měsíc úvazek pracovníka v přímé péči/rok

POUŽITÉ MINIMÁLNÍ HODNOTY PRŮMĚRNÉ VÝŠE ÚHRAD - SLUŽBY SOC.PÉČE Služby sociální péče Minimální průměrná výše úhrady na 1 uživatele/lůžko v Kč za měsíc osobní asistence 3000 pečovatelská služba 500 tísňová péče 1000 průvodcovské a předčitatelské služby 1000 podpora samostatného bydlení 1500 odlehčovací služby 1500 odlehčovací služby (p) 9000 centra denních služeb 2000 denní stacionáře 2000 týdenní stacionáře 5000 domovy pro osoby se ZP 9000 domovy pro seniory 9000 domovy se zvláštním režimem 9000 chráněné bydlení 7000 soc.služby ve zdrav. zařízeních ústavní péče 9000

Způsob výpočtu dotace – služby soc.péče Služby sociální péčezpůsob výpočtu dotace osobní asistence požadavek krácen v případě nedostatečného výběru úhrad od uživatelů pečovatelská služba tísňová péče průvodcovské a předčitatelské služby podpora samostatného bydlení odlehčovací služby centra denních služeb denní stacionáře odlehčovací služby (p) chráněné bydlení týdenní stacionáře v nákladech služby zohledněna velikost úhrad od uživatelů a plateb ze zdrav.pojištění domovy pro osoby se ZP domovy pro seniory domovy se zvláštním režimem soc.služby ve zdrav. zařízeních ústavní péče dotace=300,-Kč na lůžko/den

Rozpočet dotace ROZPOČET - SOCIÁLNÍ SLUŽBYrok 2008 v Kč dotace na sociální služby s místní/regionální působností (§101 ZSS), program podpory A dotace na sociální služby s celostátní/nadregionální působností (§104 ZSS), program podpory B dotace na domovy pro seniory duchovních a řeholnic (§104 ZSS), program podpory B CELKEM

Program podpory A  Podpora soc.služeb s místní a regionální působností v rámci jednotlivých krajů

Tabulka 1 – skupina služby Skupina službyPočet služeb Počet podpořených služeb Podíl počtu podpořenýc h služeb na celk.počtu služeb pece % poradenství % prevence % Celkový součet % Skupina služby Požadavek 2008 Dotace 2008 Dotace/ Požadavek pece % poradenství % prevence % Celkový součet %

Tabulka 2 – druh služby soc.péče (objemy) Druh služby soc.péčePožadavek 2008Dotace 2008 Dotace/ požadavek centra denních služeb % denní stacionáře % domovy pro osoby se ZP % domovy pro seniory % domovy se zvl.režimem % chráněné bydlení % odlehčovací služby % odlehčovací služby (p) % osobní asistence % pečovatelská služba % podpora samostat. bydlení % průvod.a předčitatel.služby % soc.sl. ve zdrav.zařízen. ústav.péče % tísňová péče % týdenní stacionáře % Celkový součet %

Tabulka 3 – druh služby soc.péče (počty) Druh služby soc.péčePočet služeb Počet podpořených služeb Podíl počtu podpořených služeb na celk.počtu služeb centra denních služeb938895% denní stacionáře % domovy pro osoby se ZP % domovy pro seniory % domovy se zvláštním režimem % chráněné bydlení % odlehčovací služby433786% odlehčovací služby (p) % osobní asistence % pečovatelská služba % podpora samostatného bydlení181689% průvodcovské a předčitatelské služby342779% tísňová péče151173% týdenní stacionáře777395% soc.sl. ve zdrav.zařízeních ústav.péče706999% Celkový součet %

Tabulka 4 – druh služby soc.prevence (objemy) Druh služby soc.prevence požadavek 2008 Dotace 2008 dotace/ požadave k azylové domy % domy na půl cesty % intervenční centra % kontaktní centra % krizová pomoc % nízkoprahová denní centra % NZDM % noclehárny % raná péče % služby následné péče % sociálně terapeutické dílny % sociální rehabilitace % sociální rehabilitace (p) % telefonická krizová pomoc % terapeutické komunity % terénní programy % SAS pro rodiny s dětmi % SAS pro seniory a osoby se ZP % tlumočnické služby % Celkový součet %

Tabulka 5 – druh služby soc.prevence (počty) Druh služby soc.prevence Počet služeb Počet podpořenýc h služeb Podíl počtu podpořených služeb na celk.počtu služeb azylové domy % domy na půl cesty373595% intervenční centra16 100% kontaktní centra56 100% krizová pomoc403690% nízkoprahová denní centra383695% NZDM % noclehárny524790% raná péče535094% služby následné péče26 100% sociálně terapeutické dílny868498% sociální rehabilitace % sociální rehabilitace (p)353291% telefonická krizová pomoc282279% terapeutické komunity66100% terénní programy % tlumočnické služby212095% SAS pro rodiny s dětmi % SAS pro seniory a osoby se ZP % Celkový součet %

Tab. 5 - Srovnání návrhů dotace 2008 s požadavkem dle krajů krajPožadavek 2008 Návrh KÚ dotace 08 - souhrnná žádost Návrh KÚ dotace revidovaný Dotace krácení Podíl výsledného návrhu na požadavku Jihočeský ,39% Jihomoravský ,45% Karlovarský ,49% Královéhradecký ,78% Liberecký ,88% Moravskoslezský ,36% Olomoucký ,43% Pardubický ,66% Plzeňský ,89% Praha ,27% Středočeský ,08% Ústecký ,95% Vysočina ,53% Zlínský ,76% Celkový součet ,99%

Tab. 6 - Srovnání dotace 2008 s dotací 2007 dle krajů krajDotace říjenDotace kráceníDotace 08/ Dotace 07 Jihočeský ,84% Jihomoravský ,41% Karlovarský ,67% Královéhradecký ,18% Liberecký ,75% Moravskoslezský ,36% Olomoucký ,31% Pardubický ,88% Plzeňský ,36% Praha ,01% Středočeský ,17% Ústecký ,99% Vysočina ,77% Zlínský ,57% Celkový součet ,03%

Program podpory B  Podpora soc.služeb s celostátní a nadregionální působností  Podpora domovů duchovních a řeholnic Charity ČR

Tabulka 1 – skupina služby Skupina služeb Požadavek 2008 Počet služeb Dotace 2008 Počet podpoř. služeb Dotace/ požadavek Podíl podpoř. služeb/ celkový počet služeb pece %71% poradenství %85% prevence %93% Celkový součet %88%

Tabulka 2 – druh služby Druh služby - název Požadavek 2008 Počet služeb celkem D otace 2008 Počet podpořenýc h služeb D otace/ požadavek Podíl podpořených služeb/ celkový počet služeb krizová pomoc %33% tlumočnické služby %100% domovy pro osoby se ZP %50% sociální rehabilitace (l) %100% telefonická krizová pomoc %100% terapeutické komunity %100% odlehčovací služby %100% azylové domy %100% sociálně terapeutické dílny %100% sociální rehabilitace %95% domovy se zvl.režimem %100% sociální poradenství %85% SAS pro rodiny s dětmi %100% SAS pro seniory a osoby se ZP %100% domy na půl cesty %100% centra denních služeb %50% soc.sl.ve zdravot.zařízeních ústav.péče %67% terénní programy %82% raná péče %40% osobní asistence % Celkový součet %88%

Tabulka 5 - Podpora domovů duchovních a řeholnic Charity ČR Česká katolická charita - CHARITNÍ DOMOVY PRO ŘEHOLNICE počet domovů pro seniory19 počet lůžek780 počet uživatelů686 dotace průměrné náklady na 1 uživatele (měsíčně) průměrná náklady na 1 uživatele (měsíčně7 696 požadavek návrh dotace podíl návrhu dotace na požadavku82% podíl návrhu dotace 2008 na dotaci %

Tabulka – Srovnání podpory jednotlivých druhů služeb v r a 2008 Tab - srovnání 2008 a 2007_druh služby.xls