Základní informace o bezpečnosti na internetu +práce se soubory PREVIEW VYUČOVACÍHO PROJEKTU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana dětí na internetu
Advertisements

Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Statistika her v 8.ročnících Ondřej Bělošek, Filip Kubeš, Lukáš Váverka.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_121_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Pracovní pomůcky pro 1.stupeň ZŠ
Bezpečnost na internetu
Využití znalostí ze zkoušek ECDL v projektovém dni.
Využití znalostí ze zkoušek ECDL v projektovém dnu.
Počítačová bezpečnost
Práce se soubory a OchraNA OSOBNÍCH DAT
ESKILLS.EC.EUROPA.EU Výsledky IT Fitness ESKILLS.EC.EUROPA.EU Základní informace – paralelně i na Slovensku.
PRÁCE S GIMPEM. Úvod PRVNÍ HODINU NÁS NÁŠ PAN UČITEL MGR. ALEŠ SEKAL SEZNAMOVAL SE SOUTĚŽÍ. ROZDAL NÁM PAPÍRY A MĚLI JSME NAKRESLIT NÁŠ NÁVRH NA TÉMA.
HOAX,PHISHING,SPYWARE.
Internet.
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
Projektové dopoledne.  Dnešním tématem bylo naučit se bezpečnému pohybu po internetu.  Nejdříve nás pan učitel seznámil s tímto projektem a pustil zajímavé.
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
Vzdělávání v eGon Centru ORP Boskovice. Plán 1. dne školení: 1. Úvodní informace 2. Základní předpoklady práce s PC na MěÚ 3. Práce se složkami, soubory,
Víkend rodin dětí se syndromem Prader-Willi HOTEL PAVLA NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ
Bezpečí na Internetu PROJEKTOVÝ DEN. Průběh Dne  Nejprve jsme se podívali na 30 minutový film o chování na internetu.  Druhou hodinu jsme se rozdělili.
Za prvé je třeba vědět kam se chcete zaregistrovat. Také byste měli vědět jestli to stojí za to. Potom vyplnit tabulku. (další strana). autor Co je webová.
Poplašné zprávy a otravná pošta Poplašné zprávy  Hoax: Poplašná zpráva, která varuje před neexistujícím nebezpečím Falešná zpráva žádající o pomoc.
Propojení informačních technologií s přírodopisem
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
Dropbox je webová služba, pomocí které můžete: zálohovat a synchronizovat svá data mezi více počítači tato data sdílet i s více uživateli Dropbox můžete.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Střední průmyslová škola v Písku
Počítačová bezpečnost
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Projektový den Bezpečný pohyb na internetu. Úvod  Na úvod nás pan učitel seznámil s programem projektu. Vysvětlovali jsme si jak by jsme se měli bezpečně.
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
PREZENTACE O čtyřech letech učení fyziky na této škole očima Karla Kratochvíla & Martina Hortvíka.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
PROJEKTOVÝ DEN GIMP.  o první hodině jsme se seznámili s našim dnešní tématem.  Téma projektového dne bylo,,Virtuální svět nebo realita´´.  Měli jsme.
počítačová BEZPEČNOST
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Co je to hoax? HOAX je poplašná zpráva, která obsahuje nepravdivé anebo zkreslené informace.
DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY
Instrukce kinosál Výroba kartiček pro 2.A Výroba vizitek Zakončení prezentací.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
VY_I/2_INOVACE_71_Bezpečnost na internetu Bezpečnost na internetu Miroslav Kaňok.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu (problematika počítačových virů a červů, firewall) Mazal Jan, 4.A.
Ochrana osobních práv zaměstnanců a majetkových zájmů zaměstnavatele Ústav práva a humanitních věd , Brno Bc. Jiří Krupník.
Internetová kriminalita. Co všechno je internetová kriminalita? nelegální obsah stránek (erotický obsah, brutální obsah  vyvíjení psychického nátlaku.
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Počítačová bezpečnost
Autrýč a komunikace v částicové fyzice Máme se tím zabývat? Jak to dělají jinde (ve VB) Jak to (ne)děláme my Jak bychom to měli dělat Jak to organizačně.
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
HERBY Žákovský minipodnik z Mladé Boleslavi. ÚVOD a PŘEDSTAVENÍ ◦ Název: Herby ◦ Školní rok: 2014/15 ◦ Sídlo: Mladá Boleslav ◦ Adresa: Základní škola.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Bezpečný.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - SEMINÁŘ ING. JIŘÍ BARTA Operační program.
Chraňte si svá data. Úvod  Každý si pod názvem chraň si svá data představí něco jiné  V této prezentaci vám ukážu jak předejít zneužití dat a ztrátě.
VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory.
8. ročník PRÁCE S INTERNETEM. Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí.
Naše škola VY_32_INOVACE_1C_17 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Jak na IS Informační systém Masarykovy univerzity is.muni.cz Julie Haladová IS-technička PrF 2013.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škodlivý software, počítačové viry
Sdílení souborů - úložiště
Vítám vás na prezentacích IX.ročníků
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
SETKÁNÍ S RODIČI Gymnázium v Bystřici nad Pernštejnem
Transkript prezentace:

Základní informace o bezpečnosti na internetu +práce se soubory PREVIEW VYUČOVACÍHO PROJEKTU

úvod Na úvod nám pan učitel Sekal a paní učitelka Oubramová přednášeli o bezpečnosti na internetu a dávání si pozor na ochranu našich osobních informací (dat) na sociálních sítích.

Přednáška  Povídali nám o:  Heslech – jaké bychom měli mít heslo, jak často si ho asi tak změnit, jak hackeři zjišťují hesla k různým účtům (pomocí robotů a nebo pomocí osobních údajů na internetu)  Ochraně osob. údajů – při registrování na stráky toho o nás vyplňovat co nejméně, nedávat na FB své pravé osob. údaje (těch by mohli nějací lidé využít ke zlým účelům)  Hoaxech, phishingu

Vlastní práce  Dlouhou část projektového dne jsme byli v počítačové učebně a ukazovali jsme si, jak uchránit naše soubory  Učili jsme se:  Jak zašifrovat soubor  Byli jsme na stránce hoax.cz kde jsme se dívaly, jak vypadají hoaxy phishing  Ukazovali jsme si, jak se dělají filtry na u

Závěr  Na závěr jsme zpracovávali (tuto) prezentaci, která má obsahovat naši pozornost a postřehy z předchozích několika hodin

Konec  Děkuji vám za vaši pozornost!  Tuto prezentaci zpracovali: Ondřej Rypáček Matyáš Mandík