Liga vozíčkářů Žijte podle svých představ, podpoříme vás.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
do procesu nástupu a zajištění tvorby mléka zasahuje:
V NOUZI POZNÁŠ PŘÍTELE ….kde najít informace, když je nejhůře.
Možnosti propojení sociálních služeb a domácí zdravotní péče u jedinců s psychiatrickým onemocněním Ing. Pavel Andrejkiv Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Rehabilitace u CMP Zdeňka Dvořáková.
Status epilepticus a jeho léčba
Fyzioterapie u SMA zásady cvičení osob s SMA poznatky z praxe
Zákon o sociálních službách
Schopnost zvířat léčit
Posouzení nepříznivé sociální situace
HEWER SOCIÁLNÍ AKTIVIZACE
Klinická aplikace akcelerometrů v neurorehabilitaci
Následná a akutní rehabilitace po CMP
Canisterapie a hipoterapie
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Narušená komunikační schopnost PaedDr
Metoda canisterapie při práci se školní třídou
Přednáška č. 2 Kinezioterapie v kontextu rehabilitace, dělení kinezioterapie, metody kinezioterapie.
Spánek Vypracoval: Dominik Bobek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Každému posilování předchází rozcvičení.
Jemná motorika Pohybové schopnosti dítěte a řeč se vzájemně ovlivňují. Pokud je postižen pohybový systém, nebo opožděn motorický vývoj, bývá často opožděn.
Rehabilitace spastické parézy
VY_32_INOVACE_TMM23960BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
DMO OLGA BÜRGEROVÁ.
Nejčastější poškození mozku u předčasně narozených dětí
Duševní zdraví a psychohygiena
Rekondiční pobyt osob po cévní mozkové příhodě Skokovy 2.9. –
Cesta k udržení mobility a soběstačnosti seniorů
DMO Olga Bürgerová.
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
VY_32_INOVACE_TMM24660BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
AROMATERAPIE.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
HIPOTERAPIE A CANISTERAPIE
Canisterapie přispívá k rozvoji hrubé a jemné motoriky, podněcuje verbální i neverbální komunikaci, rozvoj orientace v prostoru, nácvik koncentrace, rozvíjí.
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Věra Kernová Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc. Státní zdravotní ústav Praha.
BIOGRAFIE 2016 Projektové domy
Představení provozu kavárny a cateringových služeb v PwC ČR Roman Anděl, Startujeme, o.p.s.
Žijte podle svých představ, podpoříme vás. Bzenecká 23, Brno Tel: , ,
Problematika zaměstnávání OZP. Zaměstnávání OZP a legislativa Upravuje zákon 425 /2004 Sb. o zaměstnanosti Za OZP považuje zákon 425 /2004 osoby, které.
Projekt,,NO DRUGS”. O čem dnes uslyšíte ?? Definice drogy Proč lidé berou drogy? Drogová závislost Rozdělení drog Rizika užívání drog Prevence Léčba Druhy.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_ Jméno autora: Mgr. Jana Matěnová Datum, období kdy byl.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Somatopedie Speciální pedagogika zabývající se osobami s poruchami hybnosti, dlouhodobě nemocnými a zdravotně oslabenými.
Motorika Pohybový vývoj a diagnostika. Motorika  Je souhrnné označení pro pohyb  Je ukazatelem psychomotorického vývoje dítěte  Je oblastí diagnostiky.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
MENTÁLNÍ RETARDACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Možnosti a přínosy rehabilitace u pacientů s roztroušenou sklerózou Prim. MUDr. Martina Kövári Klinika rehabilitace a tělovýchovného lékařství 2. LF UK.
Školní zralost Bc. Lenka Hufová 2016.
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
NA POHYB BYCHOM MĚLI PAMATOVAT I KDYŽ ZAPOMÍNÁME
Lymská borelióza.
Pes domácí Prezentace o psech.
Gerontopsychologie v praxi
DMO dětská mozková obrna
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Terapeutické komunity
DMO (dětská mozková obrna)
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Liga vozíčkářů Žijte podle svých představ, podpoříme vás. poradna pro život s postižením - publikace Nápadník časopis Vozíčkář asistenční psi osobní asistence sociální rehabilitace centrum denních služeb bezbariérové divadlo Barka

Příprava asistenčních psů v Lize asistenční psi pro vozíčkáře a jiná pohybová omezení psi pro záchvatová onemocnění terapeutičtí psi každý pes je cvičen podle potřeb určitého klienta výcvik začíná zhruba v roce trvá asi 9 měsíců končí zkouškou asistenčního psa

Jak asistenční pes pomáhá působení v sociální oblasti * komunikační most * asistent a průvodce 24 / 7 terapeutické působení * relaxace * jemná i hrubá motorika zrcadlení stavu majitele mechanická asistence * podávání * otevírání dveří * svlékání a oblékání * manipulace s tělem majitele * přivolávání pomoci

Ebi – terapeutický asistenční pes pro klienta s poškozením mozku … tak nadějná je jeho rehabilitace. dvanáctiletý dětský klient několik dnů před desátými narozeninami ho na přechodu porazilo auto prognóza byla velmi špatná, ale přežil - trvale ležící centrální kvadruparéza špatná fixace hydrocefalus spastický porucha příjmu potravy inkontinence Ebi – dvouletá zlatá retrívřice

V co jsme doufali neurolog i rehabilitační lékař psa doporučili terapeutický asistenční výcvik zlepšení fixace uvolnění spastických svalů, polohování psychická relaxace motivace k rozvoji a pokroku zlepšení jemné motoriky, levá ruka - asistence matce při obsluze klienta oživení denní reality pro matku, procházky prevence vyhoření

Polohování - uvolňování a masáž spastických svalů - klasicky přes podkolenní jamky pes má asi o dva stupně vyšší tělesnou teplotu než člověk dýchacími pohyby masíruje optimální doba 15 – 20 minut

Masáž spastické ruky psím jazykem

Trénink jemné motoriky

1,5 roku práce Ebi u klienta - zlepšila se spasticita - mírně se zlepšila jemná motorika levé ruky klient je celkově uvolněnější matka využívá asistenci nezlepšila se fixace celkově nedošlo k žádnému výraznému zlepšení matka málo využívá možnosti relaxace se psem Dokument ČT: Kde peníze pomáhají - Liga vozíčkářů

www.ligavozic.cz