P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti s implementací zdravotnických asistentů v provozu
Advertisements

Ochrana a welfare hospodářských zvířat při porážení
3.LF UK - Všeobecná sestra kombinované studium 2010
Hygienická problematika ve školním stravování
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Bezpečnost práce a základní znalosti z oblasti chemie
Zdravotnická zařízení na území města Ostravy
Nestátní zdravotnické zařízení a Optometrista
Dokumentace k zajištění BOZP
Aktivity v zájmu zvyšování bezpečnosti půdy Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Hroznová 2, Brno Veronika Večeřová www.ukzuz.cz.
OŠETŘOVACÍ JEDNOTKA je základní funkční, stavební a organizační složka lůžková části nemocnice.
Nové akreditační standardy
Prevence nozokomiálních nákaz na OCSS FN Hradec Králové
Kurz pro výchovné poradce Právní rámec výkonu poradenské činnosti
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
Praktická příprava k akreditaci podle JCI ve Fakultní nemocnici v Motole Anna Skalická, Kateřina Vašatová, Fakultní nemocnice v Motole, Praha.
RNDr. Božena Macešková, CSc. 2011
Získání oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Hygiena a bezpečnost při práci
Odpadové hospodářství
Zdravotní péče v souvislosti s použitím zdravotnických prostředků.
2. Právní předpisy k zajištění BOZP
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Monitoring, prevention and treatment of HIV infection in prison facilities Sledování, prevence a léčba HIV infekcí ve věznicích MUDr.Lukosz Mečislav Ředitel.
Lékárny v současném systému zdravotní péče RNDr. Božena Macešková, CSc
Bariérová ošetřovatelská péče
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
Fakultní nemocnice Ostrava
NOVELY PRÁVNÍCH NOREM a jiné … PORADA ORP
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Koncepce ošetřovatelství
Legislativa.
Sylva Rödlová 3. LF UK, 2014 Veřejné zdravotnictví, E2H
PŘEDSTAVENÍ ZÁCHYTNÉHO VAKU K PORODU Gyn. por. klinika VFN a 1. LF UK Zora Síbková.
Dokumentace k zajištění BOZP
Dozor státní veterinární správy v zařízení stravovacích služeb
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Klinické audity a jejich smysl Vlastimil Polko Miloš Glatzner Zdeněk Kuběna Oddělení radiologické fyziky Masarykův onkologický ústav.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra veřejného a sociálního zdravotnictví Studentská odborná práce Vypracovala:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Podmínky skladování potravin ve školních stravovacích zařízeních v Libereckém kraji MUDr. Jana Pilnáčková odbor hygieny dětí a mladistvých.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Valentová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Právní aspekty provozování nestátního zdravotnického zařízení.
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
VY_32_INOVACE_Sikorova_
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Prostředí čekárny a ordinace Vyhláška č. 92/2012 Sb.
Otto Trefný.
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
Hygienické předpisy v gastronomii
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Hygiena a epidemiologie
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Kontrola prací s cytostatiky
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Hygienické zásady v prodejnách, osobní hygiena
MUDr. Ján Dudra, Ph.D., MPH RNDr. Eva Šťastná
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Transkript prezentace:

P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění pozdějších předpisů, o ochraně veřejného zdraví Ø § 15/1 – hygienická a protiepidemická opatření k předcházení vzniku a šíření NN  Ø  § 15/2 – provozní řád  Ø  § 16/1 - protiepidemická opatření při výskytu NN  Ø  § 16/2 – evidence NN a hlášení  Ø  § 17 – povinnost dodržovat hygienické požadavky

Vyhláška č. 195/2005 Sb., kterou se upravují podmínky předcházení vzniku a šíření inf. onemocnění a hygienické požadavky na provoz zdrav. zařízení a ústavů soc. péče  § 2 způsob hlášení NN § 5 zásady odběru a vyšetření biol. materiálu § 7 hygienické požadavky na provoz zdrav. zařízení a ústavů soc. péče § 8 sterilizace, dezinfekce § 9 manipulace s prádlem § 10 úklid

Příloha č. 3 Způsoby sterilizace a její kontroly, způsoby vyššího stupně dezinfekce, způsoby dezinfekce a její kontroly Příloha č. 4 Zacházení s prádlem a praní prádla ze zdrav. zařízení

Zákon č. 185/ 2001 Sb. o odpadech, ve znění pozdějších předpisů   Vyhl. MŽP č. 381/2001 Sb.- Katalog odpadů Vyhl. MŽP č. 383/2001 o podrobnostech nakládání s odpady Metodický návod pro nakládání s odpadem ve zdrav. zařízeních- č.j. 49596/2000 ze dne 13.3.2001

Metodické opatření č. 6/ 2005 Věstníku MZ ČR, částka 9 Hygienické zabezpečení rukou ve zdravotní péči Mechanické mytí rukou jako součást osobní hygieny Chirurgická dezinfekce rukou Hygienická dezinfekce rukou Hygienické mytí rukou Zásady ošetřování endoskopických přístrojů a pomůcek Vzorový provozní řád zdravotnického zařízení a ústavu sociální péče  Vzorový provozní řád stomatologických pracovišť

Základní zásady stanovené provozním řádem 1.Základní údaje Název pracoviště Název zařízení, adresa zařízení Číslo tel., faxu, e-mailu Jméno vedoucího pracoviště

2.Obecné údaje Počet lékařů, vysokoškoláků, SZP, NZP, PZP, ostatní Prostorové uspořádání Vybavení místností Omyvatelné povrchy nábytku, stěny, podlahy Izolační místnost Vedlejší provozní a pomocné místnosti Hygienické vybavení pro pacienty, personál

3.Specifické údaje Úklid a dezinfekce podlah Úklid a dezinfekce ploch a povrchů Ošetření, dezinfekce, sterilizace a uchovávání jednotlivých pomůcek a nástrojů dle charakteru jejich použití Sterilizace včetně obalového materiálu Způsob oddělení pracovních ploch dle jejich využití Způsob dekontaminace místa kontaminovaného biologickým materiálem Dodržování zásad asepse

Zásady odběru biologického materiálu Zásady osobní hygieny zaměstnanců Manipulace s prádlem Způsob manipulace a likvidace odpadů Zásady prevence vzniku a šíření nemocničních nákaz Postup při výskytu nemocniční nákazy Zdroj pitné vody Očkování zdrav. pracovníků