Konektory graf. karet.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačové sítě Přenosová média
Advertisements

Komunikační rozhraní počítače
HW – Kabely a konektory Název školy
Periferní zařízení počítače
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Tato prezentace byla vytvořena
ZÁKLADNÍ DESKA.
MONITOR.
Rychlý přehled o nejběžnějších typech monitorů
TOSHIBA Qosmio X G Josef Adam. Procesor Procesor typ : procesor Intel® Core™2 Extreme QX9300 frekvence procesoru : 2.53 GHz sběrnice FSB : 1066.
Rozhraní PC.
EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Informatika 1_6 6. Týden 11. A 12. hodina.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Sběrnice I. Sběrnice v počítačích. Sběrnice I. Sběrnice v počítačích.
Sběrnice = soustava vodičů, která umožňuje přenos signálů mezi jednotlivými částmi počítače. Přenáší data a zajišťuje komunikaci.
HARDWARE 2 KONEKTORY PC 7. ročník verze
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Periferní zařízení počítače
Monitory.
Vizualizér Vizualizér je zařízení, které zachycuje obraz přímo z neprůhledné předlohy (trojrozměrné předměty, knihy, mapy apod.). Obraz zachycený pomocí.
Gymnázium Dr. Emila Holuba, Holice.  Paměti RAM  Grafické karty  Zvukové karty.
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Komunikační porty a síťová rozhraní.
Tel , Fax ☺ ☺ DISAM SAFETY, s.r.o., HAVÍŘOV, Podlesí, Aloise Jiráska.
HARDWARE II Periferie.
Ozdincová, Krížová. Učebna původně:
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – rozšiřující karty Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:1. 11.
Informační a komunikační technologie
MONITORY Monitor je základní vstupní zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Je-li monitor připojen k počítači je propojen s.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – porty
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – další vstup/výstupní zařízení Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:9.
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
HARDWARE – DÍLY POČÍTAČE
C HARAKTERISTIKY VIDEOMATERIÁLU Jan Mrázek Jan Pavera.
Základní pojmy Grafiky
SKLADBA PC 7 OP VK VYT 2.7 Grafická karta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Monitor CRT Monitor LCD Monitor
Přídavné karty Grafické karty Zvukové karty Síťové karty Modemy.
Připojení k rozlehlých sítím Základy počítačových sítí Lekce 12 Ing. Jiří ledvina, CSc.
Multimédia Žlutířová Eva.
HARDWARE.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/11 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
VIDEO. Co je video… Video je sekvence po sobě jdoucích obrázků Lidské oko (z důvodu setrvačnosti) nevnímá jednotlivé obrázky, ale plynulý pohyb Počet.
1 Televizní obraz Digitální záznam Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT16 Vytvořeno:4.
OBRAZOVKY CRT - LCD Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
1.5 Porty. porty  slouží k připojení externích zařízení  existuje řada typů portů seriový paralelní PS/2 USB FireWire grafické, zvukové, síťové …
NOTEBOOK někdy také laptop, Anglicky na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač. Notebooky používáme na stejné.
Fyzická vrstva (PL) Techniky sériové komunikace (syn/asyn, sym/asym ) Analogový okruh (serial line) Přenos v přeneseném pásmu (modem) Digitální okruh.
LCD monitory Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Projektor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/12 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
AV TECHNIKA - ŠKOLENÍ UŽIVATELŮ Michal Bureš Mgr. Marcela Janíčková.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_06_GRAFICKA_KARTA.
PC sestava. Základní deska (MB) Chipset Je skupina integrovaných obvodů (čipů), které jsou navrženy ke vzájemné spolupráci a jsou obvykle prodávány.
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
Informatika Obrazová technologie Pro: ISŠ SEMILY
MONITORY Michaela Fraiová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor
Výstupní zařízení - monitory
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
LCD monitor Nikola Kodetová\1.L.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Grafická Karta VGA (Video Graphics Adapter)
Autor: Mgr. Václav Chvál
Transkript prezentace:

Konektory graf. karet

VGA Analogový grafický výstup (používán starými monitory CRT a kompatibilními zařízeními). Možno převést redukcí z digitálního výstupu DVI.

VGA konektor (Dsub) Od r. 1987 15 pinů

Přenáší analogový signál R G B a Hsync a Vsync signály Dokáže přenášet obraz až do 2048*1536px – 85Hz Existují adaptery HDMI > VGA DVI > VGA VGA > SCART U VGA může dojít k rušení obrazu, degradaci signálu apod.

DVI digitální grafický výstup (používaný většinou LCD panelů, projektory a novějšími zobrazovacími zařízeními). Byl vyvinut skupinou firem seskupených pod názvem Digital Display Working Group (DDWG). Primárně je určen k přenosu nekomprimovaných digitálních video dat. Je částečně kompatibilní s rozhraním HDMI.

Existují 3 typy DVI konektorů (závisí na implementovaných signálech): DVI-D (digital only) - pouze digitální signál DVI-A (analog only) - pro kompatibilitu s analogovými monitory DVI-I (digital & analog) - digitální i analogový signál Konektory mohou mít druhý datový spoj (tzv. „link“) určený pro přenos obrazu s vysokým rozlišením.

DVI link se skládá ze čtyř párů kroucené dvoulinky - červený, zelený, modrý a informaci o obnovitelné frekvenci, přenos je 24 bitů na pixel. Časování signálu se téměř přesně shoduje s analogovým video signálem (VGA) Nejvyšší rozlišení pro single DVI link je možné při 60 Hz, a je 2,75 megapixelů. Maximální rozlišení (při 60 Hz) je 1915 x 1436 pixelů (standardní poměr 4:3), 1854 x 1483 pixelů (s poměrem stran 5:4) nebo 2098 x 1311 (širokoúhlý 16:10 poměr stran monitoru).

DVI konektor rezervu v další lince, ta obsahuje další kroucené páry červené, zelené a modré. Při požadavku na větší šířku pásma, než je možné s jednou linkou je aktivizována druhá linka a alternativní pixely mohou být předány na každé lince, což umožňuje rozlišení až 4 MegaPixelů při 60 Hz.

HDMI HDMI je zkratka anglického označení High- Definition Multi-media Interface. Je to rozhraní pro přenos nekomprimovaného obrazového a zvukového signálu v digitálním formátu. Konektor HDMI typu A má 19 pinů, novější, málo rozšířená verze s označením B má 29 pinů pro přenos videa s větším rozlišením. Konektor typu A je zpětně kompatibilní s rozhraním Single-link DVI

V současnosti existují čtyři typy HDMI konektorů: A, B, C, D V současnosti existují čtyři typy HDMI konektorů: A, B, C, D. Typy A a B jsou definovány od verze 1.0, typ C až od verze 1.3 a typ D od verze 1.4. Typ A má 19 pinů a šířku pásma pro podporu všech současných SDTV, EDTV a HDTV režimů. Rozměry konektoru jsou 13,9 mm na šířku a 4,45 mm na výšku. Typ A je fyzicky kompatibilní s single link DVI-D. Typ B má 29 pinů (21,2 mm do 4,45 mm) a má oproti typu A dvojnásobnou šířku pásma. Proto ho lze použít pro přenos videa ve velmi vysokém rozlišení, jako například budoucím WQUXGA (3840x2400). Typ B je kompatibilní s dual link DVI-D, ale momentálně se ještě nepoužívá. Typ C-mini konektor je určen pro přenosná zařízení. Je menší, než konektor typu A (10,42 mm do 2,42 mm), ale má stejný počet pinů. Pomocí redukce může být připojen na typ A. Typ D konektor je určen pro malá přenosná zařízení o rozměrech 2,8 × 6,4 mm