Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gymnázium Dr. Emila Holuba, Holice.  Paměti RAM  Grafické karty  Zvukové karty.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gymnázium Dr. Emila Holuba, Holice.  Paměti RAM  Grafické karty  Zvukové karty."— Transkript prezentace:

1 Gymnázium Dr. Emila Holuba, Holice

2  Paměti RAM  Grafické karty  Zvukové karty

3  Primární paměť.  Dočasná paměť.  Umožňuje čtení i zápis dat.  Bezprostředně spolupracuje s procesorem.  Je spojena s procesorem pomocí systémové sběrnice FSD (Front Side Bus).

4  Grafické karty  Zvukové karty  Síťové karty

5  Vytváří spolu s procesorem grafické objekty.  Výkon karty závisí na účelu, pro jaký počítač používáme. Do jisté míry výkon karty závisí i na výkonu procesoru.  Mezi výkonem a cenou je přímá úměra. Může nás přijít na 10000, 15000 ale i 20000 korun. Zároveň by měla platit i přímá úměra mezi cenou karty a cenou procesoru.

6 Tříd a Kancelářs ké počítače Střední třída Vyšší střední třída Špičkov ý výkon Cen a 15003500800015000

7 Výkon grafické karty je ovlivněn:  především výkonem čipu (stovky MHz).  Výkonem paměti (stovky MHz) a kapacitou (stovky až tisíce MB). Frekvence sběrnice.  Vertex shader a pixel shader. Vedle výkonu nás zajímá cena grafické karty a poměr výkon a cena grafické karty – je zřejmě ještě důležitější.

8  Čip - ulehčuje procesoru počítače tím, že plní jeho příkazy. Procesor se může věnovat jiným činnostem.  Paměť - každý zobrazovaný bod, který tvoří výsledný obraz na monitoru ukládá grafický procesor do paměti.  Rozhraní grafické karty – D-SUB, DVI.

9  RAMDAC - je to převaděč digitálního signálu do analogového. Nachází se na kartách, pro připojení CRT. U LCD displaye není potřeba.  ROM BIOS - rozšíření BIOSu o BIOS příslušné grafické karty.  Sběrnice- spojuje jednotlivé komponenty na grafické kartě s čipem grafické karty.

10

11  Jejich úkolem je vytvářet zvuky, zpracovávat je a zaznamenávat.  Zvuky v počítači vytváří tzv. syntetizátor.  Zpracovávání zvuků zajišťuje tzv. převodník A/D – D/A.  Záznam zvuku je prováděn ze zdroje, který již poskytuje digitální signál prostřednictvím tzv. MIDI (Musical Instrument Digital Interface) rozhraní.

12  Line in  Mic in  Line out  Speaker out  Joystick/MIDI  Audiokonektor

13  Frekvence záznamu – uvádí se v Hz. 1 Hz je jedno kmitnutí za 1 s.  Bitová hloubka záznamu – počet rozlišitelných úrovní v každém vzorku.  Syntezátory: FM je starší méně kvalitní. Každé vlnění je možno vyjádřit soustavou sinusových kmitů o patřičné frekvenci a amplitudě. Wave Table – v ROM je uložen jeden tón daného nástroje. Ostatní tóny jsou dopočítány.


Stáhnout ppt "Gymnázium Dr. Emila Holuba, Holice.  Paměti RAM  Grafické karty  Zvukové karty."

Podobné prezentace


Reklamy Google