Úvod do problematiky eBillingu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kudy vlastně putují peníze
Advertisements

ARBES FEIS [BI] ARBES Technologies, s.r.o.
SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM BYTU
GE Capital Bank eBilling z pohledu banky David Lorenc vedoucí oddělení přímého bankovnictví.
Hosting informačního systému K2
Ekonomická gramotnost
JJ Mois Année Notebook pro studenty VŠ Informační materiál určený pro studenty Nabídka od
Produkty finančního trhu
Daňový systém – realita a vize konference vydavatelství EURONEWS Martin Novák – ředitel divize finance ČEZ, a. s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Životní cyklus EIZ POŘÍZENÍ PŘIZPŮSOBENÍ PŘÍSTUP OHODNOCENÍ SPRÁVA PROZKOUMÁNÍ OBNOVA? TRIAL.
Course seminar CM4 SE 31. srpna Regionální zdravotnické informační systémy B.I.B.S., a.s. Brno Senior Executive MBA Course Seminar Ing. Martin Zeman.
Ebilling a agregace účtů VŠE Praha, 5. listopadu 2002 Nikola Rafaj, Villusion, a.s.
PROJEKT EZK ROKY 2001 AŽ 2011 PILOTNÍ PROJEKTY
>>. CONSULTECH Kritéria posuzovaná při zavádění e-learningu ve firmě Ing. Erik Dianiš ConsulTech s.r.o.
„Z retailu do e-commerce a zpět“ … více otázek než odpovědí… Jitka Dvořáková.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
JUDr. Jiří Beran Ministerstvo financí ČR
P3 - Marketingový plán „Jsou tři typy firem: ty, které předvídají, ty které reagují na podněty, a ty, které se diví tomu, co se stalo.“ Které jsou nejúspěšnější?
Ebilling očima billera Billing ve společnosti Pražská energetika, a. s. Budoucnost ebillingu v České republice.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
MARKETINGOVÉ CÍLE A STRATEGIE
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
 Majitel účtu dá bance příkaz, aby provedla platbu z jeho účtu na jiný účet  Účet příjemce může být u téže banky nebo u kterékoli jiné banky  Příkaz.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingové řízení Ročník / obor studia:III.
Plzeňské městské dopravní podniky, a. s.
Mobilní Marketing. Co je Mobilní Marketing? Všechna řešení, která využívají nástrojů mobilní komunikace pro komunikaci s uživatelem a zákazníkem. SMS,
Využití procesního řízení při správě nemocničního informačního systému ve VFN Všeobecná fakultní nemocnice Jiří Haase 20. května 2003.
2001: Platební odysea Budoucnost internetového placení Právnická fakulta MU Brno,
Vyhledávací služby nové generace GovSearch.cz inteligentní vyhledávání nad internetovými zdroji veřejné správy a samosprávy Martin Tax, předseda představenstva.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
 Podstata  Využití  Zabezpečení  Zdroj: Petr Kinský a kol.: Finanční gramotnost, obsah a příklady z praxe škol. Praha. Národní ústav odborného vzdělání,
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
JJ Mois Année Notebook pro studenty VŠ Informační materiál určený pro studenty Nabídka od
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Vratislav Paulík ředitel projektů
Řešení SAP pro veřejnou správu
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
8. Marketing.
Scanservice a.s. | Náchodská 2397/23 | Praha 9 | Česká republika | D O C U M E N T I M A G I N G
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Sylva Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_73 8 _ Přímé bankovnictví II. AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět.
Afrika – exportní příležitosti Jan Procházka
Ing. Veronika Dostálková MBA BANKOVNÍ PRODUKTY Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Financování zdravotnictví v ČR Kde jsme a jak dál? Ladislav Friedrich.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
EU_62_B_sada 1_04_M_Platební karta_Poliačíková Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorIng. Jana Poliačíková Anotace.
VY_62_INOVACE_ – Přímé bankovnictví Autor Ing. Hana Sůvová
EU_62_B_sada 1_03_M_Přímé bankovnictví_Poliačíková
Měnové právo II 12. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Elektronické bankovnictví
Telefónica Czech Republic a.s.- co vše pro vás děláme Miroslav Hořejší
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení 4.
EU_62_B_sada 1_07_M_Účet_Poliačíková
Vymoženosti z měst patří i do menších obcí
Prezentace obchodního plánu
Modul objednávky a rozpočty
Oblíbený platební nástroj
Název společnosti Obchodní plán.
Prezentace obchodního plánu
Transkript prezentace:

Úvod do problematiky eBillingu

Ebilling EBPP – Electronic Bill Presentment and Payment, systémy pro zpracování a rozesílání elektronických účtů a plateb PREZEN- TACE DISTRI- BUCE DORUČENÍPLACENÍ Vystavené faktury Poskytovatel

Proč je ebilling potřeba Poskytovatelé produktu/služby (vydavatelé) Banky, pošta, Uživatelé (spotřebitelé)

Ebilling jako příležitost pro agregaci  Velký počet menších transakcí  Podopobné nebo shodné procesy: Billing s odečtem (záloha, vyúčtování)  Utility (elektřina, voda, plyn), telco.. Billing bez odečtu (stálé poplatky):  Média (předplatné), pojištění, spoření..  Různé výhody pro poskytovatele i zákazníky při agregaci: Efektivita a úspory (finační, časové) Informace, příležitosti

Outsourcing - předpoklad agregace  Je ten proces můj „core“ business ?  Ne? Pak jde o efektivitu a náklady.  Klíčové otázky pro „outsourcing“: Neztratím vazbu na zákazníka ? Lze definovat jednoznačné rozhraní ? Bude outsourcing efektivnější (levnější) ? Získám něco kromě úspory nákladů ?  Odpovědi: Podpůrné procesy – agregace stejných činností je v přepočtu na transakci vždy efektivnější a levnější.. U eBillingu lze definovat jednoznačné rozhraní Kromě úspor mohu získat agregované informace

Hřiště a hráči pro eBilling  Prostředí – legislativa a infrastruktura  Poskytovatelé  Zprostředkovatelé Banky Telco operátoři Specializovaní poskytovatelé  Zákazníci Firmy Osoby

K dnešní diskusi..  Co chce zákazník, co akceptuje a co mu lze nabídnout za přínosy? „e“ gramotnost zákazníků (80%/20%) Internet ? Mobilní telefon ? „Papír“ ? Přínosy (úspora peněz, času, kontrola, přehlednost..)  Co chtějí poskytovatelé a zprostředkovatelé (přínosy a rizika), co jsou schopni „uchopit“ a do jaké hloubky..  Má smysl „mimobankovní“ agregace ?  Studie „eBilling“ v ČR

Program  Poskytovatel Pražská energetika – Jan Pauček  Zprostředkovatel – pošta Česká pošta – Milan Shrbený  Zprostředkovatel – banka GE Capital Bank - David Lorenc  Řešitel studie Villusion – Nikola Rafaj