Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školní rok 2011/2012. Školní poradenské pracoviště tvoří:  školní psycholožka  výchovné poradkyně  školní metodičky prevence.
Advertisements

Pololetní zhodnocení průběhu projektu Chci zůstat ve škole, reg. č. CZ.1.07/1.2.33/ za období září 2013 – leden 2014.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Kariérové poradenství
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS O.S.. VYHLAŠUJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA POZICI LEKTOR/LEKTORKA PROGRAMŮ DLOUHODOBÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ.
Cesta ke kvalitě v praxi
Šikana a kyberšikana ve školách – HK 2013 Možnosti práce se šikanou na ZŠ v rámci programu všeobecné primární prevence rizikového chování Mgr. Markéta.
B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu
ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU: Ročník Téma všeobecné primární prevence Získané znalosti/ Získané dovednosti/ Žádoucí postoje žáků 6 Šikana a kyberšikana.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
Školní poradenské pracoviště
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Název projektu: Zajištění individuální podpory Reg. číslo: CZ.1.07/1.2.31/ Pedagogicko psychologická poradna Plzeň, Částkova 78, Plzeň Práce.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Inkluzivní škola Předpoklad rovných příležitostí ve vzdělávání
Centrum primární prevence Semiramis o.s.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Poradenství v kontextu inkluzivního vzdělávání
METODICKÁ DOPORUČENÍ K ZAČLEŇOVÁNÍ ŽÁKŮ-CIZINCŮ DO VÝUKY
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
NÁVYKOVÉ LÁTKY krizový plán
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Telefonická poradenská linka pro pedagogy Statistika hovorů listopad červen 2010 srpen 2010 Mgr. Anna Rollová, František Šuranský.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Mgr. Lucie Holacká, Národní institut pro další vzdělávání
Hodnocení IVP.
Minimální preventivní program školy
Prožitkové programy Centra nové naděje Frýdek-Místek
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Mgr. Simona Krajíčková Centrum primární prevence Semiramis o.s. Mladá Boleslav TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOV Á N EVROPSKÝM SOCI Á LN Í M FONDEM A ST Á.
Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole
Praxe ve školní psychologii
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Naše zařízení a služby o Terapeutická komunita ADVAITA v Nové Vsi o Centrum ambulantních služeb v Liberci o Program ambulantního poradenství o Doléčovací.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Metodická schůzka RŠPP – VIP II Dr. Anna Kucharská, Ph.D.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Škola pro všechny Setkání koordinátorů inkluze ZŠ Jeseník, Fučíkova
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Přestavení služeb pro děti a školy Semiramis z.ú. (Specializační studium pro ŠMP) Bc. Miroslav Zavadil, Mgr. Markéta Jírová Exnerová.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Bezpečné klima na školách konference k projektu Kraje Vysočina 2017
Modrý kříž v České republice
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Speciálně pedagogická diagnostika
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Konference primární prevence PK
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Model intenzivní podpory
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Školní speciální pedagog Mgr
Systém výkaznictví preventivních aktivit ve školství
Transkript prezentace:

Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009

Zaměření poradenského procesu v PP Prevence Náprava Cílem je odstranit zábrany osobního rozvoje, pomáhat řešit problémy a krizové situace Cílem je vytvářet podmínky pro osobní růst (psychologický i sociální)

PPRCH 2009 Poradenská intervence IndividuálníSkupinová

PPRCH 2009 Obsah poradenské intervence

PPRCH 2009 Formy poradenské intervence Individuální rozhovor (konzultace) Internetové poradenství Telefonická komunikace Skupinová diskuse ová komunikace

PPRCH 2009 Cílové skupiny poradenské intervence

Skupinové poradenství (např. „krabička na anonymní dotazy“) Individuální poradenství (před/mezi/po programu) Témata (např. potíže s kouřením cigaret u kamarádů/u rodičů, potíže s kamarádstvím, potíže se školou, potíže s láskou) PPRCH 2009 Poradenská intervence směrem k žákům

Skupinové poradenství (např. seminář pro pedagogy) Individuální poradenství (před/mezi/po programu) Témata (např. jak dále pracovat se třídou, využití preventivních technik v další práci se třídou, řešení krizových situací, na koho se obrátit v případě potřeby) PPRCH 2009 Poradenská intervence směrem k třídním učitelům

Skupinové poradenství (např. semináře, pracovní skupiny) Individuální poradenství (v průběhu celého školního roku) Témata (např. možnosti zapojení kolegů do preventivní práce se třídou, využití preventivních technik v rámci výukových předmětů, řešení krizových situací, tvorba minimálního preventivního programu, sociální síť) PPRCH 2009 Poradenská intervence směrem ke školním metodikům prevence

Individuální poradenství (v průběhu celého školního roku) Témata (např. možnosti zapojení školy do preventivních aktivit, postupy školy při řešení krizových situací, možnosti získávání finančních prostředků) PPRCH 2009 Poradenská intervence směrem k ředitelům škol

Skupinové poradenství (např. semináře pro rodiče) Individuální poradenství (v průběhu celého kalendářního roku) Témata (např. informace o rizikovém chování, možnosti odborné pomoci, možnosti prevence v rodině) PPRCH 2009 Poradenská intervence směrem k rodičům

PPRCH 2009 Na co nikdy nezapomenout… Úzká spolupráce se školou Vedení písemných záznamů, statistik Ohlašovací povinnost

PPRCH 2009 Poradenský proces v programech VPP ÚSKALÍPOZITIVA

Bc. Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s PPRCH 2009 DĚKUJI ZA POZORNOST