„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o sociálních službách
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
DÍTĚ V OBTÍŽNÉ ŽIVOTNÍ SITUACI MOŽNOSTI ÚČINNÉ SPOLUPRÁCE
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
Výstupy z Úvodního semináře
Sdružení Podané ruce, o.s.
Pobočka Sokolov Zpracovala: Mgr. Kamila Lišková. Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku Prvním městem v Karlovarském.
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Rekapitulace výchozí situace v Kadani.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako doplňující výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
SPOLEČNOST TADY A TEĎ o.p.s. Michaela Hirtová, Hana Moravcová.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
PROGRAMY SOCIÁLNÍ INTEGRACE Pobočka Liberec ČLOVĚK V TÍSNI, o.p.s.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
VY_32_INOVACE_SA4A_1 DUM 1. „ OBLASTI AKTIVIT PRO PRÁCI S CÍLOVOU SKUPINOU “
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Sociálně vyloučení jako cílová skupina terénních sociálních služeb
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Sociální práce s rodinou 4
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
VY_32_INOVACE_SA4A_10 DUM 10. příprava aktivity pro 3
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Dobrovolnické programy
Rodičovství biologické a pěstounské
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková

KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo má v Chrudimi. Šance pro Tebe poskytuje své služby již 16 rokem.

CO DĚLÁME A PRO KOHO? Poskytujeme sociální a podpůrné služby dětem, mládeži a rodinám – lidem, kteří obtížně nebo vůbec nezvládají svoji sociální situaci. Rodiny ohrožené sociálním vyloučením. Mládež, trávící volný čas na ulici. Rodiče, řešící výchovu svých dětí. Cílem našich aktivit je podporovat je v samostatném řešení jejich problémů a zapojit je do běžné společnosti. Jsme otevřeni spolupráci s dobrovolníky, veřejností, školami a dalšími poskytovateli sociálních služeb.

JAK TO DĚLÁME? Služby nabízíme a poskytujeme v přirozeném prostředí klientů (ulice, parky, v domácnostech) nebo v klubech pro děti a mládež. Našim cílem je porozumět jejich situaci a společně s nimi dojít k pozitivním změnám. S klienty řešíme např. pomoc s hledáním bydlení, řešení dluhů, hledání nové práce, vyřizování listin, jednání s úřady, vzdělávání dětí, poskytujeme bezpečný prostor a vybavení k trávení volného času dětí a mladých lidí, podporu při realizaci aktivit a nápadů, podporu v obtížných situacích při zdolávání cesty k dospělosti, při konfliktech s vrstevníky...

1 + 1 = = = 4

HAVAROVANÁ ŽIVOTNÍ DRÁHA ZA CO SI MOHU SÁM (OBJEKTIVNÍ) CO NEOVLIVNÍM (SUBJEKTIVNÍ) MINULOST PŘÍTOMNOST

KOMPLEXNÍ PRÁCE S RODINOU Klíčoví pracovníci jednotlivých rodin společně s ostatními členy rodiny plánují individuální strategii zlepšení současné situace a na základě dohodnuté zakázky zapojují do jejího řešení další experty, kteří pokryjí relevantní část zakázky.

KOHO POTKÁM aneb když …

ABSENCE KOMPETENCÍ KLIENTA VE VZTAHU K SOCIÁLNÍ PRÁCI

KOMPETENTNÍ KLIENT S ABSENCÍ INFORMACÍ

TERÉNNÍ PROGRAM Práce s jednotlivci i s celými rodinami v jejich přirozeném prostředí. Cílová skupina: osoby nad 15 let v nepříznivé sociální situaci Poslání Terénní program pro rodiny je sociální služba pro osoby v sociálně nepříznivé situaci pohybující se ve vyloučených lokalitách. Nabízí jim pomoc, radu a podporu při řešení problémů, se kterými se setkávají, a tím přispívá ke zlepšení jejich sociální situace. Cíle služby Zvyšovat znalosti, dovednosti, odpovědnost a sebedůvěru klientů tak, aby byli schopni vlastními silami řešit své potíže nebo jim včas předcházet. Předcházet/minimalizovat negativní dopady rizikového chování a jednání. Podporovat sociální začlenění do skupiny vrstevníků i do společnosti. Umožnit jednotlivcům i skupinám lépe se orientovat v jejich sociálním prostředí, zvyšovat jejich komunikační schopnosti a dovednosti. Monitorovat situaci v lokalitě a rizikové skupiny mladých lidí. Kontaktovat a následně udržovat pravidelný a intenzivní kontakt pracovníků s cílovou skupinou a prohlubovat vzájemnou důvěru..

NZDM Primární cílová skupina: Děti, mládež a mladí dospělí ve věku 6 – 26 let ohrožení nepříznivou sociální situací. Sekundární cílová skupina: Rodinní příslušníci, partneři a další osoby z blízkého sociálního okolí, které mají významný vliv na utváření jejich životních návyků a postojů. FUTUR nabízí: bezpečný prostor a vybavení k trávení volného času podporu při realizaci aktivit a nápadů pomoc, radu a podporu při řešení problémů Základními činnostmi NZDM Futur jsou sociální služby, preventivní, vzdělávací a volnočasové aktivity.

PEDAGOGICKÁ PODPORA Cílová skupina: děti ve školním věku let a jejich rodiny ohrožené sociálním vyloučením a rizikovými jevy, rodiče mají základní vzdělání, příjmy ze sociálních dávek, jsou nezaměstnaní, bydlí v nevyhovujících podmínkách. Přispívá formou doučování dětí ohrožených sociálním vyloučením k jejich úspěšnému zvládnutí školní docházky. Tato podpora probíhá ve spolupráci s rodiči dětí. Rodiče a děti jsou doprovázeny ve zvládání školních nároků – příprava na vyučování a pravidelná školní docházka. U dětí z vyšších ročníků základních škol je kladen důraz na zodpovědnou volbu budoucího studia a následně povolání. Vytváří se síť spolupracujících středních škol a učilišť v regionu. Základními činnostmi jsou vzdělávací aktivity, spolupráce škola, MŠ a poradenství rodičům, preventivní práce – rodiče, děti.

KDE TO DĚLÁME? Ve třech lokalitách: Chrudim; Prachovice; Hrochův Týnec

Děkuji Vám za pozornost