Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
WORD 2010 Karta Domů, skupina Písmo. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME : 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Zpracování a využití informací
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
Excel – editace ( formát ) buněk
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_32_INOVACE_TE_5 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Word Textový editor.
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Textový procesor (MS Word)
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Klávesy – kamarád při psaní
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
FORMÁT PÍSMA V MS Word 2010.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů Co jsou textové editory? Textový editor WriterSpuštění editoru Okno programu Writer.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
Práce s tabulkou v Excelu 2010
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Grafický editor – GIMP Základy práce
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME: 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma Dostupné z Metodického portálu.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Zvláštní úpravy a obsah obchodního dopisu Odstavce Podle obsahu se text člení do odstavců. Mezi odstavci se vynechává jeden řádek Ivana Francová, SOU Liběchov.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
Formátování dokumentu
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
VY_32_INOVACE_7_7_MS Excel-grafická úprava buňky
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Co se všechno naučíme??? Práce s textem Ctrl C Ctrl X Ctrl V
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Základní editace textu
Word - základní typografická pravidla
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Řez písma (práce s textem-tři základní řezy) Písmo ve Wordu 2010 Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)

Informační technologie / zpracování a využití informací Název : Písmo ve Wordu 2010 se zaměřením změnu řezu písma Klíčová slova :karta “Domů“, skupina „Písmo“ 3 řezy písma (tučné, podtržené, kurzíva + zkratky) Věková skupina : 3.ročník Datum ověření : 20.2.2012 Autor : Mgr. Eva Marková

Anotace : Žák pracuje s textem napsaným ve Wordu 2010 a učí se volit a použít daný řez. Využívá klávesové zkratky i myš. Porovnává oba způsoby práce a hodnotí jejich použitelnost.

Jak zvýraznit písmo v textu? Spusť aplikaci Word 2010 bez použití myši. Do otevřeného okna napiš libovolný text (velikost písma 20). Dbej na to, aby text byl napsán na jeden řádek a byl bez chyb. Vyber si jedno slovo, které chceš zvýraznit.

Jak změníme řez písma? č.1 Ohranič dané slovo – pomocí myši či pomocí kláves. Najdi na kartě „Domů“ ve skupině „Písmo“ písmeno „B“. Klikni na písmeno „B“ a sleduj proměnu označeného slova. Ohraničené slovo se zvýrazní, písmo se změní na tučné. Na kartě „Domů“ se oranžově zvýrazní písmeno „ B“. Aktivace i deaktivace je možná klávesovou zkratkou (CTRL+B). Vyzkoušej to.

Prohlédni si výsledek práce.

Jak změníme řez písma? č.2 Ohranič jiné slovo – pomocí myši či pomocí kláves. Najdi na kartě „Domů“ ve skupině „Písmo“ symbol řezu . Klikni na symbol a sleduj proměnu ohraničeného slova. Ohraničené slovo je podtržené, je změněné. Na kartě „Domů“ se zvýrazní symbol řezu Aktivace i deaktivace je možná klávesovou zkratkou (CTRL+U). Vyzkoušej to.

Prohlédni si výsledek práce.

Jak změníme řezu písma? č.3 Ohranič jiné slovo – pomocí myši či pomocí kláves. Najdi na kartě „Domů“ ve skupině „Písmo“ symbol řezu „I“ Klikni na symbol „I“ a sleduj proměnu ohraničeného slova. Ohraničené slovo je zvýrazněné kurzívou. Na kartě „Domů“ se zvýrazní symbol řezu „I“. Aktivace i deaktivace je možná klávesovou zkratkou (CTRL+I). Vyzkoušej to.

Prohlédni si výsledek práce.

Samostatná práce Vyzkoušej si úpravu řezů písma v jednotlivých slovech i v celých větách. Používej k ohraničení slov či vět „myš“ i klávesy. K úpravě řezu písma použij myš i klávesové zkratky. Uvažuj, zda je možné při úpravě slova či věty použít všechny tři procvičované úpravy současně ? Přemýšlej nad využitím jednotlivých řezů písma. Napadá tě něco?

Ano, jde to. Zvýrazněná je pouze poslední zvolená úprava řezu písma.

Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10 Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „obrazy z textového editoru“ jsou tvořeny digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8)