Power Point– pracujeme se snímky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace pro kurz INFORMATIKA
Advertisements

Čísla stran v Microsoft Office Word
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Vzhled prezentace - šablony
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Grafická úprava seminární práce
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
3MA381 PowerPoint - seznámení
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Základní pojmy v informatice –II.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
Excel – editace ( formát ) buněk
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
COREL DRAW - 2 PRÁCE S OBJEKTY
postup tvorby prezentace
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Power Point– správa prezentace
TEXTOVÝ EDITOR.
Word – Struktura dokumentu
Vkládání kreslených útvarů
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP.
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Word – úprava textu Ing. Bohumil Bareš.
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Power Point– popis prostředí
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Excel – Grafy Ing. Bohumil Bareš.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Grafika ve Wordu.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
Vytváření prezentace váš cvičící =). Orientace horní část a dolní část obrazovky podobná Excelu a Wordu vlevo seznam „slajdů“ (dále snímků) a osnova vpravo.
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Word – základní práce s wordem.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ V PowerPointu Jak vložit obrázek? Klikni na kartu Vložení Poté klikni na položku Obrázek.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Word – Tisk Ing. Bohumil Bareš. Tisk – klepneme na ikonu Microsoftu, vybereme tisk 2.
PREZENTACE JAK NA TO?.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Digitální učební materiál
PowerPoint.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Prezentace v Power Pointu
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Transkript prezentace:

Power Point– pracujeme se snímky Ing. Bohumil Bareš

Označení (výběr) snímků Snímek označíme kliknutím myší v podokně Snímky/Osnova nebo v zobrazení Řazení snímků Výběr souvislého bloku snímků: Shift+kurzorové šipky(myš) Výběr nesouvislého bloku snímků: Ctrl+myš Výběr všech snímků: Ctrl+A

Kopírování a přesun snímku Možné v rámci jedné prezentace i mezi všemi otevřenými prezentacemi Postupy kopírování vybraných (označených) snímků: Ctrl+C – označit umístění – Ctrl+V Při vložení za kopírovaný snímek (snímky): pravé tlačítko myši – Duplikovat snímek Přesun snímku v rámci prezentace Nejvhodnější pro přesun je zobrazení Řazení snímků Označte snímek/snímky Přesuňte je mezi zvolené snímky tažením myší

Odstranění a skrytí snímku Trvalé odstranění snímku z prezentace: Skrytí vybraných snímků před publikem: Klávesa Delete nebo Pravé tlačítko myši - Odstranit snímek Pravé tlačítko myši - Skrýt snímek Skrytý snímek se nadále zobrazuje mezi ostatními snímky, pokud však přehrajetecelou prezentaci bude „chybět“

Grafika pozadí snímků K nastavení grafického vzhledu pozadí můžeme využít jak předdefinované návrhy, tak svou vlastní fantazii Pozadí je vhodné nastavovat na počátku tvorby prezentace, např. když máme hotových prvních pět snímků, ideálně s různým rozložením Navržené pozadí je možné použít u všech snímků nebo jen u vybraných

Manipulace s objektem Přemístění objektu: Otočení objektu: Najeďte myší nad obrázek – kurzor se změní v křížek – tažením za něj objekt přesunujete Otočení objektu: táhněte myší za zelený bod nad horním úchopným bodem Smazání objektu: Klikněte myší na objekt – po zobrazení úchopnýchbodů stiskněte Delete nebo Backspace

Motivy – předdefinované pozadí Hotové motivy, styly pozadí a barevná schémata dostupná na kartě Návrh Najetím myší nad motiv se zobrazí jeho náhled na aktivním snímku Kliknete-li na motiv, použije se na všech snímcích prezentace Použití motivu na vybraném snímku: pravá myš nad motivem – Použít u vybraných snímků

Motivy – změna barevného schématu, písma Předdefinovaný motiv lze dále upravit podle svých představ pomocí další nabídky na kartě Návrh:

Pozadí

Popisné údaje na snímku Popisnými údaji rozumíme údaje v zápatí snímku – jako je např. datum, číslo snímku, jméno autora apod. Tato údaje lze vložit kliknutím na jednu z ikon na kartě Vložení V otevřeném dialogovém okně pak zaškrtnete vybrané položky, včetně vymezení, zda popisné údaje chcete použít na vybraném snímku nebo na všech.

Dialogové okno Záhlaví a zápatí 9.8.2012 Dialogové okno Záhlaví a zápatí Bohumil Bareš

Poznámky lektora ke snímkům Slouží jako pomocný text pro lektora při výkladu. Lze je psát: přímo pod snímek v podokně poznámek v Normálním zobrazení do textového pole pod snímkem v zobrazení Poznámky

Zdroje informací: http://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi www.ecdl.cz