Vzpěrné délky, a optimalizace průřezů v oceli

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

Jak na hromadnou korespondenci
 AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum6. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Obnovení systému Windows.
Postup při vytváření projektu v MS Project
Výpočet konstrukce při dynamickém zatížení
MS ACCESS - DOTAZY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY.
Vylepšení v oblasti navrhování ocelových konstrukcí
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Scia - Nemetschek Postavení SCIA v holdingu Nemetschek
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
PA081 Programování numerických výpočtů
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Hromadná korespondence
VÝPOČTY V TISKOVÝCH SESTAVÁCH SESTAVÁCH Lenka Buchtová, 4. y.
Sylabus V rámci PNV budeme řešit konkrétní úlohy a to z následujících oblastí: Nelineární úlohy Řešení nelineárních rovnic Numerická integrace Lineární.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
5. Přednáška funkce BRVKA Johann P.G.L. Dirichlet (1805 – 1859)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Přehled pro vytvoření formuláře
Hromadná korespondence, makro
Apollo Bridge Architect: Ing. Miroslav Maťaščík - Alfa 04 a.s., Bratislava Design: Dopravoprojekt a.s., Bratislava Apollo Bridge Architect: Ing. Miroslav.
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Statika nosných konstrukcí
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Statika soustavy těles
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Leden.
Tabulky – vyhledávání (v dalších tabulkách pomocí relací)
Změny v SOILINu ve SCIA Engineer oproti Nexis32
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
ANALÝZA KONSTRUKCÍ 8. přednáška.
Vzpěr ocelového I-profilu
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
AutoCAD Modul 4.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
IKT MS Office Access Sestavy Ing. Jana Horáková
Sylabus V rámci PNV budeme řešit konkrétní úlohy a to z následujících oblastí: Nelineární úlohy Řešení nelineárních rovnic Numerická integrace Lineární.
GIMP : úpravy fotografií
Konference Modelování v mechanice Ostrava,
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Základní nastavení systému
Ing. Petr Voborník, Ph.D. Obor vzdělání: L/01 Mechanik seřizovač
Úloha 1 Měření vzdálenosti pomocí ultrazvuku na vstupu mikropočítače Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Štěpán Janás 2013.
Databáze MS ACCESS 2010.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Programovací jazyk C# 2. část. Datové typy C# rozeznává dva druhy datových typů, hodnotové a referenční. Hodnotové datové typy Proměnné hodnotového datového.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Přehled pro vytvoření formuláře
ZONER CALLISTO Ovládání programu
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Inf Tabulkový procesor
Hromadná korespondence 2 OpenOffice
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_27-19
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
ArchiCAD nástroj Sloup
Digitální učební materiál
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Představení Úvod Celé je to pojaté spíše jako představení služby a jejích možností, nežli konkrétní ukázky Lukáš Čochner.
ANALÝZA A KLASIFIKACE DAT
Transkript prezentace:

Vzpěrné délky, a optimalizace průřezů v oceli Tomáš Luber SCIA CZ STATIKA 2009

Vzpěrné délky Novinky V tomto roce jsme si pro Vás připravili modul, o který jste nás žádali již delší dobu a to je zadání vzpěrných délek přímo na prut se zobrazením součinitelů vzpěru pro konkrétní vybraný prut. Vybráním prutu v kterékoli části programu máme možnost si zobrazit jeho vzpěrné délky. Dále máme již k dispozici plnění vzpěrných délek ze stabilitního výpočtu.

Vzpěrné délky Metody zadání Nechat programem spočtené hodnoty Použití knihovny vzpěrných délek – měníme jedny data pro více prutů v jednom kroku Možnost zadat přídavná data na prut a pracovat se vzpěrnýma délkami jako standardním prvkem ESA modelu

Zadání vzpěrných délek Můžeme použít standardní zadání přídavných dat na prut v servisu oceli. Nejednodušší metoda je ale přímo v dialogu vlastností prutu Na toto tlačítko si zobrazíme nový dialog se součiniteli vzpěru

Dialog koeficientů vzpěru na prutu Tento nový dialog je možno si zobrazit zase přímo ve vlastnostech prutu nebo v dialogu vlastností dat vzpěru

Data o vzpěru na prutu K tomuto dialogu se můžeme opět vrátit přes prut, nebo přímým vybráním myši

Typy vzpěrných délek Ze standardní analýzy Ze stabilitní analýzy – po změně stabilitní kombinace a následném přepočtení konstrukce se i vzpěrné délky automaticky přepočtou Z knihovny vzpěrných délek Uživatelské zadání

Výstup v dokumentu V máme možnost si u každého prutu vytisknout vzpěrné délky

Vzpěrné délky ze stabilility Pro každý směr vybočení je možno zvolit jinou stabilitní kombinaci Po změně stabilitní kombinace a následném přepočítání konstrukce se automaticky přepočítají i vzpěrné délky.

Optimalizace průřezu Nový optimalizační řešič Princip Možnost optimalizace více parametrů najednou, u každého parametru je možnost zapnout nebo vypnout požadavek na optimalizaci Možnost vytvořit závislé parametry – zvolíme koeficient jakým se daný parametr bude měnit. Možnost použít Výpis parametů. Princip Princip této optimalizace spočívá v tom, že v jednom kroku měníme postupně všechny parametry průřezu, spočteme relativní změnu plochy a relativní změnu jednotkového posudku. Tyto dvě hodnoty vynásobíme a porovnáváme. Máme vždy na paměti, že hledáme nejmenší plochu průřezu a jednotkový posudek co nejbližší 1,00. Tzn. že pokud máme jednotkový posudek menší než 1,00 a zvětšujeme jeho hodnotu, hledáme co největší změnu plochy a pokud máme jednotkový posudek větší než 1,00 , hledáme co nejmenší změnu plochy.

Upravený dialog pro optimalizaci průřezu

Novinky v optimalizačním řešiči Zde je nově vložena možnost zvolit kterým směrem chceme povolit optimalizaci. Tato možnost umožňuje logicky za sebou řešit určité kolizní situace, které mohou v  řešiči nastat. Mohla by například nastat tato situace : v optimalizaci č. 1 optimalizujeme průřez na třídu výsledků, ve které máme všechny kombinace únosnosti. Dále máme optimalizaci č. 2 s třídou výsledků se všemi nelineárními kombinacemi. Pokud spustíme optimalizaci č. 1. dostaneme nějaký průřez, pokud pak spustíme optimalizaci č. 2 musíme zde použít nastavení Jen nahoru, abychom nezmenšovali průřez.

Možnost optimalizovat všechny položky v jednom kroku Optimalizační řešič Možnost optimalizovat všechny položky v jednom kroku

Výsledky optimalizace Po skončení optimalizačního řešiče, vidíme výsledky jak celá optimalizace dopadla

Seznam rozměrů Pokud víme, že výrobce je schopen dodat jen určité tloušťky, šířky nebo jen určité profily průřezů, vytvoříme si databázový seznam a v optimalizaci bude tento seznam použit.

ESA PT 2007 Děkuji za pozornost