Záznamové ústředny Comet řady MS55 a MS6 Nastavení záznamové ústředny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
CIT Paměti Díl X.
Program pro rychlé hlášení poruch strojů a zařízení
Podpora personálních procesů v HR Vema Jaroslav Šmarda
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Vizuální Systém Fotbal
Vlastní skript může být umístěn: v hlavičce stránky v těle stránky
Monitorovací systém Asistent
Zakázkově vytvořená aplikace Technologický software HTH8 s.r.o, Eimova 880, Polička, tel.: , fax: ,
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Vizuální Systém Fotbal
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:Menu PLC LOGO! Siemens Ročník:4.
Univerzální software Ht Monit
Přístroje pro bezpečnostní funkce
ME Metrologická aplikace Prezentace SW produktu Verze ME: 2.8 Říjen 2010 / CZ Mgr. Cyril Modra.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
PROGRAM PRO VÝUKU T ČLÁNKU
AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Očekávaný přínos Tematická oblastOperace s reálnými čísly Téma PředmětMatematika RočníkPrvní Obor vzděláváníUčební obory.
Téma 3 ODM, analýza prutové soustavy, řešení nosníků
Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Představení ovládacího software GSM Ultimate Remoter.
Zpracování programu programovatelným automatem. Zpracování programu na PA se vykonává v periodicky se opakujícím uzavřeném cyklu, tzv. scanu. Nejprve.
Téma:II-I/1 Dat.komun.-ovládání
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
MADSEN AccuScreen novorozenecký sluchový screener.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
SmartPhone start - Apple iPhone
MAGNET – NOVÁ ŘADA PROGRAMŮ TOPCON
MARBES CONSULTING s.r.o. - komplexní řešení informačních systémů
Získávání informací Získání informací o reálném systému
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B2 Správa procesů AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníProsinec 2012 Ročník / věková kategorie2. ročník Vyučovací.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Seminář 8 VLAN routing Srovnání směrování tradičního a VLAN routingu
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
Přehled
Elektronické měřicí přístroje
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
1 © Mediaresearch, a.s., 2008 NetMonitor a AdMonitoring Výsledky za říjen 2008.
Změny v SOILINu ve SCIA Engineer oproti Nexis32
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
2 Ing. Jan Keprt Centrální správa uživatelů 3 Jak to bylo dosud Bylo třeba nastavení uživatelů provést zvlášť, v každém modulu samostatně. Uživatel si.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
Dokumentace informačního systému
Návrh systému evidence komponent měřícího řetězce stanic SampleFx.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
JUI přednáška Vstup a výstup, cykly RNDr. Jiří Dvořák, CSc.
Algoritmizace a programování Soubory. Oč jde? Vytvoření externího souboru Vytvoření externího souboru Tento soubor může být: Tento soubor může být: Textový.
1 RPS SW Department | 6/14/2005 | © Robert Bosch GmbH reserves all rights even in the event of industrial property rights. We reserve all rights of disposal.
Datové komunikace Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Průvodce aplikací GSMlink aneb Jak je jednoduché komunikovat s Athosem
SW počítače - operační systém
Jednoduchá evidenční pokladna s EET
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Vypracoval-Matěj Šmíd
Operační systémy - úvod
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Záznamové ústředny Comet řady MS55 a MS6
Transkript prezentace:

Záznamové ústředny Comet řady MS55 a MS6 Nastavení záznamové ústředny

5. Nastavení ústředny  Page 2 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6  Pouze ze SW pro záznamové ústředny Comet.  Přímou komunikací s ústřednou (1.).  Nepřímo – editací souboru na disku počítače a jeho pozdějším uložením do ústředny (2.). Každý stažený soubor se záznamem obsahuje kompletní konfiguraci ústředny, kterou lze editovat, uložit na disk a podle potřeby zpět do ústředny vrátit. Nastavení ústředny lze provádět:

5. Nastavení ústředny  Page 3 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 1. Jméno záznamové ústředny (povinný údaj):

5. Nastavení ústředny  Page 4 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6  Toto nastavení ovlivní veškeré časování ústředny.  Po změně data a času v ústředně je vždy nutno smazat záznam.  Ústředna nepodporuje sezónní posuny času. 2. Nastavení datumu a času v ústředně (povinný údaj):

5. Nastavení ústředny  Page 5 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 Procesy umožňují označovat části záznamu přídavným textem. Využívají se, pokud uživatel potřebuje během měřicího procesu z klávesnice ústředny popsat některé jeho části předvoleným textem. 3. Nastavení procesů (použít v případě potřeby):

5. Nastavení ústředny  Page 6 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 Po zapnutí zabezpečení bude na začátku komunikace s ústřednou vyžadováno přihlášení k ústředně pomocí uživatelského jména a hesla. Pro deaktivaci alarmu může být využit PIN kód svázaný s konkrétním uživatelem. V záznamu je pak možné identifikovat, kdo alarm deaktivoval. Přihlašovací údaje mohou být volitelně uloženy v počítači. Nastavení chování SW se provede v menu Soubor-Možnosti-Uživatelé a hesla. Také je možné chránit změny prováděné z klávesnice ústředny pomocí kódu PIN2 (nesouvisí s uživateli). 4. Nastavení zabezpečení ústředny (použít v případě potřeby):

5. Nastavení ústředny  Page 7 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 Podle připojeného hardware vybereme měřenou veličinu. U ústředen MS55 jsme omezeni pouze na osazené vstupní moduly. U některých typů vstupů (např. čítače, vstupy RS485 atd.) jsou dostupná některá další nastavení. Bližší popis je v manuálu. 5. Měřená vstupní veličina (povinné nastavení):

5. Nastavení ústředny  Page 8 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 Zvolíme si název vstupního kanálu, přiřadíme fyzikální jednotku a počet desetinných míst. 6. Identifikace vstupu (povinné nastavení):

5. Nastavení ústředny  Page 9 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 Pomocí dvoubodové uživatelské kalibrace je možné provést přepočet naměřené hodnoty na očekávanou výstupní veličinu. Nastavení provádíme podle parametrů připojeného snímače. 7. Přepočty – uživatelská kalibrace (použít v případě potřeby):

5. Nastavení ústředny  Page 10 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 Pokud na daném kanále hodláme získávat a zpracovávat naměřené hodnoty, je nutno zapnout jeho měření. Pokud potřebujeme naměřené hodnoty také zaznamenávat, musíme zapnout vhodný způsob záznamu: Nepřetržitý záznam s konstantním intervalem – s daným intervalem se naměřené hodnoty zaznamenávají do paměti ústředny. Podmíněný záznam s nepřetržitým intervalem – záznam probíhá pouze tehdy, pokud je splněná vybraná podmínka, která může být odvozena od překročení naměřené hodnoty na tomto kanále, stavu jiných kanálů, času a nebo může být manuálně nastavená uživatelem. Pokud není splněna, záznam neprobíhá. Vzorkovaný záznam – zaznamená se pouze naměřená hodnota a čas kdy došlo ke změně stavu podmínek (jako v předchozím případě). U všech typů záznamu je možné nastavit časové omezení, kdy bude záznam probíhat (globální od.. do.. a denní od.. do..). Podmínky a jejich kombinace se nastavují analogicky jako u alarmů (dále). 8. Měření a záznam (povinné nastavení):

5. Nastavení ústředny  Page 11 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 Různé typy záznamu lze provozovat současně a lze toho využít např. k podrobnějšímu zmapování stavů, kdy naměřené hodnoty překročily stanovené meze Příklady záznamu :

5. Nastavení ústředny  Page 12 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 Podmínky je nutno nastavovat, pokud budeme využívat alarmů nebo pokud potřebujeme, aby ústředna zaznamenávala pouze za určitých okolností. Jsou to stavy odvozené buď od naměřených hodnot, od času nebo jsou nastavitelné vzdáleně uživatelem (z PC nebo pomocí SMS zprávy). Podmínka může nabývat jednoho ze dvou stavů (platná/neplatná). Pomocí podmínek se vyhodnocují alarmy a může se aktivovat záznam. Na každém kanále lze definovat až 4 různé podmínky. 9. Podmínky:

5. Nastavení ústředny  Page 13 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 Uvedená podmínka začne platit, pokud vstupní hodnota překročí 170°C a tento stav trvá aspoň 30 sekund. Podmínka přestane platit ihned, pokud teplota poklesne pod 168°C. Ukončení podmínky může záviset na čase, na naměřené hodnotě nebo na jejich kombinaci V případě, že bude naměřena chybová hodnota, je možné si vybrat z několika možností, jak bude stav podmínky reagovat. Podrobný popis včetně grafů je uveden v manuálu Příklad podmínky odvozené od naměřené hodnoty:

5. Nastavení ústředny  Page 14 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 Uvedená podmínka začne platit, pokud aktuální datum a čas splní vybraná kritéria. Ukončení podmínky nastane okamžitě, pokud tato kritéria přestanou platit Příklad podmínky odvozené od času:

5. Nastavení ústředny  Page 15 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 Podmínku lze nastavovat ve spuštěném režimu Displej Pokud je zapnuta správa uživatelů a hesel, je nutno zadat též PIN uživatele. Pokud je takto nastavená podmínka č. 4 a ústředna spolupracuje s modemem pro přenos SMS zpráv, je možno tuto podmínku ovládat pomocí SMS zprávy. I zde platí nutnost zadání PIN kódu v případě použití správy uživatelů a hesel Příklad podmínky nastavitelné uživatelem:

5. Nastavení ústředny  Page 16 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 10. Vznik alarmů na vstupních kanálech:

5. Nastavení ústředny  Page 17 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 přiřazení jedné podmínky Příklady přiřazení podmínek alarmům: přiřazení kombinace podmínek

5. Nastavení ústředny  Page 18 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 1.Možnost aktivace interní akustické signalizace. 2.Možnost aktivace výstupu ALARM OUT. 3.Možnost sepnout vybraná relé na přídavném modulu reléových výstupů. 4.Možnost odeslal varovnou SMS zprávu přes připojený GSM modem. 5.Možnost odeslat varovný přes Ethernetové rozhraní Akce při vzniku alarmu:

5. Nastavení ústředny  Page 19 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS Interní akustická signalizace:  globální zapnutí na záložce Profile, možnost signalizace zaplnění paměti  zapnutí pro jednotlivé alarmy  uživatel může akustickou signalizaci spolu s výstupem ALARM OUT deaktivovat

5. Nastavení ústředny  Page 20 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS Výstup ALARM OUT:  globální zapnutí na záložce Profile, možnost záznamu alarmů  zapnutí pro jednotlivé alarmy  Uživatel může výstup ALARM OUT spolu s akustickou signalizací deaktivovat. ALARM OUT se může chovat inverzně – nastavení na záložce Advanced options.

5. Nastavení ústředny  Page 21 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS Přídavný modul výstupních relé:  Při vzniku alarmu může sepnout libovolné ze 16 výstupní relé.  Jedno relé může být ovládáno na základě vzniku libovolného počtu alarmů.  Relé jsou sepnuta, pokud alarmy trvají, nelze je deaktivovat přímo obsluhou, pouze s využitím vzdálené podmínky deaktivací samotného alarmu.

5. Nastavení ústředny  Page 22 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS SMS varovné zprávy: 1. Na záložce Communication je nutno povolit SMS. K ústředně musí být připojen GSM modem. 2. Na záložce Profile je nutno nadefinovat volaná čísla účastníků. 3. Na záložce Alarmy je nutno vybrat volané účastníky.

5. Nastavení ústředny  Page 23 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS Varovné y: 1. Na záložce Communication je nutno povolit y a nadefinovat další potřebná nastavení. 2. Na záložce Alarmy je nutno vybrat příjemce zpráv.

5. Nastavení ústředny  Page 24 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 Nastavení se provádí na globální záložce Profile. Alarmy mohou také vznikat na základě překročení limitu zaplněnosti paměti dat, chybě měření, konfigurace ústředny a selftestu. 11. Další možnosti alarmů:

5. Nastavení ústředny  Page 25 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS Další možnosti alarmů - příklad:

5. Nastavení ústředny  Page 26 Záznamové ústředny Comet MS55 a MS6 12. Příklad nastavení Ethernetového rozhraní: