Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Setkání se členy Svazu obchodu a.
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR Europass: Novinky ve struktuře dokumentů.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Představení Fondu dalšího vzdělávání
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí stáž 23. dubna 2013.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Fond dalšího vzdělávání a jeho role v oblasti sociálních služeb
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Konference „Cílené další profesní vzdělávání: konkrétní cíl - konkrétní výsledky“ Brno, FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Národní soustava kvalifikací v aktivitách Úřadu práce ČR.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Kulatý stůl k individuálnímu projektu národnímu Stáže ve firmách - vzdělávání praxí „Praxe je nejlepší učitelka“ Marcus Tullius Cicero Stáže.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
1 Školy jako centra celoživotního učení a uznávání Jana Bydžovská KONFERENCE MŠMT K VYUŽÍVÁNÍ ESF VE VZDĚLÁVÁNÍ
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 KRAJE , Liblice.
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
Rozvoj dalšího vzdělávání jako jedna ze strategických priorit MŠMT Celostátní seminář, Celoživotní učení 12. května 2010 Kroměříž, Dům Kultury Kroměříž.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje , Otrokovice.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
1 Vzpomínky starého zbrojnoše Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Nástroje daňových úlev
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Aktuální vývoj v oblasti vzdělávání dospělých Konference k 10. výročí evropského programu Grundtvig 9. září 2010 Praha, Hotel President.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Cesta k uplatnění na trhu práce
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Budoucnost odborného školství
Škola jako partner firmy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ing. Zdeněk Vršník, Hospodářská komora ČR
  Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje , Liberec.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Setkání kariérových poradců
Cesta k uplatnění na trhu práce
Kariérové poradenství a podnikavost
  Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje Karlovy Vary.
Transkript prezentace:

Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 http://fdv.mpsv.cz

Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV Nic se neuplatňuje na trhu práce více než praktické zkušenosti  … proto FDV přináší nové nástroje a možnosti jak takové zkušenosti získat ( např. stáže pro různé cílové skupiny, ale prakticky pro všechny občany ČR) Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 http://fdv.mpsv.cz

Další nástroje a možnosti v DV budované FDV Efektivnější směřování APZ podle potřeb trhu práce s využitím spolupráce aktérů na trhu práce na regionální úrovni Vzdělávání zaměřené na obory a technologie s významnými dopady na konkurenceschopnost ČR Systémové zajištění karierového poradenství se zaměřením na efektivní využívání LZ při tvorbě HDP ČR Dobudování systémových nástrojů v DV (Rozvoj Národní soustavy povolání) Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 http://fdv.mpsv.cz

Zapojení zaměstnavatelů do získávání praxe nejen pro vlastní potřebu firem Existuje společenská poptávka po takových aktivitách: Úvahy o zavedení prvků duálního vzdělávání přímo ve firmách (praxe na moderním strojním zařízení…) Budování diverzifikovaných cest ke kvalifikaci jako stimul k DV (Zákon o ověřování a uznávání výsledků vzdělávání 179/2006 Sb.) Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 http://fdv.mpsv.cz

Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Nabídka FDV Stáže ve firmách – vzdělávání praxí www.stazevefirmach.cz Infolinka 800 779 977 po-pá 9-16 hodin Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání www.stazepromlade.cz – budou spuštěny na konci roku 2012 stazepromlade@fdv.mpsv.cz Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 http://fdv.mpsv.cz

Strategické cíle pro realizované stáže Vybudování a ověření nových nástrojů APZ Stáže = nástroj usnadnění vstupu na trh řadě specifických cílových skupin: Absolventi (SŠ, ale i VŠ – dle Impementace Strategie CŽU ) Ženy po mateřské dovolené Invalidním spoluobčanům …. Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 http://fdv.mpsv.cz

Budování kvalifikace na trhu práce pomocí získávání praktických zkušeností ??? Řešíme řadu problémů Statut stážisty v legislativě i firmě Pojištění stážisty Pojištění odpovědnosti za činnost stážisty Vstupní kvalifikace stážisty Kvalifikace mentora ….. … přitom je tento způsob získávání kvalifikace historický po řadu tisíciletí a v okolních státech běžně funguje dodnes (viz duální systém) Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 http://fdv.mpsv.cz

Email: zdenek.vrsnik@fdv.mpsv.cz Děkuji za pozornost. Ing. Zdeněk Vršník Email: zdenek.vrsnik@fdv.mpsv.cz Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 http://fdv.mpsv.cz