Nástroj změny v místním prostředí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vybrané otázky konkurenceschopnosti EÚ
Advertisements

Evropa pro občany Obecné informace Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Evropa 2020 Integrované směry
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Strukturální indikátory vztahující se k Lisabonskému procesu
C e n t r u m p r o d o p r a v u a e n e r g e t i k u slide 1/13 Energetická efektivita v dopravě - strategie a cíle Barbora Hanžlová 18. května 2012.
Nová směrnice o energetické účinnosti
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Strategie Evropa 2020 ve světle krize Seminář Zastoupení EK a Informační kanceláře EP, Praha, Jan Král Odbor koordinace evropských politik.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
European Commission Enterprise and Industry Evropské rámcové programy – podpora inovací a rozvoje MSP Ing. Václav Suchý, CSc. Technologické centrum AV.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
1 Investování do budoucnosti Evropy Jack Engwegen Vedoucí oddělení pro Českou Republiku Generální ředitelství pro regionální politiku Evropské komise.
Evropský semestr, Evropa 2020 Jana Odehnalová FPR ZČU Plzeň 10/07/2014 Tato prezentace vyjadřuje pouze názory autora a Komise neodpovídá za použití informací,
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
Budoucnost politiky soudržnosti v oblasti řešení infrastrukturních projektů ve vazbě na klíčové dokumenty na úrovni EU Evropský sociální fond Praha & EU:
Příprava nové dopravní politiky ČR
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
Co je nového v evropských fondech Datum: Místo: Ostrava David Sventek.
XXII. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR a předseda představenstva FITE a.s. 24. – – Jelenovská Stav ekonomiky ČR a.
VY_32_INOVACE_ Politiky unie oblasti činnosti unie dělení podle resortu, kterých se týkají (doprava…), nebo podle toho, jak v nich rozhoduje Rada.
Pohled Ministerstva životního prostředí na zákon o podpoře obnovitelných zdrojů Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí.
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Návrhy Evropské komise
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Cesta k vyšší životní úrovni obyvatelstva
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Evropská strategie zaměstnanosti a problém vzdělávání pracovní síly
Konference „Pětiletka ROP Jihovýchod – A jak dál po roce 2013“ Ing. Daniel Braun, M.A. 1. náměstek ministra Víceletý finanční rámec EU.
Znalosti a inovace: budou díky strategii Evropa 2020 silnějším motorem konkurenceschopnosti? Ing. Karel Mráček, CSc., Institut evropské integrace, NEWTON.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
PhDr. Jiří Malý, Ph.D. ředitel Institutu evropské integrace
EVROPA 2020 VLADIMÍR DLOUHÝ. Jedna okamžitá priorita Strategie pro překonání krize Reforma finančních systémů Rozpočtová konsolidace pro dlouhodobý růst.
Vnější dimenze energetické politiky EU
0 Důsledky COP15 pro politiku ochrany klimatu v evropském a českém kontextu Pavel Zámyslický.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
KONFERENCE projektu APSYS „ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe “ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Jsou potřebné,
THEME 7 Social Security Welfare State Types of Social Security Systems.
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
Ruská federace x WTO a OECD
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Evropský sociální fond Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Nové iniciativy EU v oblasti energetiky a její dopady na hospodářskou soutěž Ing. Martin Pecina, MBA Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Evropský semestr a posílená koordinace hospodářských politik v EU Jakub Mazur Oddělení 532 Hospodářská a finanční politika EU Prezentace pro seminář MF.
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
1 V1 2. Seminář 2009/ Region a regionální vědy 1 2.
Členství ČR v EU I. Regionální politika EU a postavení ČR.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Koordinace hospodářských politik v EU BIVŠ. Hospodářské politiky v EU SPOLEČNÉ – např.: měnová, zemědělská, obchodní, dopravní KOORDINOVANÉ – např.: fiskální,
Strategie pro růst a zaměstnanost EU 2020 Richard Kadlčák Útvar ministra pro evropské záležitosti Odbor koordinace evropských politik.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Příprava na programovací období východiska a přístupy.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
SPP124, SPP125, SPR125, VPL124 – jaro 2012 Markéta Horáková
Nástroj změny v místním prostředí
Rozvoj inovací v EU.
Nástroj změny v místním prostředí
Nástroj změny v místním prostředí
Koordinační výbory NSRR
Transkript prezentace:

Nástroj změny v místním prostředí Strategie Evropa 2020 Nástroj změny v místním prostředí Seminář „EU A MY 50+“ Krajský úřad, Plzeň

Evropa potřebuje inteligentní a udržitelnou ekonomiku, která podporuje sociální začleňovaní 2000 – Lisabonská strategie - 2010 – Strategie Evropa 2020 Cíl: dosáhnout nového růstu v příštím desetiletí Cílené sektory: zaměstnanost, inovace, vzdělávání, sociální začleňování, změny klimatu, energetika

Tři priority Inteligentní růst Udržitelný růst Růst podporující začlenění

5 ambiciózních cílů Zamestnat 75% osob ve věkové kategorii do 20 do 64 let Investovat 3% HDP EU do výzkumu a inovací 20/20/20 - Snížit emise CO2 o 20%, zvýšit podíl energie z obnovitelných zdrojů o 20% a zvýšit energetickou účinnost o 20%

5 ambiciózních cílů Vzdělávání – snížit míru nedokončení studia pod 10% a dosáhnout u věkové kategorie od 30 do 34 let alespoň 40% podíl vysokoškolsky vzdělaného obyvatelstva Snížit alespoň o 20 miliónů počet lidí, kteří žijí v chudobě a sociálním vyloučení nebo jsou na jeho pokraji

5 společných cílů pro EU Členské státy si stanovili také vlastní cíle

Strategie 2020 a Cíle ČR 75%, u starších pracovníků 55% 2,7% 9/13/není určeno pod 5,5 % a 32% Uchovat na úrovni z roku 2008 a snížit o 30 000 (to je méně než 15% - dnes 15,3%)

Sledování pokroku Komise předkládá roční analýzu růstu a spolupracuje na jejím vytvoření s ČS Pokrok je monitorován v 3 oblastech - makroekonomické ukazovatele - strukturální reformy - veřejné finance – snížení státního dluhu a rozpočtového schodku

Strategie Evropa 2020 – hlavní hospodářská reformní agenda EU S ní spojené Evropské roky - 2010 - Boj proti chudobě a sociálnímu vyloučení - 2011 – Dobrovolnictví - 2012 – Aktivní stárnutí a mezigenerační solidarita - 2013 – Aktivní občanství (návrh)

Ďekuji Vám za pozornost! Andrea Matušáková andrea.matusakova@ec.europa.eu