č. 12 – Vesmír a Země, planeta Země

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
VÝPRAVA DO VESMÍRU Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Délka dne, roku, teplota (údaje o planetách sluneční soustavy)
ZEMĚ VE VESMÍRU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 9 Tematický okruhAstronomie TémaPlynné.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Sluneční soustava Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.12
Autor: Mgr. Libor Sovadina
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_171 NázevSlunce Téma hodinySlunce.
Neživá příroda – Slunce
č. 21 – Česká republika a Evropa – opakování 8. a 9. ročník
Č. 20 – S VĚTADÍLY A MERIKA, A USTRÁLIE A O CEÁNIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
č. 14 – Planeta Země, svět na mapě - povrch
Č. 16 – Krajinná sféra země Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne
Vznik ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa
Č. 18 – S VĚTADÍLY A SIE, A FRIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 2.
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Autor: Mgr. Helena Nováková
postup tvorby prezentace
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Vyhledávání dopravního spojení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New.
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_284_SLUNCE _A_ ZEMĚ Téma:
Pří_020_Rozmanitost přírody_Souhvězdí
Č.22 - E VROPA – CESTOVNÍ RUCH A REKREACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno.
„Výuka na gymnáziu podporovaná ICT“.
FY_068_Vesmír_Planety sluneční soustavy
Sluneční soustava Základní škola Bohutín, okres Příbram VY_32_INOVACE_1CAS04_Sluneční soustava Autor materiálu:Barbora Havejová Materiál je určen k bezplatnému.
FY_069_Vesmír_Souhvězdí Autor: Mgr. Libor Sovadina Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Elektronická učebnice - I
Tomáš Garrigue Masaryk
SLUNEČNÍ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Baroko, prvky baroka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ZEMĚ JAKO VESMÍRNÉ TĚLESO
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Sluneční soustava autor VM:Ondřej.
VY_32_INOVACE_419, 21. sada, Přírodověda
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_803_5TR_PRV Autor: Mgr. Jana Stolá 1.
Č. 8 – Podmínky ČR, rozmístění obyvatelstva, vesnice a města Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Počátek novověku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Planety sluneční soustavy – Malé planety
Tvar, velikost a pohyby Země
Vliv náboženství na chápání světa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek.
Časová pásma, datová hranice, smluvený čas
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Pří_020_Rozmanitost přírody_Souhvězdí Autor: Zdeňka Bartlová
Autor: Mgr. Libor Sovadina
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Planety sluneční soustavy – Velké planety
Souhvězdí.
Zdroj obrazového materiálu
Planety sluneční soustavy – Malé planety Pří_114_Rozmanitost přírody_Planety sluneční soustavy – Malé planety Autor: Mgr. Helena Koždoňová Škola: Základní.
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Šimotová Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Transkript prezentace:

č. 12 – Vesmír a Země, planeta Země Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 12. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

druh učebního materiálu název Vesmír a Země, planeta Země anotace Žáci si získávají znalosti o časových rozdílech, ročních obdobích, historii vzniku zemského povrchu a působení přírodních vlivů na jeho utváření. Součástí prezentace je i pracovní list. očekávaný výstup ZV – LMP Člověk a příroda – 2. stupeň Z – vědět o působení vnitřních a vnějších procesů v přírodní sféře a jejich vlivu na přírodu a na lidskou společnost - vědět o působení přírodních vlivů na utváření zemského povrchu druh učebního materiálu Prezentace druh interaktivity Výklad ročník 7. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 12. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Sluneční soustava Slunce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 12. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Merkur Velikost Teplota Jak blízko Slunci? 6,1×1010 km3 0,056 Zemí nejbližší Slunci Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 12. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Neptun Velikost Teplota Jak blízko Slunci? 6,254×1013 km3 57,7 Zemí nejdále od Slunce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 12. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Souhvězdí Souhvězdí je oblast na obloze s přesně vymezenými hranicemi. Často se souhvězdí říká i zdánlivému útvaru na obloze který je tvořen spojnicemi několika nejjasnějších hvězd. Tyto v dávných dobách lidem připomínaly různé bohy, zvířata apod., podle kterých je pak pojmenovali. Orion Býk Andromeda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 12. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Světové strany Sever Západ Východ Jih Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 12. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Slunce Fotosféra Chromosféra Jádro Konvektivní zóna Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 12. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Odkazy Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2012-09-12] dostupné pod licencí Public domain – na www.wikipedia.cz http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:NovaSlunecniSoustava.jpg – sluneční soustava http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:MESSENGER_first_photo_of_unseen_side_of_mercury.jpg – Merkur http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lineale.jpg – Pravitka (velikost) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Clinical_thermometer_38.7.JPG – Teploměr (teplota) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sun_in_X-Ray.png – Slunce (vzdalenost od) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Neptune_Full_Disk_View_-_GPN-2000-000443.jpg - Neptun http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Orion_Belt.jpg – Orion (souhvězdí) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Earth-lighting-winter-solstice_CS.png – Země, světové strany http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Il_Sole_(ita).jpg – řez sluncem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 12. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.