Kdo jsme? 2013/2014: MŠ Chodovická, MČ Praha 20 – Horní Počernice duben 2013 květen 2014 červenec 2014 duben 2013 duben 2014 srpen 2014 duben 2013červen.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ohře – cíl turistů v Karlovarském kraji
Advertisements

Mateřská škola Olomouc - Holice
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
OSV jako samostatný předmět Mgr. Jana Trojanová koordinátorka tvorby ŠVP Gymnázium INTEGRA BRNO.
Bezpečně do školy aneb Děti mění svět. Kde získat další prostředky? Například: grantový program Nadace Partnerství Na zelenou grantový program Nadace.
Děti se učí kvůli budoucnosti, ne kvůli známkám! Analýza dotazníkového šetření projektu Pohoda.
Klíčová aktivita 03 l Tuzemské a zahraniční stáže vedoucích pracovníků a učitelů mateřských škol Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
Projekt ZŠ Staňkov. O projektu  Projekt pro žáky s poruchami učení  Dotace z ESF – ,- Kč  Doba trvání – 2 roky.
MŠ Chodovická, Praha 9 třída BROUČEK …pořád se něco děje…
CENTRUM SOFIE ŘÍČANY 1. CYKLUS LISTOPAD 2010 – DUBEN 2011.
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
Mateřská škola u Bílého králíka, s. r. o
Sokolovna pár let po výstavbě roku Dobová fotografie z interiéru sokolovny.
Strom po celý rok Jaro Léto Podzim Zima Adam Škoda Kalendář.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
„Umět a znát, abychom si v životě věděli rady“
Masarykova základní škola
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
K OMUNIKACE. K ONFLIKT Zkuste napsat, co je konflikt? (Jak vzniká? Jaké má znaky?) Platí, že konflikt = hádka? Jakým způsobem je možné konflikty.
Podzimní a zimní měsíce
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Děti a koncepce : Program, Aktivity, Metodika :
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_401_PODZIM Téma: PODZIMNÍ MĚSÍCE, ZAČÁTEK.
Roční období Název školy:
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Stromy po celý rok Veronika Prouzová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Předškolní vzdělávání v Evropských školách PhDr. Dana Musilová Inspektorka pro předškolní a primární cyklus Evropských škol
6. Dítě jako subjekt vzdělávání
Výukový prográmek pro děti 2.třídy ZŠ Roční období
Jsme menší státní škola v obci, pilotní škola projektu v Jihomoravském kraji. Naši mateřskou školu navštěvuje celkem 131 dětí, základní školu 268 žáků.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
OVĚŘENÍ EFEKTIVITY FIE U ROMSKÝCH DĚTÍ PhDr. Anna Páchová, Ph.D. Katedra psychologie Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY 2016 Jak to začalo? V lednu 2016 proběhla schůzka ředitele školy s paní starostkou a panem místostarostou a výsledkem je – 20.
Centrum empirických výzkumů Fakulta veřejných politik Slezská univerzita v Opavě doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D. 3. září 2015, Opava.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Žákovský parlament – I. stupeň
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
KALENDÁŘ.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
Komunikace Opakování (prezentace, asertivita, přesvědčování, manipulace, řeč těla, zpětná vazba, naslouchání, motivace)
DUM I. / 15. roční období Bc. Zdeněk Klíma.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Les v průběhu roku Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
HYGIENA sebeobsluha.
Procvičování měsíců v roce
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ S ODLIŠNÝM MATEŘSKÝM JAZYKEM VE FINSKU
Transkript prezentace:

Kdo jsme? 2013/2014: MŠ Chodovická, MČ Praha 20 – Horní Počernice duben 2013 květen 2014 červenec 2014 duben 2013 duben 2014 srpen 2014 duben 2013červen 2013 listopad 2012 říjen 2013 duben 2014

Ale nezoufáme – máme moc práce! Vodní hrátky (Nadace Partnerství spolu s firmou Nestlé „Nestlé pro vodu v krajině) Jediný svět (MHMP, program ekovýchovy pro 2014/15) Zelená učebna (MHMP) Inspiratorium terénních dnů třídy Brouček

březen 2014: WKG Am Lowen, Baumhaus, Waldwichtel pedagog – asistent, průvodce ovládat své tělo a znát jeho možnosti poznat své okolí a vážit si ho předvídat a respektovat potřeby ostatních rozvíjet své schopnosti vlastním tempem všechno má svůj čas klid

Nech mě, abych se učil! červenec 2014: WKG Schöppenstedt, Cremlingen Baví mě to, co dělám!

„Slyšet, naslouchat, učit se“ Hören, lauschen, lernen (P. Küspert, W. Schneider, 2008) metodika k předškolní přípravě – jazyk 20 týdnů po 10 min denně lze s výhodou používat ve venkovním prostředí čtyři fáze: 1.pozorné naslouchání, rozlišování zvuků, rytmus řeči 2.identifikace 1. hlásky ve slově 3.rozklad slova na slabiky 4.rozklad slova na hlásky

„Dobrodružné výpravy do Počítacího lesa“ Entdeckungen im Zahlenwald (G. Preiss, 2010) metodika formování matematické představy použití ve venkovním prostředí děti 3 – 7 let cíle: číselná řada a počítání do 20 geometrické tvary úloha „10“ v desítkové soustavě

Experimentální lesní týden ve školce „klasického“ typu září 2014: MŠ Chodovická, Praha, třída Brouček  bezpečné místo: oplocení + přirozená hranice  vybavení: studna s užitkovou vodou, suché WC, skautská základna (úkryt)  dostupné MHD (10 min) + pěšky 10 min  pestré přírodní prostředí – bývalý pískovcový lom  čas na: pravidla → poznávání prostředí → akomodace (samostatné aktivity)  asistující rodiče a prarodiče, spolupráce se skauty  evaluační dotazník pro rodiče – pozitivní zpětná vazba

o natrhej mladé výhonky smrku, asi 3-4 hrsti (obírej jenom větve v nižších patrech, abys nepoškodil strom!) o jehličnaté větvičky zalij 1 l čisté vody a nechej stát v teple nebo na slunci 3 dny o povař 15 min a sceď o asi ¾ l smrkové „vody“ svař s 1 kg želírovacího cukru a trochou citronové šťávy, běžným způsobem Dobrou chuť do života přejí Karolína Klímová a Zdeňka Staňková ze třídy Brouček při MŠ Chodovická, Praha 20 v září FICHTLOVKA