AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Informační gramotnost na středních školách
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ECVET v Programu celoživotního učení
Komise Hana Landová (SIC ČZU) Bibliotheca Academica 2012.
AKVŠ – silná asociace s jasnou vizí do roku 2020 Iva Prochásková Bibliotheca academica 2012, 26.– , Pardubice.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Bibliotheca academica – CPVŠK 2010, 2.– , Brno AKVŠ v roce 2010… a jak dál? Iva Prochásková
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
AKVŠ – nová témata – nové výzvy Marta Machytková předsedkyně VV.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
ASOCIACE KNIHOVEN VYSOKÝCH ŠKOL ČR SLAVÍ 10. NAROZENINY BARBORA RAMAJZLOVÁ
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
VŠ knihovny vzdělávající výsledky průzkumu 2014 Jan Zikuška (MU), Hana Landová (ČZU) BA 2014: , Ústí nad Labem.
Jak válčíme: průzkumy, standardy, postery… Lenka Bělohoubková Komise IVIG.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Jakub Fischer kandidát na předsedu RVŠ pro období
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
CPVŠK 2003 Asociace knihoven vysokých škol v roce 2003 Barbora Ramajzlová ČVUT Praha.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Implementace EQAVET v ČR
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
6. zasedání sněmu RVŠ. Praha, Financování elektronických informačních zdrojů (EIZ) pro VaVaI na vysokých školách potřeba koncepčního řešení.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Rozvoj výuky cizích jazyků
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Transkript prezentace:

AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV

Obsah Hlavní aktivity VV v roce naplňování strategického plánu 2014 Fond podpory zahraničních cest Odborné semináře Inspirace v zahraničí, spolupráce na mezinárodní úrovni Platforma, základna pro spolupráci, korektní otevřené prostředí BA 2014, UJEP, Ústí nad Labem

Výkonný výbor – hlavní aktivity (1) Otevřený přístup k publikovaným výsledkům vědy podpora otevřeného přístupu jako změny v komunikaci vědeckých výsledků sdílení zkušeností a sledování mezinárodních aktivit politiky Evropské komise, doporučení pro vysoké školy:...aktivně se zapojovat do programů EU – HORIZON 2020 Zajištění informační infrastruktury pro vzdělávání a výzkum změny v publikování politiky OA komerčních vydavatelů, obchodní modely, služby a měření dopadu změny v přístupu k EIZ změny ve financování EIZ BA 2014, UJEP, Ústí nad Labem

Výkonný výbor – hlavní aktivity (2) pracovní jednání o optimálním nastavení režimu financování EIZ spolupráce profesionálů spolupráce s RVŠ Podpora informačního vzdělávání a zvyšování informační gramotnosti na vysokých školách zajistit kvalitní teoretické zázemí otevřená platforma pro sdílení zkušeností, nabídka příkladů dobré praxe úspěchy v zahraničí Nové trendy ve vysokoškolských knihovnách a zvyšování kvality jejich služeb služby – kvalita, rychlost, nové trendy, nové technologie, služby šité na míru BA 2014, UJEP, Ústí nad Labem

Výkonný výbor - hlavní aktivity (3) statistické zjišťování, dále rozvíjet směrem k využití dat k hodnocení knihoven v národním a mezinárodním měřítku podíl na přípravě novely AZ Zákona o veřejných zakázkách e-konference ZAKAZKY profesionální konzultační služby příprava materiálu Zhodnocení platné právní úpravy problematiky zadávání veřejných zakázek v oblasti akvizice knižního fondu. Bude porovnána obdobná slovenská právní úprava a bude připraven návrh věcného i legislativního řešení současného nevyhovujícího stavu. iniciativa Noví informační profesionálové (NIP CZ) BA 2014, UJEP, Ústí nad Labem

Výkonný výbor - hlavní aktivity (4) inciativa VŠ knihoven – nové formy vzdělávání prostřednictvím hromadných otevřených online kurzů (MOOC) diskuse otevřený online kurz – materiály, návrhy, školení k MOOC celoživotní vzdělávání a VŠ knihovny? semináře spolupráce s ÚKR mezinárodní spolupráce inspirace v zahraničí aktivní účast na mezinárodních konferencích zahraniční hosté na akcích pořádaných AKVŠ Fond podpory zahraničních cest částka schválená pro rok tis. Kč přiděleno 120tis – dvě kola, 8 projektů, z toho tři stáže prezentace v programu a postery BA 2014, UJEP, Ústí nad Labem

Korektní otevřené prostředí Co se podařilo? Univerzita Karlova – člen AKVŠ zefektivnit činnost AKVŠ a zvýšit pozitivní dopad výsledků v informační infrastruktuře pro vzdělávání a VaVaI zefektivnit práci VV, rovnoměrné rozdělení úkolů a odpovědností VV spolupracuje s odborníky, využívá profesionální konzultační služby, reflektuje změny, které ovlivňují rozvoj univerzit a bedlivě naslouchá, co management VVŠ od svých knihoven očekává zapojení do mezinárodní spolupráce v rámci pracovních skupin LIBER (H. Landová, B. Jankovská) Co se nepodařilo? Víme o tom, „prostě“ to napravíme … BA 2014, UJEP, Ústí nad Labem

Korektní otevřené prostředí Jak dál? naplňovat poslání dopracovat, co je rozpracované podpořit to, co je přínosné pro rozvoj VŠ připravit výroční konferenci – změny statutu AKVŠ (OZ, změny ve složení VV) Strategický plán rozvoje AKVŠ 2020 – nová témata, nové cíle?? promítnutí dosažených výsledků do řízení VŠ knihoven a jejich kompetencí  častější setkávání ředitelů/vedoucích VŠ knihoven  řízení a organizační struktura  finance a lidé nové kompetence – nové nároky – nové dovednosti - odpovědnost BA 2014, UJEP, Ústí nad Labem

Mějme odvahu být Asociací Děkuji za pozornost BA 2014, UJEP, Ústí nad Labem