CENTRUM BABYLON je zábavní a společenský komplex

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativní centrum Brno
Advertisements

a jeho proměny ( I.díl ) Rozdíl 120 let. Týnem se označovala pevnost, ohrazené místo. Osada vznikla na poč.11. stol. v místech,
Navštivte hlavní město České republiky
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
Hornické muzeum v Ostravě – Petřkovicích
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Projekt: Učíme se podnikat - rozvoj kompetencí k podnikání u žáků v počátečním vzdělávání, reg.č.: CZ.1.07/1.1.38/ Modul: Účetnictví a daně Téma:
Brněnský funkcionalismus praktická část bakalářské práce
Stavební úpravy fary a vytvoření otevřeného depozita starých liturgických předmětů Pavel Lazárek – administrátor farnosti Olešnice na Moravě.
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
DM Lovosická a Dittrichova
Pivovar Stříbro nabídka na prodej. Představení objektu Měšťanský pivovar ve Stříbře je objekt s dlouhou a zajímavou historií sahající až do roku 1197.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY ZŠ 15. dubna 2013 v 9:00 hodin.
Hotel Kapitán areál s vlastní pláží a sportovišti Vše pro Váš volný čas.
SICHTWEISEN I LINEC POHLEDY.
Ahoj všichni, kdybyste se někdy dostali do blízkosti Kyjova, zajeďte se podívat na tento areál. Je to nově postaveno v roce mlýn s expozicí, restaurace,
Vítáme Vás. Náš team: Monika Loužecká Martin Švec Radim Soukup Ivana Vejlupková.
Moravskoslezský kraj – kraj technických atraktivit Konference - Ostrava 2010.
Komunitní centrum Římskokatolické farnosti Olešnice
Jednota byla založena roku 1920 vlastní budovu získala až přestavbou stodoly získané při parcelaci panského dvora Dol v 60. letech proběhla velká rekonstrukce.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
ZVU VÁS DO TEPLIC informace výletyzajímavostiubytovánízávěr.
Severní afrika Tunisko Libye Alžírsko Egypt Maroko Súdán
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Městské informační centrum Liberec. LIBEREC EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU 2012 V roce 2011 bylo městu Liberec uděleno prestižní ocenění EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU.
SLEZSKÉ ZEMSKÉ MUZEUM V OPAVĚ
Jeseníky přes hranici, z. s. Mahenova 624/11, Jeseník
Zámek Lukavec … … a jeho využití
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK 2009 V rámci celoevropské akce Týdne programu Comenius se můžete zapojit do vytváření a hraní geohry a poměřit tak.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Přehled projektu Název projektu: Centrum celoživotního vzdělávání s knihovnou manželů Tomanových Investor: Město Rožmitál pod Třemšínem Společný regionální.
Dotek – Dům Obnovy Tradic, Ekologie a Kultury. Vítejte v objektu bývalé barokní fary v Horním Maršově, kterou jsme přebudovali v ekologicky šetrný dům.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Město Brno.
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
Lázeňský komplex lázně Hluboká voda. Riziková zpráva se zaměřuje na požární riziko 8 objektů včetně technického zázemí Komplex samostatně stojících objektů,
projekty podporující cestovní ruch v obci Modrá
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky Základní informace.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_23_Liberec Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
MUZEUM SKLA A BIŽUTERIE V JABLONCI NAD NISOU státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem kultury ČR od 60. let 20. století celostátní působnost.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Cíl  Rozvoj pěstitelských výstav Floria a jejich přestěhování z Věžek do Kroměříže  Navázat na tradici zemědělských výstav v Kroměříži  Rozšířit výstavnické.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
STATUTÁRNÍ MĚSTO HRADEC KRÁLOVÉ, ČESKOSLOVENSKÉ ARMÁDY 408, HRADEC KRÁLOVÉ KRALOVE.ORG LIDSKÉ TĚLO – DOKONALÝ STROJ? (Centrum přírodovědného.
NěmeckoDeutschland Severní PorýníDer Rhein VestfálskoNordrhein Westfalen Broušková Hutečka Nop Onderková Slivka.
Dnes jsme se vydali do Dolní oblasti Vítkovic, abychom si prohlédli nástavbu vysoké pece č.1.
Rekonstrukce bývalé textilní továrny v Hejnicích Ještědská stavební společnost spol. s r.o.
MELODIE.
statutární náměstkyně hejtmana
Účel a přehled přestaveb budov
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
ANALÝZA POČTU PŘEDŠKOLÁKŮ A ŠKOLÁKŮ
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Digitální učební materiál Digitální učební materiál
Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli
Dubaj Petr Ambrož 4.A.
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
OPRAVA PLAVECKÉHO STADIONU
Transkript prezentace:

CENTRUM BABYLON je zábavní a společenský komplex vzniklý jako typický „brownfields“.

Komplex byl vybudován z opuštěné textilní továrny nacházející se asi jeden kilometr od středu města Liberce u sjezdu z dálnice.

Objekt o půdorysné ploše 25 000 m2 byl ve velmi špatném stavu Objekt o půdorysné ploše 25 000 m2 byl ve velmi špatném stavu. Přesto byla zachována většina původních budov. Některé části doznaly značné rekonstrukce.

Největší změnou prošlo dnešní nákupní městečko s malebnými obchůdky vestavěnými do sítě litinových sloupů. Na původní sloupy byla postavena nová střešní konstrukce.

V prostorách bývalého dvora továrny byl postaven monolitický skelet aquaparku a do něj zabudována spleť skluzavek, skal a bazénů. Právě díky aquaparku je CENTRUM BABYLON nejvyhledávanější turistickou atrakcí regionu.

Nejtěžší stavební práce však byly provedeny v podzemí objektu Nejtěžší stavební práce však byly provedeny v podzemí objektu. Došlo k záchraně téměř 5 000 m2 klenutých sklepů, které dnes slouží k rautům a společenským akcím.

Ráz staré továrny uvnitř i vně zůstal zachován Ráz staré továrny uvnitř i vně zůstal zachován. Nejvíce je to patrné na šedových střechách a podpěrových litinových sloupech, které se nacházejí téměř všude. V některých případech jsou využity jako pouliční lampy, jindy jako stromy nebo jsou obezděny.

Tvůrci interiérů se nebáli přiznat původní technický účel objektu ani nikterak nezastírali, že komplex má sloužit obyčejným lidem. Zůstali věrni názvu BABYLON. Jde o směs kultur a stavebních stylů, smíchání jazyků a bludiště uvnitř bývalé továrny.

Vnější plášť nese stavební prvky původního BABYLONU, kde za zdmi mohli lidé zapomenout na venkovní svět. Relaxace, zábava a vzdělávání, to vše najdete i v libereckém BABYLONU. Jezdí sem rodiny s dětmi za pobavením, starší generace za wellness programy a podnikatelé na firemní akce.

Letos CENTRUM BABYLON oslaví již sedm let od otevření prvních provozů Letos CENTRUM BABYLON oslaví již sedm let od otevření prvních provozů. Přibude i další nová část, kterou je nový kongresový hotel. Na rozdíl od toho stávajícího, vestaveného do průmyslové budovy, vznikl tento nový hotel na volném prostoru.

Je situován do dvou atrií s pokoji dovnitř Je situován do dvou atrií s pokoji dovnitř. Celková kapacita převýší magické číslo tisíc lůžek. V Liberci tak vznikne největší mimopražský hotel. Unikátní zábavní a kongresový komplex se rozroste o další ubytovací část.

Dalším z ambiciozních projektů CENTRA BABYLON je MUZEUM ZÁBAVNÉHO POZNÁVÁNÍ. Hravou formou se v něm děti učí fyzice, biologii či logickému myšlení na nesčetných hlavolamech a hříčkách.

V blízké budoucnosti je připraveno podstatné rozšíření expozice MUZEA do bývalé budovy SVÚT.

Obdobné in door centrum budete v Evropě velmi obtížně hledat Obdobné in door centrum budete v Evropě velmi obtížně hledat. Ve spojení s okolní přírodou, historickými památkami a dalšími libereckými turisticky atraktivními místy vzniká velký synergetický efekt. Je to průkopnický koncept, který si zaslouží pozornost i podporu. Přijeďte se podívat, jak se vyvíjí.