Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji 27.8.2014, 9:00 Praha Masarykovo nádraží.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Pavel Dobeš Ministr dopravy
Advertisements

Návrh parkování Návrh zastávek MHD.
Tisková konference MD a SŽDC
BEZBARIÉROVÁ MHD V NOVÉM JIČÍNĚ Rozvoj dopravní obslužnosti regionu Zavedení nové moderní místní hromadné dopravy pro obyvatele města Nový Jičín, Kunín.
Těžiště varianty přestavby železničního uzlu Brno
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jan Šimůnek Ing. Martin Jareš
Ing. Antonín Blažek Náměstek generálního ředitele pro osobní dopravu
ZÁKLADNÍ POJMY DRUHY DOPRAVY ZPŮSOBY VEDENÍ TRASY V ÚZEMÍ
Železniční spojení Praha – Kladno s odbočkou na Letiště Václava Havla
Návrh řešení integrovaného dopravního systému kraje Vysočina (IDS KV)
Zastavené stavby ŘSD a vývoj staveb v 2. polovině roku 2010 ministr dopravy Vít Bárta.
Uzavírky silnic II/476 a I/11
Integrovaný dopravní systém
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji
Čerpání prostředků OPD 1, investice SŽDC
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
1 Finanční situace Dopravního podniku hlavního města Prahy Praha, leden 2009.
Charakteristické znaky MHD
Plánování dopravní infrastruktury z pohledu projektanta
Bezbariérovost veřejné dopravy
DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA ČR: Jakým směrem se ČR vydá na křižovatce dopravní infrastruktury budoucnosti? , Praha CESTA PRVNÍ: Důvody investic.
Železnice v ulicích Prahy
INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jan Šimůnek Ing. Martin Jareš
Teorie optimální velikosti města
Smluvní zajištění Pražské integrované dopravy
Modernizace záp. části ŽST.
Integrace Neratovic a Mělníka. 1 Co se dozvíte? Obsah dnešní prezentace 1 Výhody integrované dopravy 2 Historie integrace Neratovicka na Ládví 3 Stav.
Modernizace trati Ústí nad Labem – Kadaň-Prunéřov a nový model dopravy
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
STUDIE ROZVOJE DOPRAVY V AGLOMERACI CHOMUTOV-JIRKOV
Ú s t e c k ý k r a j Varnsdorf, Odbor dopravy a silničního hospodářství Dopravní obslužnost, oblast Šluknovsko Tisková konference k zahájení.
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
Vypracovala: Žaneta Peikerová C1.B
Kvalita a úroveň městské dopravy v Praze
1 Plánované změny v železniční dopravě Vít Bárta, ministr dopravy ČR Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah Jiří Vodička, předseda představenstva.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Silnice nebo železnice
Organizátor regionální dopravy V Královéhradeckém a Pardubickém kraji.
Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje
Michal Petřík, Petr Poremski, Daniela Uhrovičová, Ondřej Šimečka
Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS Terminál Hranečník Ostrava 2015.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Integrované dopravní systémy (IDS) Ing. Tomáš.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Snižování podpory z hlediska příjmů projektů – pozice OP Doprava
Název projektu: „ Rekonstrukce místních komunikací v Králově Dvoře „ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/1.1.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Rekonstrukce.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Setkání s hejtmanem Most, Obsah setkání – aktuální témata  Doprava v Ústeckém kraji – souběhy tratí a řešení  Cestovní ruch v Ústeckém.
Rozpočet hl. m. Prahy 2017 (Tisková konference dne ) prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc. náměstkyně primátorky hl. m. Prahy
Veřejná doprava pro všechny Město Beroun. Poloha města Beroun.
Problematika dopravy na Rychnovsku
Třídimenzionální radary Základní takticko-technické údaje radarů:
Infrastruktura ve Středočeském kraji
2. Ročník konference v rámci projektu Železniční doprava pro kraje
Stav přípravy a realizace prioritních projektů železniční infrastruktury v regionu střední a východní Moravy Ing. Mojmír Nejezchleb VII. ročník mezinárodní.
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
Integrace Neratovic a Mělníka
Ing. Patrik Horažďovský Ing. Martin Heindl
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
PŘÍPRAVA SOUBORU STAVEB PRAHA - KLADNO S ODBOČKOU NA LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA KONFERENCE DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA
Zvyšování rychlostí na 200 km/h
Studie proveditelnosti nové trasy Praha – Beroun / Hořovice
227. Žofínské fórum Ing. Tomáš Čoček, Ph.D.
Vlakem z Prahy na letiště
Transkript prezentace:

Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji , 9:00 Praha Masarykovo nádraží

V pátek 29. srpna začnou zastavovat vlaky na nové vlakové zastávce Praha-Podbaba, kde vznikne dlouho očekávaný přestupní terminál z vlaku na tramvaje a autobusy. Den před tím přestane cestujícím sloužit původní nádraží v Bubenči. Od 1. září začnou zastavovat vlaky na pěti nových vlakových zastávkách v oblasti Rudné a Hostivice (Rudná u Prahy zastávka, Chýně, Jinočany, Hostivice-Sadová a Hostivice-U hřbitova) a v souvislosti s tím se zcela změní jízdní řády na tratích Praha – Rudná u Prahy – Beroun a Praha-Smíchov Na Knížecí – Hostivice – Rudná. Na další zastávky se mohou cestující těšit již brzy. Chystají se Praha-Kačerov, Chýně-jih, Praha- Eden, Praha-Zahradní Město, Rajská zahrada, Praha-Výstaviště nebo Praha-Běchovice … 2 Základní sdělení Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

3 Rudná zastávka, Jinočany Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji Informace o stavbě: délka rekonstruované koleje 450 m délka nových nástupišť2 x 90 m přístřešek pro cestující rozměry 4 x 2,08 m (2 ks) osvětlení nástupiště – stožáry12 kusů Popis stavby: Stavba spočívá ve vybudování nových železničních zastávek s potřebným zázemím, bezbariérovým přístu­pem a napojením na stávající dopravní infrastrukturu. Vytíženost těchto zastávek se dále zvýší po realizaci stavby Rekonstrukce trati Praha Smíchov - Rudná - Beroun. Zřízení nových zastá­vek je také reakcí na větší osídlení v dotčených obcích. V Jinočanech dosud železniční zastávka nebyla, stávající železniční stanice v Rudné je umístěna na méně vhodném místě z hlediska zástavby, rozrůstajícího se osídlení a zvětšující se zastavěnosti území, proto byla realizována nová zastávka v Rudné. Osvětlená nástupiště jsou navržena s použitím prefabrikátů s protihlukovou úpravou, s výškou nástupní hrany 550 mm v délce 90 m. Nový zastávkový přístřešek je navržen jako betonový v úpravě „antivandal“. Kromě laviček obsahuje i odpadkový koš, osvětlení a vitrínu s informacemi pro cestující. Na nástupišti je instalován i označovač jízdenek (ROPID). Náklady stavby: Finanční prostředky pro tento projekt poskytl Státní fond dopravní infrastruktury. Rozhodující část spolufinancování je plánovaná z Fondu soudržnosti Evropské unie v rámci Operačního programu Doprava. Stavba je společnou investicí Správy železniční dopravní cesty, státní organizace, a Středočeského kraje. Celkové investiční náklady stavby: 10,461 mil. Kč, z toho samotné zastávky cca 6,6 mil. Doba výstavby: –

4 Jinočany Stav před realizací… …aktuální stav Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

5 Rudná zastávka Stav před realizací… …aktuální stav Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

Informace o stavbě: délka rekonstruované koleje 1287 m délka nových nástupišť3 x 46 m čekárenský přístřešek pro cestující rozměry 4 x 2,08 m (3 kusy) osvětlení nástupiště – stožáry10 kusů Popis stavby: Stavba spočívá ve vybudování nových železničních zastávek s potřebným zázemím, bezbariérovým přístu­pem a napojením na stávající dopravní infrastrukturu. Vytíženost těchto zastávek se dále zvýší po realizaci stavby Rekonstrukce trati Praha Smíchov - Rudná - Beroun. Zřízení nových zastá­vek je také reakcí na větší osídlení v dotčených obcích. Součástí projektu byla i úprava přejezdů v blízkosti zastávek. Osvětlená nástupiště jsou navržena s použitím prefabrikátů s protihlukovou úpravou, s výškou nástupní hrany 550 mm v délce 46 m. Nový zastávkový přístřešek je navržen jako betonový v úpravě „antivandal“. Kromě laviček obsahuje i odpadkový koš, osvětlení a vitrínu s informacemi pro cestující. Na nástupišti je instalován i označovač jízdenek (ROPID). Náklady stavby: Finanční prostředky pro tento projekt poskytl Státní fond dopravní infrastruktury. Rozhodující část spolufinancování je plánovaná z Fondu soudržnosti Evropské unie v rámci Operačního programu Doprava. Stavba je společnou investicí Správy železniční dopravní cesty, státní organizace, a Středočeského kraje. Celkové investiční náklady stavby: 19,225 mil. Kč., z toho zastávky 11,4 mil. Kč Doba výstavby: – Hostivice-U hřbitova, Hostivice-Sadová a Chýně Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

7 Hostivice-Sadová Stav před realizací… …aktuální stav Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

8 Hostivice-U hřbitova Stav před realizací… …aktuální stav Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

9 Chýně Stav před realizací… …aktuální stav Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

Informace o stavbě: délka nástupišť: 2 x 220 m zastřešení na nástupištích1 075 m 2 nový podchod včetně ramp, schodiště a jejich zastřešení 1 ks Popis stavby: Nově zřízená zastávka Praha-Podbaba je vybudována v rámci stavby Optimalizace trati Praha-Bubeneč – Praha-Holešovice. Stavba spočívá ve vybudování nové zastávky s bezbariérovými přístupovými rampami a nástupišti, tj. nástupní hrany ve výšce 550 mm v délce 2 x 220 metrů. Přístup k vlakům bude nově umožněn podchodem. Vznikne dlouho očekávaný přestupní terminál z vlaku na tramvaje a autobusy. Finance též putují do zvýšení bezpečnosti a informovanosti cestujících. Dne bude zprovozněna kolej č. 1 s tím, že zároveň bude ukončen provoz v Bubenči. Kolej č. 2 vedoucí ve směru Roztoky u Prahy bude zprovozněna ke konci roku Omezení v lokalitě aktuálně spočívají v jednokolejném provozu, tedy ve snížené přepravní kapacity dráhy. Nádraží Bubeneč do budoucna nezanikne. Bude nadále vedeno jako výhybna pro křižování vlaků. Náklady stavby: Finanční prostředky pro tento projekt poskytl Státní fond dopravní infrastruktury. Rozhodující část spolufinancování je plánovaná z Fondu soudržnosti Evropské unie v rámci Operačního programu Doprava. Stavba je investicí Správy železniční dopravní cesty, státní organizace. Celkové investiční náklady stavby: 930,118 mil. Kč (cena samotné zastávky je cca 30 milionů) Doba výstavby celého projektu: – Doba výstavby zastávky Podbaba: Praha-Podbaba Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

11 Praha-Podbaba Stav před realizací… …konečný stav Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

Zastávka Praha-Kačerov: Akce již v realizaci od 1. čtvrtletí Cena stavby je 17 milionů korun. Nová zastávka umožní přestup na metro z vlaků jedoucích z Dobříše nebo Čerčan, hotová má být do konce letošního roku. Kačerovská zastávka je součástí přípravy takzvaných tangenciálních linek, které by měly spojovat okrajové části Prahy a doplnit síť městské hromadné dopravy. Uvažuje se o zavedení dopravy ve zhuštěném intervalu, který by odpovídal městské dopravě, na tratích z Radotína do Vysočan přes Smíchov a Vršovice, z Hostivaře do Holešovic přes Libeň, z Vysočan do Hostivaře přes Malešice a z Radotína do Běchovic právě přes Kačerov. Praha-Zahradní Město a Eden: Připravovány v rámci stavby Praha-Hostivař - Praha hl. n., která se bude realizovat v rámci nového rozpočtového období (OPD2). Výhledově do tří let by měly zastávky vzniknout v rámci modernizace železničního napojení na čtvrtý tranzitní železniční koridor. Zastávka Praha-Výstaviště: Plán realizace v rámci nového spojení Praha – Kladno (plánováno v rámci OPD2). Nová zastávka dále vznikne v rámci pražské železnice i v Běchovicích. Ta by měla stát blíže centru Běchovic, zatímco nynější je na jejich okraji. Náklady na její vybudování jsou odhadovány na zhruba 35 milionů korun. Praha zvažuje také novou zastávku v Rajské zahradě. 12 Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji Další plány

13 Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

14 Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

15 Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

16 Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

17 Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

18 Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji Nové zastávky a nástupiště v kombinaci s moderními soupravami usnadňují cestování seniorům, cestujícím s dětmi, vozíčkářům a dalším cestujícím. Soupravy CityElefant na elektrifikovaných tratích a Regionova na neelektrifikovaných tratích mají sníženou podlahu ve výši moderních nástupišť. Navíc jsou vybaveny plošinami a rampami pro nástup vozíčkářů. Také další typy vozidel jsou modernizované a nabízejí komfortnější interiér.

19 Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

Zájem o cestování na tratích Praha – Nučice a Praha – Hostivice – Rudná u Prahy v uplynulém desetiletí podstatně vzrostl. Nové zastávky vytvářejí předpoklad pro další růst počtu cestujících. Počet spojů Praha – Rudná u Prahy – Nučice (trať č. 173) JŘ 2005/2006: 9 (pracovní dny) JŘ 2014 (od 1.9.): 27 (úsek Praha – Nučice, pracovní dny) Počet spojů Praha – Hostivice – Rudná u Prahy (trať č. 122) JŘ 2005/2006:2 (vlaky v celé trase) JŘ 2014 (od 1.9.):11 (vlaky v celé trase, pracovní dny) (údaje za jeden směr) 20 Nové zastávky a změny jízdních řádů ve Středočeském kraji

© Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Děkujeme za pozornost