Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
I T I Plzeňské metropolitní oblasti
Integrovaný plán rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace „Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu“ 4. března 2015 Jihlava.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Místní akční skupina Rakovnicko
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Integrované územní investice v Pražské metropolitní oblasti
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Nové programové období, rozvojové strategie území Regionální rozvoj ve vazbě na podporu EU David Koppitz ředitel Odboru regionální politiky Ministerstvo.
PRAHA INTEGROVANÉ NÁSTROJE. INTEGROVANÉ NÁSTROJE V OBDOBÍ 2007 – 2013 Integrované nástroje
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Fondy EU programové období 2014 – 2020 Fakulta sportovních studií Projektový management ve sportu Mgr. Pavel Mrnuštík 1.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní plán inkluze + OP VVV
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Příprava Regionálního akčního plánu Kraje Vysočina
Transkript prezentace:

Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více OP.  MPIN Metodický pokyn pro využití integrovaných nástrojů  NDÚD ÚD - možnost koncentrovat prostředky z ESI fondů ve specifických typech území podporující konkurenceschopnost vyrovnávání územních disparit INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ METODIKA schválena vládou

ČB zajišťuje výkon státní správy pro 79 obcí. ZÁVAZNÉ ČÁSTI IPRÚ VYMEZENÉ ÚZEMÍ – ORP

Socioekonomická analýza SWOT analýza Analýza problémů a potřeb Definice hlavních problémů: 1.vysoká intenzita dopravy 2.nedostatečná kvalita vzdělávání a jeho provázání s trhem práce 3.znečištění prostředí 4.ohrožení povodněmi INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ ANALYTICKÁ ČÁST zpracovatel KP projekt s.r.o. 08/2014

 VIZE Území ORP České Budějovice je stabilizovaným a rozvíjejícím se regionem využívajícím hospodářský a společenský potenciál daný zejména postavením krajské metropole v území při současném efektivním rozvoji funkčních a kooperačních vazeb, které v území existují nebo vznikají.  GLOBÁLNÍ CÍL Posílení celkové konkurenceschopnosti a kvality života v území ORP České Budějovice prostřednictvím rozvoje funkčních vazeb v území a odstraňováním příčin hlavních problémů limitujících jeho socioekonomický rozvoj. INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ STRATEGICKÁ ČÁST 08/2014

Zlepšování kvality infrastruktury a služeb v oblasti dopravní, občanské a správní obslužnosti území Specifický cíl: Snižování negativních vlivů dopravy v území, zajištění plynulosti a zkapacitnění dopravy s preferencí hromadné a nemotorové dopravy (řízení dopravy, propustnost území, alternativní doprava, MHD) Zvýšení územní mobility rozvojem silniční infrastruktury, s jejíž pomocí dojde ke zlepšení průjezdnosti městem (obchvaty, překonání přírodních bariér) Zlepšení přístupnosti a propojení jednotlivých módů dopravy s cílem zvýšení dostupnosti služeb (koncentrace služeb, efektivita VS, IT) PRIORITNÍ OBLAST č. 1: ROZVOJ DOPRAVY A SPRÁVY ÚZEMÍ 1. VYSOKÁ INTENZITA DOPRAVY

Posílení celkové konkurenceschopnosti území efektivním využitím a posílením výzkumně-vývojového potenciálu podpořeného kvalitním zázemím pro vzdělávání na všech stupních, který mimo jiné povede k posilování a stabilitě zaměstnanosti. Specifický cíl: Rozvoj infrastrukturních a materiálních kapacit pro vzdělávání a celoživotní učení v území (infrastruktura a vybavení pro MŠ, ZŠ, SŠ, VŠ a výzkumná pracoviště) Zvýšení kvality vzdělávání a přínosů výzkumu pro společnost Posílení konkurenceschopnosti regionálních pracovních sil optimalizací nabídky vzdělávání (spolupráce vzdělávacích institucí, optimalizace a koordinace výuky) PRIORITNÍ OBLAST č. 2 ROZVOJ KONKURENCESCHOPNOSTI A VZDĚLÁVÁNÍ V ÚZEMÍ 2. NEDOSTATEČNÁ KVALITA VZDĚLÁVÁNÍ A JEHO PROVÁZÁNÍ S TRHEM PRÁCE

Zintenzívnění péče o všechny složky životního prostředí, zvýšení jejich šetrného využití s důrazem na trvalou udržitelnost a ochranu prostředí Specifický cíl Vybudování efektivního integrovaného systému pro nakládání s odpady v území (prevence vzniku odpadů, zpracování, materiálové a energetické využití odpadu, optimalizace svozu odpadů) Ochrana a zvyšování kvality životního prostředí s důrazem na prevenci povodňového rizika (vybudování integrovaného varovného systému, protipovodňová ochrana) PRIORITNÍ OBLAST č. 3 ENVIRONMENTÁLNÍ UDRŽITELNOST ÚZEMÍ 3. ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ odpady povodně

Popis řízení včetně řídicí a realizační struktury a komunikace nositele IN Popis realizace partnerské spolupráce Popis způsobu předvýběru projektových záměrů Monitorování a hodnocení plnění strategie  TYPOVÉ PROJEKTY  SEA  HARMONOGRAM (2015 – 2020)  FINANČNÍ ČÁST  MAPA RIZIK FINALIZACE IPRÚ IMPLEMENTAČNÍ ČÁST 01/2015