Workshop - internetové poradenství. Vzdělávání v oblasti IP Nová oblast Nová oblast  Pro nás  Obecně Do současné doby se kurzům IP věnovaly zejména.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poradna Pro Rodinu Šumperk
Advertisements

Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Komunikace v malé neziskové organizaci AIESEC ČZU Praha Ondřej Fišer, Markéta Klucová.
Konference S.A.D. BEZDOMOVEC – KDO TO JE? DOBRÁ PRAXE Azylový dům pro matky s dětmi.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Individuální projekt „Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji“ (číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ ), dále jen „Projekt“
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Radek Pavlíček, duben 2010 Aktuální trendy v přístupnosti.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Vzdělávání bez omezení … vzdělávání po internetu Radek Hořeňovský, Capital Consulting Capital Expert E-learning jako nástroj.
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
Internetové poradenství na portálech e-Governmentu Jana Andrýsková, Jiří Hřebíček Provozně ekonomická fakulta, MZLU Brno.
SYNERGICKÁ INTEGRACE VÝUKY NA LF UP Milan Kolář LF UP v Olomouci.
Pomáhající poradenství na českém internetu Pavel Veselský.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Metodické vedení BDg PhDr. Jiří Král Praha 28. – Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím.
Přístupnost v praxi aneb jaký smysl mají testy, provedené handicapovanými uživateli Mgr. Radek Pavlíček, RNDr. Hana Bubeníčková, duben 2007.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Adaptivní webové systémy v e-learningu Miroslav Bureš Odborná skupina Webing, katedra počítačů.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
EXKURZE Organizace exkurze do firem pro žáky a studenty.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Motivační dopis Vypracoval: Lukáš Karlík.
R OZDÍLNOST INTERVENCÍ SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA PŘI N ETSTREETWORKU A PŘI I NTERNETOVÉM PORADENSTVÍ Centrum Anabell, z. s. Mgr. Klára Gelnarová.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Vzdělávací programy projektu „Implementace nové integrovatelné e- learningové infrastruktury do rezortu MV prostřednictvím videokonferenčního řešení“ Registrační.
Minimální standard sociální práce orgánu pomoci v hmotné nouzi
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Autor: Linda Dufková Vedoucí práce: PhDr. Pavla Kovářová, Ph. D.
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
UZAVÍRÁNÍ SMLUV O VEŘEJNÝCH SLUŽBÁCH V PŘEPRAVĚ CESTUJÍCÍCH
Centrum kolegiální podpory CKP
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
V. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

Workshop - internetové poradenství

Vzdělávání v oblasti IP Nová oblast Nová oblast  Pro nás  Obecně Do současné doby se kurzům IP věnovaly zejména linky důvěry (Modrá linka v Brně) Do současné doby se kurzům IP věnovaly zejména linky důvěry (Modrá linka v Brně) Byla první Konference v oblasti IP v říjnu 2008 Byla první Konference v oblasti IP v říjnu 2008 (naše informační zdroje + naše zkušenosti) (naše informační zdroje + naše zkušenosti)

Vaše zakázka V praktické části Komunikace s rodinnými příslušníky osob se ZZ Komunikace s rodinnými příslušníky osob se ZZ Význam odborného a osobního pohledu redaktora v odpovědi Význam odborného a osobního pohledu redaktora v odpovědi Jak spojit empatii a asertivitu v přístupu ke klientovi Jak spojit empatii a asertivitu v přístupu ke klientovi Obecný nebo příliš konkrétní dotaz Obecný nebo příliš konkrétní dotaz V teoretické části Etika ového poradenství Etika ového poradenství Uzavírání smlouvy a průběh a plánování služby Uzavírání smlouvy a průběh a plánování služby Na co není prostor: Výklad zákonů Výklad zákonů Specifické oblasti dle vašich porad. témat Specifické oblasti dle vašich porad. témat

Návrh programu 1. teorie - obecně o IP, typologie IP, typologie dotazů - úkol – typologie dotazů - úkol – typologie dotazů - zakázka v IP - poradenský proces v IP (smlouva...) - metodika zpracování odpovědi a vodítka - diskuze - diskuze - disinhibice - příklad, diskuze - příklad, diskuze - Etika IP (triáda, EK a jeho nároky na redaktory) - diskuze - diskuze

Návrh programu 2. praktická část - zkoušení odpovědí a diskuze nad vašimi tématy: Komunikace s rodinnými příslušníky osob se ZZ Komunikace s rodinnými příslušníky osob se ZZ Význam odborného a osobního pohledu redaktora v odpovědi Význam odborného a osobního pohledu redaktora v odpovědi Jak spojit empatii a asertivitu v přístupu ke klientovi Jak spojit empatii a asertivitu v přístupu ke klientovi Obecný nebo příliš konkrétní dotaz Obecný nebo příliš konkrétní dotaz

Teoretická část – typologie IP Internetové poradenství (IP) = poradenská služba uživatelům, kteří se ocitli v situaci, pro jejíž řešení vyhledávají pomoc odborníků prostřednictvím internetu a zároveň nechtějí nebo nemohou komunikovat s odborníkem prostřednictvím telefonu, nebo osobně. Dělení IP: 1. webovým rozhraním4. audiochatem (Skype, 2. emVOIP) 3. písemným chatem5. videochatem

Teoretická část – typologie dotazů Typologie dotazů (všechny oblasti) 1) informativní 2) testovací 3) naléhavý 4) poradenský

Teoretická část – webové poradenství Webové poradenství (někde uvádí i ové): a) aktivní = uživatel se sám ptá b) pasivní = uživatel čerpá z databáze webu Ad b) Jedná se o veškerý příjem informací návštěvníkem webového prostoru internetové poradny, kdy uživatel sám nevstupuje do aktivního kontaktu s poradnou.

Teoretická část – informativní dotaz 1) informativní

Teoretická část – testovací dotaz 2) testovací

Teoretická část – naléhavý dotaz 3) naléhavý

Teoretická část – poradenský dotaz 4) poradenský

Praktický úkol Zkuste zařadit vybrané dotazy dle typologie (informativní, testovací, poradenský, naléhavý) Zkuste zpracovat odpověď na něj dle vodítek

Teoretická část.... pokračování dle návrhu...

Praktický úkol - závěr Zkuste zpracovat odpověď na dotaz v naprostém kontrastu s vodítky a teorií

Kde nás najdete v Olomouci Krapkova 3 Olomouc patro (v budově je výtah)‏ tramvaj číslo: 7, 2 zastávka Nádraží město

Děkuji vám za pozornost Ivana Herzogová, ředitelka sdružení