ASOCIACE KNIHOVEN VYSOKÝCH ŠKOL ČR SLAVÍ 10. NAROZENINY BARBORA RAMAJZLOVÁ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Vysoké školství v ČR: ohlédnutí za rokem 2013 a výhled do roku 2014 Výroční zasedání ČKR Střítež u Jihlavy, Jakub Fischer, předseda RVŠ.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
AKVŠ – silná asociace s jasnou vizí do roku 2020 Iva Prochásková Bibliotheca academica 2012, 26.– , Pardubice.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
AKVŠ – nová témata – nové výzvy Marta Machytková předsedkyně VV.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Citace, citování Plagiátorství
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Co změní Lisabonská smlouva? Eurocentrum, Praha, 23. října 2008 Jan Karlas Ústav mezinárodních vztahů, Praha.
VŠ knihovny vzdělávající výsledky průzkumu 2014 Jan Zikuška (MU), Hana Landová (ČZU) BA 2014: , Ústí nad Labem.
Celostátní síť pro venkov
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
Setkání členů SPIS 13. června 2007 Sahara Café.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 17. zasedání předsednictva RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
Bílá kniha terciárního vzdělávání stav, otázky a postup RVŠ František Ježek Rada vysokých škol Fakulta aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
CPVŠK, České Budějovice Novela Knihovního zákona Co je nového? Iva Prochásková, UK UPa.
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
Ing. Jaroslav Vašátko Aktivity VUZ v projektu POSTA Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA Pardubice,
CPVŠK 2003 Asociace knihoven vysokých škol v roce 2003 Barbora Ramajzlová ČVUT Praha.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. schůze P RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ján Říha.
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Budoucnost kohezní politiky Pozice Poslanecké sněmovny Kristýna Kočí.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Hledisko kvality v přípravě učitelů Závěry z konference 21. – 22. dubna 2009 v Srní pořadatel: Pedagogická fakulta ZČU v Plzni ve spolupráci s Radou vysokých.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 12. zasedání předsednictva RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
Zpráva o činnosti SK RVŠ 15. zasedání P RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2012 Prezentace pro 9. zasedání sněmu RVŠ dne Doc. PhDr. Petr Zemánek, CSc. Listopad 2011.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Fond rozvoje sdružení CESNET
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Transkript prezentace:

ASOCIACE KNIHOVEN VYSOKÝCH ŠKOL ČR SLAVÍ 10. NAROZENINY BARBORA RAMAJZLOVÁ

O ČEM TO BUDE Co předcházelo Založení AKVŠ 1. období 2. období V čem je síla AKVŠ Kde jsou slabá místa? Máme budoucnost? BA 2012, , Univerzita Pardubice

ZASTAVENÍ 1 – RADA VYSOKÝCH ŠKOL (1/2) První institucionální základ pro spolupráci jako iniciativa RVŠ Vytvoření Komise pro vysokoškolské knihovny Zapojení VŠ knihoven do FRVŠ – to byla výzva! Píše se rok 1994… (integrace knihoven, automatizace, technologie) BA 2012, , Univerzita Pardubice

ZASTAVENÍ 1 – RADA VYSOKÝCH ŠKOL (2/2) 1997 – Oborová sekce pro VŠ knihovny 2003 – Pracovní komise pro vysokoškolské knihovny při RVŠ jako společná komise AKVŠ a RVŠ 2006 – komise ukončila činnost, zástupce AKVŠ se stal stálým hostem jednání P RVŠ a externím členem Komise pro IT Shrnutí: spolupráce jako cesta, klíčové problémy projednávány a řešeny společně BA 2012, , Univerzita Pardubice

ZASTAVENÍ 2 – OD DISKUSÍ K ČINU 1999 – první návrh zalo­žení Asociace vysokoškolských knihoven Řada podnětů, souvislostí, myšlenkový vývoj, různé návrhy Shoda – dostat problémy knihoven za jejich hranice, „o patro výš“, překonat bariéry a opřít se o svoje vysoké školy 2002 – správný čas BA 2012, , Univerzita Pardubice

AKVŠ – 1. OBDOBÍ Ustavení AKVŠ – 21 VVŠ (23 VVŠ do r. 2005) Stanovy, výkonný výbor, komise Hlavní zásady, ze kterých vycházela činnost: Usilovat o rozvoj, zvyšování kvality a celkové úrovně Hájit a prosazovat zájmy VŠ knihoven Zastupovat VŠ knihovny Vytvořit základnu pro národní a mezinárodní spolupráci První kroky a první nárazy → knihovnická obec, nový knihovní zákon Stabilizace činnosti, upevnění postavení v národním prostoru BA 2012, , Univerzita Pardubice

AKVŠ – 2. OBDOBÍ Rozvoj činností, rychlé reagování na potřeby VŠ a jejich knihoven Mezinárodní spolupráce Fond podpory zahraničních cest Elektronické informační zdroje a jejich financování Masivnější sebeprosazování nese výsledky BA 2012, , Univerzita Pardubice

V ČEM JE SÍLA AKVŠ Uchopitelnost poprvé VŠ knihovny jako organizovaná skupina, je tu orgán, který má strukturu, kompetence... Společné řešení společných zájmů poslední příklad: příprava projektů VaVpI Podpora aktuálních a specifických témat, potřebných pro VŠ Mezinárodní spolupráce už nejen sdílení zkušeností, ale i srovnávání a výsledky Přínos ke zvyšování kvality – knihovny, VŠ Vlastní finanční prostředky na podporu činnosti BA 2012, , Univerzita Pardubice

KDE JSOU SLABÁ MÍSTA Víme, že AKVŠ není vždy vnímána pozitivně Mnohdy je předmětem alibistického zaštítění Ve vlastních řadách často chybí silný pocit příslušnosti k vysoké škole Výkonný výbor volení zástupci víceméně dle hledisek: velikost VŠ, oborové zastoupení, regionální …) → ukazuje se jako problematické Práce ve VV nevyrovnaně rozložená, vyžadující různé znalosti, náročná, nezaplacená, někdy i nepochopená… BA 2012, , Univerzita Pardubice

AKVŠ MÁ BUDOUCNOST ! Dokázala vytvořit sjednocující platformu Má nezpochybnitelné a stále platné programové cíle Vytváří podporu v různých oblastech činnosti VŠ knihoven Má před sebou spoustu práce… Potřebuje osobnosti … odvážné a pracovité BA 2012, , Univerzita Pardubice

Blahopřání patří všem! Poděkování těm, kteří se po celou dobu podíleli na aktivitách AKVŠ, věnovali svůj čas, práci a energii… BA 2012, , Univerzita Pardubice