CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor 2011 17. PŘEDNÁŠKA Typové systémy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

Kompletace Ivan Gros
Aktivní domy a inteligentní regiony
Optimalizace zásob ŠKODA AUTO a.s..
LOGISTIKA ZÁSOBOVÁNÍ NÁHRADNÍMI DÍLY V AUTOSERVISECH
Printforum 2011 Přednáška Technologická přeměna – a důsledky pro tiskárny Prof. Dr. Thomas Helbig Poradce podniků v polygrafickém průmyslu
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost.
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
V-A-T ANALÝZA Používá se pro rozdělení firem podle charakteru výroby a následně pro vyhodnocení možnosti aplikace IS do řízení výrobního procesu. Každá.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Vybrané problémy z distribuční logistiky
Obchodní logistika Přímá výrobková rentabilita
BI, e-commerce Ing. Jiří Šilhán. Úroveň informatiky.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2010/
CW – 13 LOGISTIKA 19. PŘEDNÁŠKA Logistika a zásobování (1)
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2012 ÚVOD – do P i CV.
LOGISTICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM
SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická
5 Systémy řízení zásob Servisní logistika
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Doc. Ing. Tomáš Šubrt, Ph.D. Katedra systémového inženýrství
Outsourcing výrobní logistiky Ing. Marek Vinš, Ph.D.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor PŘEDNÁŠKA Typové systémy.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2010/
Dr. Kurimoto převzato z přednášky Obsah přednášky -
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 15. PŘEDNÁŠKA.
3 Simulace řízení informačního a materiálového toku - logistická hra
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 14. PŘEDNÁŠKA.
10 Logistická struktura a plánování v servisních podnicích a útvarech
8 Případové logistické studie Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc. Ing. Martin Stávek Katedra jakosti a spolehlivosti strojů Technická fakulta.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 16. PŘEDNÁŠKA.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor CVIČENÍ APLIKACE FRONT + HO … - i pro.
2 LOGISTICKÉ SYSTÉMY Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.
Model strategie marketingového mixu
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden CVIČENÍ STAVENIŠTĚ.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2009/ reg.
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
BALENÍ: Speciální balení jako součást distribučního procesu aneb
Logistika. Osnova výkladu  Čím se logistika zabývá?  Co logistika řeší?  Organizace skladového hospodářství  Řízení zásob  Náklady na zásobování.
Jaroslav Bazala Brno, 16. září 2015 Proč je důležité plánování a logistický audit ve výrobní firmě?
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Distribuční logistika Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu  Definice distribuční logistiky  Základní činnosti, které se realizují při distribuci.
Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DISTRIBUČNÍ LOGISTIKA  Z hlediska výrobního podniku představuje spojovací článek mezi výrobou a zákazníkem,  Zahrnuje veškeré skladové a dopravní pohyby.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 8: Finanční řízení MSP.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
LOGISTIKA LOGISTIKA LOGISTIKA - vychází (z logis, ubytování) znamená původně přechodné ubytování a zásobování vojska - nauka, která se zabývá fyzickými.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
> Speciální projekt <
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Simulace podnikových procesů
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Logistický a výrobní proces ve firmě DOOSAN BOBCAT EMEA s.r.o.
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Distribuční politika klíčová slova
CW-057 LOGISTIKA 15. PŘEDNÁŠKA Typové systémy - JIT Leden 2017
Transkript prezentace:

CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor PŘEDNÁŠKA Typové systémy - DRP

POKRAČOVÁNÍ systémy PPC (PPS) ………. 4. ☺ POKRAČOVÁNÍ Únor 2011

březen 2011 Systém DRP Teorie a systémy PPC (PPS) DRP Systém DRP = Distribution Requirements Planning …. tj. systém vyjadřující téma → DIstribuční plánování ….. …. a i zde ihned nutno dodat neodlučitelné - kvalita a přesnost.

březen 2011 Teorie a systémy PPC (PPS) DRP DRP vychází z definice systému MRP a je proto označován za „aplikaci systémů MRP na distribuční prostředí integrující speciální potřeby distribuce“. V principu je to dynamický model, protože musí pružně reagovat na rychlé změny, které v distribuční oblasti neustále probíhají. Systém DRP

březen 2011 Teorie a systémy PPC (PPS) DRP I a DRP II : Systém má dvě varianty DRP I a DRP II : DRP 1 – DRP 1 – model časově rozložených plánů pro proces doplňování zásob DRP 2 – DRP 2 – nástavba a rozšíření o plánování klíčových zdrojů distribučního systému. Systém DRP

březen 2011 Teorie a systémy PPC (PPS) ……………. DRP 1 DRP 1 využívá model časově rozložených plánů pro proces doplňování zásob v rámci vícestupňových systémů skladování. Systém DRP

březen 2011 Teorie a systémy PPC (PPS) ……………. DRP 2 DRP 2 je nástavbu a rozšiřuje ho o plánování klíčových zdrojů distribučního systému – skla- dového prostoru, pracovníků skladů, doprav- ních kapacit a finančních toků – na základě potřeb distribuce – prostřednictvím rejstříku materiálů řídí plán výroby a zároveň tedy i plánování materiálových požadavků. Systém DRP

březen 2011 Teorie a systémy PPC (PPS) S jistým zjednodušením lze konstatovat, že … oba systémy DRP oba systémy DRP - DRP I a DRP II - se jeví jako přímí následníci systémů MRP I a MRP II, kteří jsou promítnuti do zásobovacích a distribučních (logistických) aktivit. Systém DRP

březen 2011 Teorie a systémy PPC (PPS) Systémy DRP Systémy DRP jsou zdrojem informací využi- telných pro plánování budoucích požadavků na zásoby: - koordinace doplňování skladových položek, které jsou dodávány ze stejného zdroje - …. Systém DRP

březen 2011 Teorie a systémy PPC (PPS) - nákladově efektivnější výběr druhu dopravy, dopravce i dodávaného množství (umožňují celkem snadnou optimalizaci využití přeprav- ních kapacit) - usnadňují plánování pracovních sil při kom- plexních činnostech expedice i přejímky při příjmu Systém DRP

březen 2011 Teorie a systémy PPC (PPS) - umožňují vytvoření specifického plánu výroby pro každou skladovou položku. Systém DRP

březen 2011 Teorie a systémy PPC (PPS) Systém DRP II Systém DRP II umožňuje prognózování po- ptávky po každé skladové položce v každém skladovacím a distribučním centru na časově rozložený plán doplňování zásob této položky. Pokud jsou nepřesné prognózy, budou ne- přesné i plány a následně se vytvoří problémy se zásobováním a udržováním stavu. Systém DRP

březen 2011 Teorie a systémy PPC (PPS) Systém DRP KONEČNÁ MONTÁŽ DÍLČÍ MONTÁŽ B DÍLČÍ MONTÁŽ D DÍLČÍ MONTÁŽ C DÍLČÍ MONTÁŽ A DÍL BDÍL DDÍL E DÍL A DÍL C DÍL B ZADÁNÍ VÝROBY – PLÁN VÝROBKU

březen 2011 Teorie a systémy PPC (PPS) Systém DRP ZÁKAZNÍCI DISTRIBUČNÍ CENTRUM REGIONÁLNÍ SKLAD SKLAD VE VÝROBĚ

březen 2011 Teorie a systémy PPC (PPS) I zde platí = „a zase proč???“ …………… Systém DRP

…..… cw13 – p. 17. POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ ……. Informace dále pokračují Systém DRP ?! březen 2011