Ž A M B E R K ŽAMBERK LEŽÍ NA VÝCHODĚ ČECH V PARDUBICKÉM KRAJI MĚSTO JE ROZPROSTŘENO V ÚDOLÍ KOLEM ŘEKY DIVOKÉ ORLICE A NACHÁZÍME JEJ I NA OKOLNÍCH KOPCÍCH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Advertisements

Navštivte hlavní město České republiky
Natálka C. Anžel S. 5.B PARDUBICKÝ KRAJ.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Liberecký kraj Městská radnice.
Vizovice Eliška Kratinová.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Památky UNESCO v České republice
Krajinou Vysočiny, ZŠ Stonařov
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Pardubický kraj.
Opava.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plana.a.okoli.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
VYSOČINA.
Zlínský kraj.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladrubske.namesti.
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
území oblíbené sportovci a turisty
Český Brod.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
ČESKÁ REPUBLIKA Czech Republic. MAPA ČR Německo - Berlín Polsko - Varšava Slovensko - Bratislava Rakousko - Vídeň Počet obyvatel – Rozloha.
Jihomoravský kraj. Základní údaje Území kraje patří k nejteplejším oblastem ČR. Severní část vyplňuje Drahanská vrchovina, jejíž součástí je CHKO Moravský.
PARDUBICKÝ KRAJ. Národní hřebčín Kladruby ● je nejstarším velkým hřebčínem na světě ● v několika objektech jsou umístěna stáda starokladrubských běloušů.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Zlínský kraj Vypracovali: Jan Balák a Lenka Kohoutová.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Pardubický kraj.
PARDUBICKÝ KRAJ POLOHA Pardubický kraj leží na pomezí Čech
Česká republika – Jihočeský kraj
Pardubický kraj.
Frenštát pod radhoštěm
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_252_PAMÁTNÉ OBJEKTY
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Město a příměstské oblasti
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Základní informace Navštěvované oblasti Zdroje.
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Královské město Rakovník
Linhartice - moje obec, můj domov Materiál slouží k výkladu učiva.
Předmět:Vlastivěda Ročník: IV. Tematický celek: Česká republika
STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem
VY_12_INOVACE_Rů_II_15 JIŽNÍ ČECHY Název projektu: OP VK
Transkript prezentace:

Ž A M B E R K

ŽAMBERK LEŽÍ NA VÝCHODĚ ČECH V PARDUBICKÉM KRAJI MĚSTO JE ROZPROSTŘENO V ÚDOLÍ KOLEM ŘEKY DIVOKÉ ORLICE A NACHÁZÍME JEJ I NA OKOLNÍCH KOPCÍCH HISTORICKÉ JÁDRO MĚSTA TVOŘÍ PAMÁTKOVOU ZONU NAJDEME ZDE I RODNÝ DŮM PROKOPA DIVIŠE NEJSTARŠÍ ZMÍNKA O MĚSTĚ JE Z ROKU MĚSTO JE TURISTICKÝM VÝCHODISKEM DO JIŽNÍ ČÁSTI ORLICKÝCH HOR A JEJICH PODHŮŘÍ

HAVLENOVA VILA

PAMÁTNÉ LÍPY

NÁMĚSTÍ

KAŠNA NA NÁMĚSTÍ

RADNICE

MĚŠŤANSKÝ DŮM

KOSTEL SVATÉHO VÁCLAVA

ŽAMBERSKÁ KATALPA

MARIÁNSKÝ SLOUP

VCHOD DO ZÁMKU

ZÁMEK

JOHÁNEK U ZÁMKU

ZÁMECKÝ PARK

ALEJ POD ZÁMKEM

POLIKLINIKA

DIVIŠOVO DIVADLO

DŮM PROKOPA DIVIŠE

SVĚTNIČKA U PROKOPA DIVIŠE

DIVOKÁ ORLICE

K O N E C...