Tým: Rudolf Bajer, Zadavatel: Prof.Ing. Vítězslav Benda, CSc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Software Development Conference 2007 Vztah dodavatele a odběratele Zdeněk Borůvka.
Advertisements

Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Projektové řízení Modul č.1.
Témata projektů X13PMT Laboratorní (automatizované) pracoviště pro měření charakteristik fotovoltaických článků Zadavatel: prof. Benda (Ing. Macháček)
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Přednáška č. 3 Normalizace dat, Datová a funkční analýza
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
STUDIE PROVEDITELNOSTI
Projektový management
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Projektový záměr : Zmapování vnitřních procesů na MS ČR MS_P01.
X13PMT 4. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
3. Životní cyklus a procesy projektu
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Případová studie – práce ve skupinách Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Uherské Hradiště 2009.
X13PMT 3. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Naši klienti  V současnosti naše systémy užívá 45 zdravotnických zařízení  Naši klienti jsou  rozmístěni v rámci celé ČR (všechny regiony)  tvoří cca.
Iniciace (zahájení projektu) Projektový management.
1 Informační systém autoservisu Softwarové inženýrství 2003.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Řízení realizace Pro IT, a.s. Ing. Jarmila Šarmanová … průzračnost, která je vidět.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Ústav automatizace a měřicí techniky
Systém pro zadávání a vyzvedávání úkolů
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Letsim 1 letecký simulátor Prezentace projektu - 36SI.
X13PMT 1. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
STANDARDIZACE V EOC inTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jiří Matějec Koordinátor pracovní skupiny Platby v dopravě SDT (ITS&S Czech Republic)
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Tento materiál vznikl v rámci projektu ESF CZ.1.07/2.2.00/
Úvodní studie Team Petr Šmíd Pavel Žák zástupce Václav Brašnička.
Team Petr Pavel Žákzástupce Václav Brašničkaprůzkum
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. ČLENOVÉ TÝMU Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
Komplexní produktivní údržba (TPM)
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
M ATEMATIKA A BYZNYS I NFORMAČNÍ MANAGEMENT VE FIRMĚ Eva Turnerová Západočeská univerzita
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Softwarové inženýrství semestrální projekt
SIS - Supermarket Informační Systém 1 Supermarket Informační Systém Komplexní řešení toků zboží v supermarketu.
Víceúčelový laboratorní testovací přístroj na bázi mikrořadiče
2. Životní cyklus a procesy projektu
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
Personální plán pro podnikatelský plán
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
elektrotechnických měření
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Tradiční metodiky vývoje softwaru
Tradiční metody vývoje softwaru
Projektový management
Presentation Title 1st September 2002
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Laboratorní (automatizované) pracoviště pro měření charakteristik fotovoltaických článků. Tým: Rudolf Bajer, Zadavatel: Prof.Ing. Vítězslav Benda, CSc. Michal Brejcha Pavel Zdeněk Jan Zdvihal

Cíle projektu Realizace měřícího pracoviště pro fotovoltaické články Automatické měření, záznam a zpracování pomocí PC Provézt analýzu možností řešení Daná realizace se musí vejít rozpočtu stanoveného zadavatelem

Prospěch a výhody projektu Výhody automatizovaného měření: Díky automatizaci měření budou výsledná data ukládána v PC, kde s nimi bude příležitost i nadále pracovat a upravovat je. Prospěch z hlediska výuky: Z hlediska výuky bude přínosem toto pracoviště jako praktická ukázka komunikace měřících přístrojů a ukázka fotovoltaických systémů.

Prospěch a výhody projektu Co získají členové realizačního týmu: Zkušenosti při realizaci podobných projektů, především pak při analýze možných způsobů řešení, komunikaci v týmu, se zadavateli a dodavateli, zpracování dokumentace a v neposlední řadě se budou muset naučit novým dovednostem jako je například programování ve vhodném jazyku (realizační tým nemá zkušeného programátora).

Realizační tým Jméno Email Funkce Vedoucí týmu Technický poradce Bayer Rudolf bayerr1@fel.cvut.cz Vedoucí týmu Brejcha Michal brejcm1@fel.cvut.cz Technický poradce Zdeněk Pavel zdenep1@fel.cvut.cz Tiskový mluvčí Zdvihal Jan zdvihj1@fel.cvut.cz Webmaster

Seznam aktivit Vedoucí týmu Řídí činnosti související s rozdělením lidských zdrojů na jednotlivé úlohy a analyzuje časovou náročnost úloh a tím i vytížení jednotlivých členů týmu. Na základě informací z analýzy projektu rozhoduje o vhodnosti daných řešení.

Seznam aktivit Vedoucí týmu Dále je vedoucím programátorem, vyvíjí a navrhuje způsob realizace softwaru řízení periferních přístrojů pomocí PC. Zajišťuje kontakt se zadavateli projektu

Seznam aktivit Technický poradce Má na starosti analýzu a fyzický návrh řešení automatického měření. Náplní jeho práce je dále analýza trhu s přístroji a výběr nejvhodnější kombinace jak z pohledu dosažitelnosti tak ceny. Je podřízeným programátorem softwaru pro měřící pracoviště. Společně s vedoucím projektu jedná se zadavateli

Seznam aktivit Technický poradce Společně s vedoucím projektu jedná se zadavateli Tiskový mluvčí Prezentuje záměry a výsledky našeho projektu.

Seznam aktivit Tiskový mluvčí Na základě požadavků vedoucího týmu vede zpracovávání projektové dokumentace. Shromažďuje výsledky jednotlivých analýz a změn projektu.

Seznam aktivit Webmaster Podle požadavků tiskového mluvčí vytváří webové prezentace. Zpracovává technickou dokumentaci, především pracovní deník. Zaznamenává chyby a jejich řešení.

Matice zodpovědnosti VT TP TM W Vedení projektu x Analýza řešení Jednání se zadavatelem Výběr varianty řešení Prezentace projektu Harmonogram Odbavovací dokumentace Prezentace na webu Pracovní deník Projektová dokumentace Návrh softwaru Programování softwaru Zpracování dokumentace k softwaru Zpracování postupu měření Testování zapojení a ladění Analýza rizik

Harmonogram Činnost leden únor březen duben květen červen Úvodní studie   Kontakt zadavatele Analýza řešení Implementace Návrh řešení Koupě přístrojů Vytvoření softwaru Testování Ladění softwaru Provozní zkouška měření

Analýza Funkční požadavky: Zdroj: Zdroj proudu až 5 A Krok proudu 10 mA Možnost ovládání pomocí PC

Analýza Funkční požadavky: Multimetr: Možnost odečtu hodnot pomocí PC Požadovaná přesnost měření Software: Všechna zařízení jsou ovládána naráz Jednoduchá obsluha

Analýza Omezení: Rozpočet celého zařízení nesmí přesáhnout 40 000 Kč. Software pro měření musí být provozuschopný na starším notebooku, který poskytne zadavatel.

Rozpočet Druh: Typ: Počet: Prodejce: Cena za kus (v Kč s DPH) Zdroj HC-D2405SDP programovatelný zdroj 40 V/ 5 A 1 GM electronic 6900,00 Multimetr: MXD 4660A 8250,00 MXD 5040 8750,00 USB hub Kensington PocketHub mini 4 port USB 2.0 EU AGEN computer s.r.o. 433,00 USB redukce ST-LAB USB to RS232 SERIAL kabel USB 3 345,00

Výsledná cena Celkem: Cena v Kč s DPH Zdroj 6900,00 Multimetry 17000,00 USB hub 433,00 USB redukce 1035,00 Suma: 25368,00

Plán dokumentace Úvodní studie Studie proveditelnosti Matice zodpovědnosti Návrhová dokumentace

Plán rizik Rizika vnějších zdrojů: Nedodání komponent potřebných k realizaci Dostupnost daných komponent

Plán rizik Riziko vyřešení softwarové kompatibility: Pro daný projekt bude třeba využít zařízení různých firem, které spolu nekomunikují pod jednotným softwarem. Součástí realizace musí tedy být tento software vytvořit, nebo najít jiné řešení společné komunikace.

Plán testování Po zakoupení a sestavení daných komponent a jejich hardwarovém propojení bude následovat realizace komunikace mezi měřícími přístroji a PC, tato realizace bude obsahovat i testování funkčnosti daného propojení a přenosu dat.

Návrh realizace Chod na zastaralém notebooku Seznámení se s požadavky zadavatele: Chod na zastaralém notebooku Automatický odečet proudů a napětí z multimetrů Řízení laboratorního zdroje pomocí PC Výstup dat pomocí tabulky umožňující další zpracování

Seznámení se s požadavky zadavatele: Userfriendly Orientační zobrazení právě naměřené VA charakteristicky a výkonu Zobrazení aktuálních hodnot napětí, proudu, výkonu Kontrola výstupního souboru atd.

Návrh realizace Průzkum trhu Z hlediska komponent a jejich ceny Z hlediska dodacích lhůt komponent viz. plán rizik Nákup komponent

Návrh realizace Praktická realizace, testování a zavedení do provozu

KONEC Děkujeme za pozornost