Regionální knihovna Karviná na Facebooku Praha listopad 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HRAVĚ S INTERNETEM Jaroslav Sochora. ON-LINE HRY Poslední dobou stále stoupá trend online hraní, virtuální prostředí je stále více propracovanější a interaktivnější.
Advertisements

Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Propagace a reklama na facebooku
Sociální sítě.
VY_32_INOVACE_50_Internet_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
systém na odhalování plagiátů
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Tutoriál MEDLINE Complete ~ Vyhledávání support.ebsco.com.
Regionální knihovna Karviná virtuálně Univerzita Karlova v Praze
Název: Co nám hrozí na internetu
Icq Zuzana Jírová.
POSKYTOVATELÉ KNIHOVNICKO- INFORMAČNÍCH SLUŽEB A JEJICH PODPORA UŽIVATELE VE VYHLEDÁVÁNÍ INFORMACÍ APLIKOVANÁ PROSTŘEDNICTVÍM SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Mgr. Zuzana.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
K čemu slouží facebook? Díky Facebooku můžete navázat kontakty s lidmi a sdílet s nimi své zážitky.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Informatika - prezentace
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
Markéta Wolfová.  efektivní organizace záložek  sdílení zajímavých odkazů, dokumentů, obrázků, videí  označování a komentování materiálů.
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Internet.
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Internetová učebna Jak postupovat: Pěkně od začátku …
Sociální sítě.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně k tvorbě sociálních sítí, komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat, udržování.
Práce s ICQ aneb začínáme komunikovat Instalace a základy práce s ICQ.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
 Sociální síť, komunita, mobilní aplikace  Sdílení, vytváření, čtení článků.
1. Pokud mě někdo na chatu požádá o sdělení adresy a telefonu  Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje 
Helena Vorlová Kamasová silvie.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
 Podle řady nezávislých zdrojů se sociální sítě staly nejčastější aktivitou na internetu, čímž sesadily pornografii. A to je pravděpodobně jen začátek.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Multimediální elektronická komunikace
Sociální sítě Štěpán Hýža.
Zálohování fotografií
 1 krok jsou podrobnosti o účtu zvolte si heslo zvolte si přezdívku napište křestní jméno napište příjmení vyplňte datum narození a pohlaví.
VŠKP na Ostravské univerzitě Šárka Kostecká Brno,
Bára Ond ř ejová 9.C.  1. co je sociální sí ť  2. Facebook  3. Lidé  4. Spolu ž áci  5. Myspace  6. Bebo  7. Hi5  8. Orkut  9. Naymz.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
CO O FACEBOOKU (FB) NEVÍTE
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
Juščáková Anastázie 9.A. Co to je „Facebook“ ? je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně k tvorbě sociálních sítí, komunikaci mezi uživateli,
Sociální sítě v našem životě Umíte používat Facebook?
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
V YUŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Loučková, Hrabinová, Jurášková.
1 Jak si zabezpečit profil na Facebooku. 2 Zabezpe č ení profilu na Facebooku Na Facebooku klikni na ikonku Účet (vpravo nahoře) a vyber si možnost Nastavení.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
Jan Mánek. O čem budu povídat? Digitální fotografie – Google PICASA Slideshow z fotografií Bubliny v obrázcích Prezentace na internetu Dokumenty na internetu.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
Přátelství a internet Lenka Hlavatá. Skype Skype je konečně opravdu dokonalý nástroj pro telefonování po internetu. Umožňuje bezplatně telefonovat z jednoho.
FACEBOOK. CO JE FACEBOOK? - společenský webový systém - komunikace mezi uživateli - přeložen do 68 jazyků -V roce 2010 vznikl americký film The Social.
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B.
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
VY_32_INOVACE_22_Sociální_sítě
ORCID - Open Research and Contributor ID
PROČ JSEM SI VYBRAL … Za týden to bude jeden rok od doby, kdy jsem se zaregistroval na facebook.Důvod proč jsem se na něj zaregristroval je takový: používám.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Jak lze využívat internet
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Transkript prezentace:

Regionální knihovna Karviná na Facebooku Praha listopad 2010

 Osnova - úvod – sociální síť Facebook (FB) - historie, registrace - základní funkce, skupiny - Regionální knihovna Karviná (RKK) na Facebooku

 Sociální sítě - propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují - zájmy, profese, rodinné vazby - Facebook, LinkedIn, MySpace, Bebo, Orkut (Google), Hi5, Blackplanet (1999)

 Facebook - rozsáhlý společenský webový systém sloužící k tvorbě sociálních sítí, komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat (text, obraz, zvuk, video), udržování vztahů a zábavě

 Facebook - více než 500 milionů aktivních uživatelů (červenec 2010) - v listopadu 2009 – 350 mil. - měsíční nárůst v roce 2010 – 5% uživ. - jedna z největších společenských sítí na světě - plně přeložen do šedesáti pěti jazyků včetně češtiny - zcela zdarma

 Facebook - historie - založen Markem Zuckerbergem, bývalým studentem Harvard University v únoru systém původně omezen jenom pro studenty Harvard University - od srpna 2006 se může připojit kdokoli starší 13 let - uživatelé se v systému mohou připojovat k různým sociálním sítím, například v rámci jedné školy, firmy nebo geografické lokace

 Facebook - registrace přihlášení na Facebook je jednoduché, úvodní stránka (jméno, , heslo, pohlaví a datum narození) - dále střední a vysoká škola, zaměstnání, volba země (Česká republika)

 Facebook - systém pošle potvrzovací na zadanou adresu, klik na link v těle u a účet je aktivován - dovyplnit údaje profilu (rodné město, náboženské vyznání, vložení profilové fotky) - položky jsou nepovinné (při vyplnění lepší dohledání přáteli)

 Facebook - položka Přátelé - vyhledávací políčko po volbě „Najít přátele“ - napsat jméno osoby - pokud je osoba na Facebooku, uvidíte její jméno v seznamu vyhledaných kontaktů - můžete také hledat mezi kontakty, kteří vystudovali stejnou školu - pokud jste našli jméno člověka, se kterým se chcete na Facebooku spojit, klikněte na „Přidat mezi přátele“ - nyní čekáte, až vybraná osoba přátelství potvrdí - „přítel“ se bude zobrazovat mezi vašimi přáteli, uvidí obsah vašeho profilu, budete s ním moci chatovat a komentovat jeho obsah

 Facebook – základní informace - textové zprávy, odkazy, fotky, videa (sdílení, možnost komentovat/líbí se mi) - zeď – co je na ní, uvidí všichni (psaní vzkazů, vkládání odkazů) - instant messaging (ICQ), zprávy – ty jsou jen mezi vámi - události (plánování akcí, přehled o pozvánkách na akce od přátel) a šťouchnutí - stránky a skupiny (sdružování uživatelů- zájmy, koníčky, názory)

 Facebook – bezpečnost – položka Nastavení - nastavení účtu - změna hesla, kontrolní otázky, zrušení účtu - nastavení soukromí – je nejdůležitější (kdo může vidět váš profil, kdo vás na Facebooku může najít) - nastavení profilu - v základním nastavení mohou veškerý obsah vidět všichni ze sítě Česká republika (profil uzamčený pro neznámé uživatele Facebooku - "Pouze přátelé„)

 Facebook - je možné nastavit jiné soukromí pro fotky a jiné pro videa - nejrůznější nastavení profilu a soukromí je pro uživatele velmi důležité! - přátelé/skupiny - informací se k nám přes Facebook bude dostávat čím dál tím víc - o to více je dobré myslet na to, co na sociálních sítích chceme zveřejnit a co ne

 Facebook a RKK - Regionální knihovna Karviná vstoupila v průběhu letních prázdnin roku 2009 na sociální síť Facebook - propagace kulturních a společenských akcí pořádaných RKK a městem Karviná, sdílení fotografií z akcí - komunikace s ostatními knihovnami, které jsou na FB, s návštěvníky/“čtenáři“ knihovny

 Facebook a RKK - zapojení do projektu „Přihlaš babi a dědu na FB!“ (propagace v rámci PIS, Začínáme s PC, PC pro seniory) - projekt má za cíl setkávání generací v sociální síti Facebook

B95KLmpLR4 B95KLmpLR4 4SgkfghupFE&feature=related 4SgkfghupFE&feature=related

 Použité zdroje: zacatecniky/ king_websites

Regionální knihovna Karviná Děkuji za pozornost! Markéta Kukrechtová